Daniela verzus Henrieta
Aky mate nazor na meno Henrieta vy? Nepride vam prilis uletene? Mne sa paci, ale neviem, ci nie je lepsia volba Daniela, lebo je castejsie a nebudu sa nad nim mozno tolko ini cudovat…
Sesternicu mam Henrietu...inak ako Henika ale Heňa sme jen nepovedali
@karolinakr akurát som to išla písať, význam mena nepustí
Mne ta Henrieta pride take bezcitne meno, nikoho nechcem urazit samozrejme…Daniela pekne
Ja som Daniela (tak sa aj predstavujem, táto verzia sa mi páči najviac), páči sa mi moje meno, takže by som vybrala to. Oslovujú má Daniela, Danka (to moc nemusím), Dada, Dadka, Dani, Danielka. Henrieta je podľa mňa také tvrdšie, predstavujem si pod tým nejakú ráznu, dominantnú ženu, Heňa sa mi nepáči, skôr Heni, Henriet 🙂
Daniela
Pekne obe. Zvaz si ako ju budete reálne volať či sa ti to páči,či ti to ide do ust. Na líečeni bolo dievčatko Henrieta,volali ju Henka.. ja som celý týždeň počula Hanka 😀 kamoška je tiež Henrieta a odjakživa ju voláme Heňa.. ja mám dcéru Danu, keby bola aj Daniela,tiež ju volám Danka Danička Daduša.. keď ma hnevá,je Dana alebo Daniela 😀
Záleží od priezviska, ktoré meno sa vám hodí k nemu viac. Henrieta je krásne, nič zvláštne a nezvyčajne na tomto mene nie je. Kolegyňa sa tak volá, pristane jej to.
Prečo poniektoré chcete Danielu volať Danka Dana. Veď to je úplne iné meno, meniny má úplne iný deň. Len preto že je to podobné? To ako keby ste Katku volali Janka.
@montrojruza no lebo je to tak a vždy to tak bolo, tiež ma doma volali Dana, aj mimo domu má tak volali 🙄 Ale začalo mi to osobne vadiť, až keď som sa vydala. A veruže je to rozdiel, kto ako to Dana povie 🤐 niekedy ma až pri srdce pichne. Muž na vola Dada. A ďalšia vec, prečo Janu Janko a Zuzanu Zuzkou😉. Takže preto ešte to Danka je ako tak prijatelne
Henrieta, po Makepeaceovej✌️😍😉😜
Máme Danielu, veľa nám chvália, že pekne meno.
Prečo je potom v kalendári zvlášť Dana a zvlášť Daniela keď i tu voláte dana-danka? Daniela je skôr Dada ako dana
@montrojruza Asi preto, že z mnohých skrátenín a zdrobnenín sa vyvinuli samostatné mená (z Magdalény / vraj v Nemecku/Lena, u nás aj Lenka, z Kataríny /takisto v Nemecku/ Karin, z Jany Janka, Zdeny Zdenka, z Benedicty Bente/v Dánsku/...). A kalendár ani netreba brať vážne. Okrem mien svätých, ktoré sú zvyčajne fixované na dátum, ostatné sú pohyblivé. Napr. Dana bola celé moje detstvo 11. 12., Daniela 3. 1. a Danica 16. 4., potom zrazu Danu prehodili k Danici. Pokiaľ budeš hľadať pôvod, všetky tri ho vraj majú rovnaký, hebrejský (hoci Danica šla asi cez Balkán 😀).
Ja som henrieta a volaju ma henka heňa heni heňuška mne sa to meno paci vo vsetkych tvaroch
@alexka89 Dada je Dagmar😁
@danielahamar no neviem....ja som poznala Daniela volali ju Dada a Dagmar volali daša....ale to tiež neviem prečo keď je to zvlášť v kalendari
@alexka89 no, takže všade inak😀
Na vysokej skole som mala spoluziacky jednovajecne dvojicky Danielu a Henrietu 😂
Mne sa meno Henrieta páči.
Volala by som ju Henrietka, Henriet, Henika, Heny, Heňa, Heňka, Hetty,... 💙
Henrieta

@aniele a co rodicia? Nevideli do 4 triedy ze máš na vysvedčení iné meno?