Daniela verzus Henrieta
Aky mate nazor na meno Henrieta vy? Nepride vam prilis uletene? Mne sa paci, ale neviem, ci nie je lepsia volba Daniela, lebo je castejsie a nebudu sa nad nim mozno tolko ini cudovat…
poznám. osobne dve Henriety a nikdy mi. to. meno neprišlo čudné. A páči sa mi viac, než Daniela
Bratranec ma manzelku Heniku. Nikdy jej nikto nepovedal inac.
A tiez mam kamosku Heny. Obe velmi dobre zienky 🙂
Keď vyberieš Daniela budú ju volať Dana... Henrietu budú volať Hena a to sa mne osobne paci viac.
@anjelicek26 mne sa napriklad Heňa páči a Dana sa mi nepáči vôbec. Tieto rady su strašne subjektívne, ja nechapem, 100 ľudí 100 chutí. Nech každý dá ake sa mu páči, vždy sa najdu ľudia z oboch strán.
Daniela
Henrieta je nádherné meno,silne...ja mám s takým menom syna Silvestra. Ale najvyšší by sme ju volali Heny
Podla toho ake mate priezvisko a ci sa ti paci skratka Danka, Danielka alebo skor Heňa, Henrietka.
Mne sa viac paci Daniela.
Henrieta a keď je Henrietka tak to krásne znie no v mojom okolí každý Hena a to mi príde zas take nepekné. Asi je to o tom ako naučíš okolie dieťa volať.
Henrieta je za mňa úplne obyčajné meno, nič zvláštne, určite nič, čo by kohokoľvek prekvapilo, udivilo, takže ak ťa len toto odrádza, myslím že vôbec nemusí. Mne sa osobne viac páči Daniela z týchto dvoch.
Poznám jednu Henrietu a volajú ju všetci Henika, čo je podľa mňa fakt otras 😆 Heňa, Heni môže byť. Henrieta na papieri vyzerá ok, ale skús si to vysloviť viac krát, pre mňa je to meno veľmi tvrdé a keďže sa mi spája s konkrétnou osobou (ale iba jednou), tak mi Henrieta znie takmer ako nadávka. Rovnako to mám s menom Brigita, ktoré asi tiež nie je zle, ale poznam iba jednu jedinú a v mozgu mi to vyvoláva nepríjemné asociácie, lebo sa jej všetci za meno vysmievali. Ale to je proste tou skupinou ľudí, medzi ktorými som ako dieťa žila, tam kto nebol Zuzka,Nikola alebo Simona, tak sa mu bolo treba za meno vysmievať a teda obe tieto mená poznám z detstva a boli vždy terčom výsmechu. Daniela je krásne, vieš povedať aj pekne, to ma vždy zahreje pri srdiečku, keď od kolegov počujem Danielka, inak Dani, Dany. Dana a Danka otras
Za mña Daniela. Keď počujem Henika… och to nie.
Musíš dat podľa seba a svojich pocitov... Ja jednu Henrietu neznášam 🙈🙈🙈 tak jasne, ze poradím Danielu 😁😁😁😁😁
Heňa, Dana. Ani jedno 😕 prídu mi také tvrdé pre dievčatá
Henrieta je velmi pekne.. ale kamaratka dala,tak som uz nechcela 🙂 Heňa... Henrieta... Daniela je take...všedne... 🙂
Daniela
Henrieta 😊
Mne sa viac páči Daniela ale obidve sú fajn 😉
Ja sa volám Henrieta 😉 je to pekné meno, často sa vyskytovalo v kráľovských rodinách. Moja mamka ma však chcela nazvať Danou. Ale babka bola proti, vraj ma budú prezyvat Dana-posrana 😁 a bolo vybavené 😁
Daniela 🥰
Mne sa paci Henrieta
@elementissa ja neznášam keď ma niekto osloví Heňa, to čistý hnus 🤮. Henika je milé 😉 a trvám na tom, že som Henrieta, nech ma tak oslovujú, je to vznešené meno 😉.
@dame2 presne toto neznáša ani moja mamka volá sa Daniela a nie Dana keď už Danka alebo Daniela a nie Dana,lebo to už podľa mňa pokazí celé meno.Henrieta prečo nie zaujímavé meno a daj ako sa tebe a aj my máme nezvyčajné meno a musíme stále každého napravovať a budeš aj ty hovoriť žiadna Heňa ale Henrieta a hotovo 😊
Ja sa pri daniele vzdy pozastavim a si Dana Lebo Daniela?
Danielu tak ci tak ak nie doma tak kamosi alebo v skole zvyknu volat Dana.
Za mna z tychto kludne aj Henrieta.
Ja som Henika, rodičia má volajú Henka, nemám rada keď má volajú Heňa. Stále som bola spokojná s menom, ktoré mi rodičia vybrali.
Obidve mena sú podľa mňa pekné. Henrietu sme v škole volali Henika, Henriet, ale určite ju nikto nevolal Heňa.
Daniela je pekné meno….ale zdá sa mi, že najkrajšie je hlavne na papieri (teda na občianskom, na dokladoch), pretože málokedy ich tak aj oslovujú. Máme v rodine dve Daniely a každý ich volá aj tak Danka. Tak sa predsa môže oslovovať aj Danica, či Dana.
Za mna Henrieta hrozne meno. Daniela ok. Ale vyber je na tebe. Kazdemu sa paci ine
Ani jedno. Ale ked uz, tak daniela.

Mne sa páčia obe, ale Henrieta je také menej používané, dala by som to.. môj syn mal pani učiteľku v škôlke Henrietku, taký tvar sa mi páči..