icon

Dali ste svojmu dieťatku dve mená?

10. feb 2022

Dali ste svojmu dieťatku dve mená? Ak áno, tak aké?
Nám sa páči kombinácia Zlatka (Zlatica) Zita...🥰

rebekamarcusko
10. feb 2022

Ja mam Marcus Maxim a proste sa mi ta kombinacia pacila a nemusim nikomu vysvetlovat preco som sa tak rozhodla. Normalni ludia to chapu a nepytaju sa,ze preco a nemaju k tomu poznamky,ze som mu znicila,skomplikovala zivot a neviem co este vsetko 😂🤷‍♀️

zuzanockamt
10. feb 2022

Áno, jeden syn má dve mená, používame obidve, časť rodiny ho volá jedným, časť druhým.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
dusankomoj
10. feb 2022

@babulkomale ja to myslím v dobrom! To čo si napísala,by pre mňa bol možno jediný dôvod na dve mená. Uctiť si pamiatku a históriu v rodine. A nie aktuálna móda. Inak dcéra sa volá po mne(a mojej mamine) a syn po otcovi. Takže patrím k tým bez fantázie😉

babulkomale
10. feb 2022

@cyberk otrasné? Nech ťa Jozef Cíger Hronský príde strašiť aj s Jánom Miloslavom Hodžom a nech im k tomu spieva František Krištof Veselý 😃

kristina124
10. feb 2022

My mame Sáru Luciu, druha dcerka je Alexandra, a maly sa vola Jakub Martin 🙂

babulkomale
10. feb 2022

@dusankomoj hej ja som to pochopila 👍 🙂 vies co tiez to v zlom nemyslim ale tie dedicne mena mame v blizkej rodine a robi to problemy ked su deti dospele...a navyse sa pridali duplicitne mena este aj prizenenych muzov a ti poviem ze pat Jozefov v rodine je uz riadny zmatok 🤦 nevies o kom sa hovori a potom kazda matka uz "stara Eva" a dcera "mlada Eva" a Zuzkin Jozko, Majkin Jozko a stary/mlady Jozko a Jojo a este Dodo...no proste nenormalne 🤣
Kazdy by mal mat svoje meno, jedine v rodine 😃

beata110
10. feb 2022

Ja mam Marek Adrian to druhe je po ockovi😊 Zlatka je pekne to druhe by som dala nieco ine co nezacina na Z😊

tenerifka
10. feb 2022

Moje deti maju len jedno, ale moja vnucka ma dve, zijeme v zahranici a tu to je skor pravidlo mat dve mena

oli18
Autor odpoveď zmazal
mamina1419
10. feb 2022

@babulkomale ľudí ktorých poznám že dali svojim deťom dve mená , ich dali práve z toho dôvodu, že sa nevedeli dohodnúť každý mal svoje vybrane tak dali dve. Tak čo je na tom náročné. A nie netreba si presadzovať svoje skôr nájsť kompromis ale to sa asi v dnešnej dobe nenosí

babulkomale
10. feb 2022

@mamina1419 nuz teda asi sa to nenosi. Ale my sme staromodni a zhodli sme sa na styroch menach pre dve deti, takze u nas kompromis frci 😃 neviem si predstavit dat dve mena co spolu absolutne neladia len preto aby kazdy rodic bol spokojny. Leontína Hildegarda, Sofia Inocencia, Karol Severín...no chúdence deti 🤦

mamina1419
10. feb 2022

@babulkomale záleží kde žije v ktorej časti Slovenska . Niekde už je to bežné ale na okolí u nás ešte nie. A keď aj je dieťa s dvoma menami tak je to ozaj z dôvodu že sa rodičia nedohodli. Máme to aj v rodine. Sestra s manželom sa nedohodli tak dali dcére 2 mena a každý ju volá tým ktoré si vybral. Teraz si už zvykla ale keď bola menšia mala z toho v hlave hokej. Dokonca si už vybrala ako ju majú volať.

anjelicek26
10. feb 2022

@babulkomale ano jasne...lebo vtedy sa musi do kazdeho formulara vypisovat, aj oslovovat oboma menami...

elementissa
10. feb 2022

Áno, dali sme dve mená, nie je to žiadna komplikácia, predstavuje sa obomi. Dohodli sme sa, že chceme dve, lebo aj ja mám dve a obom s manželom sa nám to veľmi páči. A vybrali sme obe mená spoločne, žiadne, že prvé jeden a druhé druhý. Napísali sme si zoznam, prechádzali to xy krát a vybrali dve najlepšie, výsledná voľba boli dve varianty, nakoniec sme ich ešte premixovali medzi sebou (prvé sme dali z jednej varianty a druhé z druhej), takže nakoniec vznikla iná kombinácia, ako sme pôvodne mysleli, lebo sme nad tým spolu sedeli a špekulovali. A tiež sa mi nepáčia mená, čo k sebe neladia, lebo rodičia majú diametrálne odlišný vkus... Ako Jozefína Mallory a podobne

luci_ba
11. feb 2022

@anjelicek26 to je krásna kombinácia mien 😊

lesana25
11. feb 2022

Nedala, máme dlhé priezvisko a už takto keď vypisujem nejaké papiere, trvá večnosť len kým napíšem meno.
A hlavne to dieťa ťa obvykle nebude počúvať ani na jedno z tých mien.

miadi
11. feb 2022

Natalie Danielle.. to prve sa mi pacilo jedine babske meno.. a to druhe je verzia maminho mena, Lebo ju velmi lubim a je daleko a chcela som to nejak spojit ze som dufala ze s dcerou budem mat taky laskyplny vztah ako s mamou A ze v nej mam aj kusok z nej . Jej DNA. A vyslo to 😁Syn dostal len jedno 🤣Lebo to som uz vedela ze sa budeme zboznovat a nic sa mi k tomu jeho nehodilo. Zlatica Zita mi pride take moc rovnake . Ved Zita si vies z ZlaTIcA kazde jedno pismenko tam je. Paci sa mi ked su tie mena ine no hodia sa k sebe. Ale teda ty si Rob podla seba 😄v mexiku maju ludia minimalne 4 mena 2 priezvyska oboch rodicov a 2-3krstne ( zo spanielskej tadicie) popripade Daj len Zlatica a mozes si ju volat Zlatka aj Zita ..

dusankomoj
11. feb 2022

@babulkomale som Eva🤣🤣🤣

henka123123
11. feb 2022

Za mna nie.nepaci sa mi to vobec ale to je kazdeho vec

ibrunova
11. feb 2022

Dcérina spolužiačka si to chce zmeniť na jedno meno, lebo všade si musí písať dve mená a dosť jej to vadí, aj rodičom to dosť vyčíta, že načo??

cimage
11. feb 2022

Ja som mala sefa belgicana co mal 4krstne mena 🙂

sonnenshein
11. feb 2022

@mariaveronikag Diana Alexandra

rusalinka
11. feb 2022

U nás tiež - jedna úplná zhoda - Samko, druhá úplná zhoda - pamiatka na rodinného príslušníka, o ktorom mi odmalička starká rozprávala a vždy som vedela, že také meno dám svojmu budúcemu dieťaťu a v rodine sa generácie neopakovalo. Takže máme Samuela Gregora 🙂 Bez komplikácií v živote 😀

zuzinabila
11. feb 2022

ano, 1.Klara Terezia, 2. Barbora Agáta, 3. Dorotea Agnesa, 3.Alžbeta Lucia

lubina
11. feb 2022

ano, nasa mladsia dcera ma dve mena, prve, ktore sme jej chceli dat a druhe ma po mojej babicke 🙂

ankare
11. feb 2022

Určite nie

babulkomale
11. feb 2022

@lubina aj ja som tak mala nachystane keby bolo dievca 🙂

babulkomale
11. feb 2022

@dusankomoj 🤣🤣🤣👍

michellemary
12. feb 2022

@babulkomale poznám dievča, ktoré má dve mená, a áno, jedno jej dala mama, druhé otec, matkina rodina ju volá jedným menom, otcova druhým, takže, až také neobvyklé to nie je. 🙂