icon

Dali by ste svojmu dieťaťu meno Sergej?

16. aug 2023

Sergej, Sergei

mamickalisticka
16. aug 2023

@h2 a ja som si všimla a všímam si, že Zuzka býva veľmi ofenzívna v kazdej diskusii a takmer vždy má opačný názor. To je proste ten typ človeka. Asi ju netreba brať až tak vážne 🙈😂

darinkal
16. aug 2023

@h2 ja mám strašne rada to pokrytectvo niektorých ľudí .. ako sa tvaria že sú nad vecou. Inteligentný. Cvičia jogu … nic ich nerozhádže. Davaju rady druhým ľudom ako sa držať nad vecou ….a potom odrazu zbadáte na presne takom človeku … ako keby ste ho pichli ihlou a už sa prejavuje jeho ego. Stačí , ze máte iný názor.

babulkomale
16. aug 2023

@basska_b kto kazal vymazať meno, odkial? 😱

staleja
16. aug 2023

Synov spoluhráč (12r.) sa vola Sergej (ukrajinec) a nepočula som, že by sa mu niekto smial. Ja osobne by som ho svojmu synovi nedala, keďže ja mam sama netradičné meno a tak všetci hneď vedeli kto som 🙂, tak som svojim synom dala mená, ktoré sú veeeeľmi používané 🙂

miadi
16. aug 2023

Ja si nedovolim povedat na nejake meno ze otrasne. Maximalne uprimne odpoviem na otazku ze sa mi nepaci ani jedno ( vacsinou su 2-3 mena vo vybere) a slusne poradim nech da autorka vybrat otcovi dietata nie sa riadit cudzimi ludmi z netu.. a bolo mi za to napisane ze som velmi neprijemna 🤣a ze Moja rodina a okolie musi trpiet 😄 Sergej ci Sergei sa mi nepaci. Ale ale ja ho nebudem 1000 x denne pouzivat 😉su aj krajsie mena. Ale ked sa vam rodicom paci je to len vasa vec ostatni si zvyknu. A Keby sa mu nepacilo vzdy si ho moze dat v dospelosti zmenit .

ankare
16. aug 2023

Preboha, nie.

simona20201309
16. aug 2023

Áno

slovakboy
Autor odpoveď zmazal
ahhola
16. aug 2023

Sergej Stojka, Sergej Lakatos.... Pekneeee celkom😃

simona20201309
16. aug 2023

@slovakboy to vážne? Provokácia? By ma to absolútne nezaujímalo, že ma niekto niečo proti Rusom 🤨
To už je ďaleko cez aby sa ešte aj prestavli dávať aj ruské mena. To aby sa teraz všetci Vladovia premenovali na Jankov

simona20201309
16. aug 2023

@slovakboy myslíš ze by tomu novorodencovi už v pôrodnici dali pocítiť, že ma ruské meno?

slovakboy
16. aug 2023

@simona20201309 vo vojne sa robia horšie veci a za menšie previnenia ako je nemecké meno. Veď aj Titov nebol prvy vo vesmire len preto, že sa volal German. Ja len pripomínam že už nie sme priatelia s Rusmi a tomu budú zodpovedať aj voľby mien. Vidíš niekde Adolfov? Ty sa môžeš rozhodnúť ako chceš, ale ja by som teraz nedal ani meno Vladimír. Sorry že som zaujatý, ale nezačal som. Nenávidieť ich určite nebudem, no nebudem ani servilný.

mateson
16. aug 2023

@lukino2000 musel si , že.

mateson
16. aug 2023

@slovakboy neviem či si trápny, lebo smiešny

slovakboy
16. aug 2023

@mateson ani jedno ani druhé. Ale zmazal som príspevok nech nekazí rusky naratív a politika toto milé fôrum.

jaskolka
16. aug 2023

Každý nech dáva také meno, ako uzna za vhodne. Iste sú mená,ktoré majú určite asociácie(Adolf je myslím toho dosť častým príkladom) pritom meno ako také nemôže za to, ze človek, aký ho nosil, bol...vieme akým bol.
No trebars Sergej u mňa osobne vôbec nevyvoláva takú predstavu, aká tu bola spomenutá (rozdelenie mena). Poznám osobne takého muža, je to jeden z najlepších ľudí, akých som kedy spoznala a skutočne si zaslúži úctu.
Okrem toho poznam aj par chlapcov s takými menami ako Ctibor, Vratko, Bystrík a Vasiľ. Sú to všetko chlapci do 10 rokov a tie mena im "sedia" neviem si predstaviť, ze by sa inak volali.

zuzi0911
16. aug 2023

@darinkal sergejko?Sergi? Serinko? Neviem ...😅
Ale tak je veľa mien síce sa dajú zdrobnit no rodičia to nerobia ..dosť populárna je Hana ...tak krásne sa jej dá povedať ,no volajú iba Hana...

vanilkovazmrzka
16. aug 2023

Nikdy

alickapusinka
16. aug 2023

Nie v žiadnom prípade je veľa pekným mien a nie toto.

lalala94
16. aug 2023

@jaskolka osobne by som to meno nevybrala, ale tiež mi Sergej nepríde až také hrozné a neevokuje mi nič zlé. Vo východnej Európe je to meno pomerne bežné a možno preto že je tu teraz tak veľa Ukrajincov a teda aj Sergejov mi to nepríde ako nejaké divné meno. Ani neviem, že by to niekto riešil. A teda tú paralelu, že "Ser" a "gej" som si neuvedomila až kým som nevstúpila do tejto diskusie. 😀

zuzitko74
16. aug 2023

@zuzi0911 Zdrobnenina mena Sergej je Serioža, Seriožka.

thoughtfulweirdo
16. aug 2023

Osobne by som ho nevybrala, iné chlapčenské sa mi páčia viac, ale pôsobí na mňa úplne neutrálne, žiadne sranie ani gejov som tam nikdy nevnímala, počujem normálne celok, Sergej a nijak ma neruší.

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
123kika1234
16. aug 2023

Ja nie, ale na tom nezáleží, pretože ja už mám vybraté mena pre potenciálne deti

A poviem ti úprimne dosť veľa žien na modrom koniku sú zvláštnych, ich názorom by som sa nariadila.. riad sa tým co cítiš. 😊

zuzi0911
17. aug 2023

@zuzitko74 🙂

katuskacicuska
17. aug 2023

Áno páči sa mi, konečne nie nejaký otrepaný Tobias Matias , … je také iné, ojedinelé, ja by som ho dala, keby pasovalo k priezvisku. Dokonca mám kamosku, ona má syna Sergeja,2r má.. no volá ho Sergo, čo je hrôza. Sergej sa mi páči

kathak
17. aug 2023

@katuskacicuska akurat včera som tak premýšľala spojitosti s týmito menami, že mne napr.oveľa viac k mužovi pasuje Sergej ako Matias

heln
17. aug 2023

@zuzanockamt toto urcite nie su otrasne mena, hlavne ak poznas vyznam tych mien, nemohla by si napisat ze su otrasne.
za mna je horsie meno napriklad Denis.
a nie Sergeja by som nedala.

kristiii
17. aug 2023

@kathak áno, my to tak ešte s niektorými menami máme, že si nevieme ešte úplne predstaviť dospelých mužov (aj ženy) s týmito teraz populárnymi menami. Ale pre súčasné deti to bude prirodzené, keďže s takými alebo medzi takými menami vyrastajú. Ja si napríklad neviem predstaviť dospelú ženu s meno Lilly a predsa sa tak bude raz volať veľmi veľká časť babičiek 🙂 Ako aj ja budem raz snáď babka Kika 🤣🤣🤣 No za mňa hrôza, ale čo už narobím 🤷

kathak
17. aug 2023

@kristiii máš pravdu