icon

Dali by ste synovi meno Mikuláš?

29. sep 2021

Vase nazory? Alebo mate/poznate niekoho s takym menom?

moninah
30. sep 2021

Ja som pred rokom spoznala jedneho stareho pana, vola sa Mikulas. Hned ma napadlo, ze kebyze mam dalsieho chlapca, hned by som chcela Mikulasa. Predtym ma to nenapadlo. Podla mna je to pekne meno a mne pripada aj take velmi pozitivne.

ivangeline
30. sep 2021

Nie.

sofinkak
30. sep 2021

Zo žijúcich som si spomenula na Mikuláša Černáka 🙆

kofolala
30. sep 2021

Nie

0silvia0
30. sep 2021

mne sa paci, mali sme Mikulasa v triede na ZS a v zivote sa mu nikto nevysmieval. Ale mali sme aj Gustáva, tomu sa skor vysmievali... Mikulas bol Mikino a nikdy mi nenapadlo sa pozastavovat nad tymto menom.

pininka1
30. sep 2021

Moja spoluziacka zije v Cechach a ma syna Mikulasa, ja by som to meno nedala, ale jemu sa hodi.

mamamasama
30. sep 2021

Synovček z manželovej strany je Mikuláš. Keď ma s ním zoznámil, tak som ostala zaskočená, ale teraz si neviem predstaviť, že by sa volal inak. Miki ako vyšitý. 🙂 Za mňa krásne meno.

nelca84
30. sep 2021

Starky bol Mikulas aj stryko je Mikulas, pre nas uplne normalne meno. Tiez ho volame Miki.

ajko2011
30. sep 2021

Nie

lubienka39
Autor odpoveď zmazal
makova333
30. sep 2021

@tatisna Santova sa volala kedysi u nas pani doktorka- chirurgicka. Taka erdeg teta, ktora ked napravala zlomeniny, aj desat Mikulasov si videla 😀 Ale inak srandovna bola 🙂
Autorka: K menu: Nie je skarede, nemozem povedal, ze by sa mi nepacilo, ale u mna vo vybere naj mien by nebolo. Ale ty sa rozhoduj podla seba, ak sa ti paci a aj muzovi, nie je co riesit 🙂

zara0201
30. sep 2021

Synovec je, ma 13 rokov. Volaju ho Miki, Mikuš...pasuje mu.

martinka13
30. sep 2021

Nie

kingstonka
30. sep 2021

Mam pocit, že deti dokázali komolit mena a vysmievať sa skôr za mojich školských čias... moje deti majú aj zahtranicne mena v triede aj tradičné a Zuzana je Zuzana( žiadna Zuza), Alžbeta je Alžbeta ( nie Beta), Anna je Anna ... aj Mikuláša majú... nikto sa.mu nesmejte ani nepozastavuje nad menom....

simkids
30. sep 2021

dcera, prvacka, ma spoluziaka Mikulasa, nik sa nad tym nepozastavuje, volaju ho Miki a meno mu pasuje 🙂 ja by som nedala, pacia sa mi ine mena, ale ked sa niekomu paci, tak kludne do toho 🙂

banderaska29
30. sep 2021

keď sa povie Mikuláš, predstavujem si Dzurindu. takže nie, takto by som dieťaťu neublížila 😀

mpg
30. sep 2021

@banderaska29 Alebo Mikuláš Černák, ale inak je to pekné meno. Ja som raz mala psíka a volala som ho Miki.

kulumulu123
30. sep 2021

Nie

carra
30. sep 2021

@banderaska29 @mpg @sofinkak moja bývalá spolužiačka robila v base v Leopoldove a keď čakala syna, tak vraj nevedela aké meno mu vybrať, lebo s každým menom si spájala nejakého z odsúdených 😅 Je to len o uhle pohľadu. Každé meno má svojho negatívneho i pozitívneho zástupcu 😉 Ako som písala, mne sa to meno páči 🙂

dilino
30. sep 2021

za mňa dala pekné meno.

julia_33
30. sep 2021

Kamarátka si vzala Mikuláša a všetci mu hovoria prezývkou, len nie menom 😀

kilk
30. sep 2021

@nikha2809 ja som mala pradeda Mikuláša 😇

iwesska
30. sep 2021

@vahcaac V zahranici je to Nicolas a nad tym sa tu nikto nepozastavuje a je ich ako maku.

iwesska
30. sep 2021

Akurat minule hovorim synovi,ze sme mu mali dat meno Mikulas😁 Ani neviem,co mi to napadlo,ale skratka Miki je taka mila aj pre dospeleho chlapa😁

vahcaac
30. sep 2021

@iwesska ja by som nedala 🙂 lebo žijem v zahraničí, keď sa niekto volá Michal, tak je Michal a nie Mike, mená sa predsa neprekladajú.

nikiki29
30. sep 2021

Polka maminiek by také meno dala, polka nedala… urob si ako chceš, veď to má byť spoločné rozhodnutie rodičov, nie hlasovanie modrého koníka o vhodné meno.
A Mikuláša poznám, nikto sa mu nevysmieval ak sa zaujímaš hlavne o to… skomoliť a zosmiešniť sa dá každé jedno meno ak deti chcú.

puskaruka
30. sep 2021

Synovi som dala Mikuláš. Voláme ho Miki

iwesska
30. sep 2021

@vahcaac Ale coby nie. Ze sa to nepreklada tam,kde zijes,neznamena,ze sa to nepreklada nikde . V zahranici hadam nie je Katka,ale Kate, Susan a nie Zuzka atd.

jana_eyre_2
30. sep 2021

Ja by som nedala, preferujem iný typ mien.. ale je to pekné meno.. a čo sa týka vysmievania ako som už x krát napísala, urcite deti si vždy nieco nájdu za čo sa budu vysmievať.. zväčša to robia opakovane take deti, ktorých rodičia sa tiež za niečo v okolí vysmievajú a povysuju, tomu sa asi človek nevyhne.. treba svoje deti viesť k tomu, že svet je farebný a každý je iný a za NIC sa nevysmieva.. možno to raz spoločnosť pochopí..

vahcaac
30. sep 2021

@iwesska okej, máš potrebu komentovať môj názor?