icon

Dievčenské mená Nora a Eleonóra

23. apr 2022

Veľmi sa mi začalo páčiť meno Nora... Nie Norberta, iba Nora. Páči sa mi aj meno Eleonóra- Ela, Nora,... ❤️ Poznáte nejaké? Sú spokojné so svojím menom? Nikdy som ešte žiadne nestretla😃

h2
23. apr 2022

@1fifinka1 Ja mám najradšej, keď ma volajú Heda, aj sa tak predstavujem. Niektorým ľuďom sa to zdá tvrdé, silou-mocou chcú nejakú zdrobneninu. Neznášam všetky, okrem Heduška, aj to len v krajnom prípade a od istých ľudí.
Ešte môže byť oslovenie Hedi.

1fifinka1
23. apr 2022

@h2 mne to príde furt lepšie ako Norka 😂😂😂😂 mne príde aj Cilka asi lepšie.

h2
23. apr 2022

@elanor Kolegyňa ti za to určite bola vďačná. Ja som fakt vďačná, keď sa niekomu predstavím a on to nijako neokomentuje. Ale to sa stáva zriedka.

h2
23. apr 2022

@1fifinka1
@elanor Dievčatá, a aj vy máte problém s asociáciou s dotyčnou "celebritou"?

eriksonka1234
23. apr 2022

Ja mam k menu Nora odpor, ale je to len moja osobná skúsenosť s človekom, ktorý sa hádam ani nedá nazvať človekom, keďže opustila svoje deti a ďalej radšej nepíšem. Samozrejme môže byť x milión zlatých Norík, mne sa však pri tom mene jezia chlpy. Sorry

elanor
23. apr 2022

@h2 obcas, ale malokedy. Uz na nu ludia zabudaju. Ved je to len chudera a socka. Vlastne ona taka bola vzdy, len istu chvilu sa hrala na nieco viac. Ale nakoniec padla tam, kam patri...

1fifinka1
23. apr 2022

@h2 no, ja už teraz používam Norika, viete ako ta mojsejova v telke. Tu poznajú všetci. Už sa ma aspoň nepýtajú, ako? Také meno nepoznám.

1fifinka1
23. apr 2022

Môj muž rackuje, a moje meno takmer nikdy nevyslovuje . Vola ma miláčik, alebo mamina. Taka Zuzka, Janka, Katka by mu to uľahčila 😂

h2
23. apr 2022

@1fifinka1 Tak ja osobne by som bola radšej Norika. Vlastne jediné meno, ktoré som v detstve považovala za horšie, než Hedviga, bolo Uršuľa. Dúfam, že tu žiadna nie je, nerada by som niekoho urazila.

1fifinka1
23. apr 2022

@h2 vieš čo, pred 30rokmi to bolo fakt peklo. Co som sa naplakala pre to meno, a chalanom som sa hanbila predstaviť.

1fifinka1
23. apr 2022

Robím na pošte a pri vydávaní dôchodkov sa tiež niekedy tak súcitne pozriem na tie tety, máme napríklad Arletu, alebo Olivu (nie Oliviu). Oliva by som sa fakt volať nechcela. Prvý krát som jej povedala pani Olívia a ona ma opravila prísne, volám sa O-li-va!!

h2
23. apr 2022

@1fifinka1 Úúúplne presne tak isto aj ja.

lucianak
23. apr 2022

Moja spoluziacka na strednej bola eleonora, volali sme ju norika. Potom neviem preco, jej niekto povedal kurča a odvtedy bola kurča 😂
A teda poznam aj ludi, co si zmenili krstne meno, lebo sa s tym svojim povodnym nejako nevedeli stotoznit 🤷‍♀️

autor
Autor odpoveď zmazal
elanor
23. apr 2022

@1fifinka1 rodicia mozno aj chceli Oliviu, len tetka na urade bola nahluchla, alebo zle napisala a nevsimla si. A ked nato dosli, uz sa im to nechcelo riesit.
Vela ludi ma nejake oficialne meno, ale rodina ci znami im hovoria inak.
Napr. babka je Elena, ale nikto jej nepovie inak ako Helus (Helena). To sice nieje az taky rozdiel, ale predsa.
A moj tatino mal povodny rodny list tiez zle napisany, museli ho davat opravovat, lebo tetka hlucha, a malo chapava, mu miesto Marián, napisala Mária.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
23. apr 2022

Veď je to krásne meno, tak nechápem tie posmešky 😅 Tie deti v školách sa posmievajú za úplne všetko, tak nech máte akékoľvek meno, tak to vám nezaručuje, že k vám nebudu spávať zle (zažila som si to). Mne sa posmievali kvôli tomu, že som bola dosť tichá a nevedela som sa začleniť. Tým, že sa mi posmievali som sa už nevedela začleniť dupľom... A volám sa Viktória. V triede sme boli 4 a volali nás priezviskami 😒

1fifinka1
23. apr 2022

Susedka, staršia tetusa ma volá Norinček. Donesieš nám novinky Norinček pod dám ti koláčiky, od nej jedinej mi to nevadí. Aj keď znie to príšerne, ale paci sa mi, že ešte zdrobnelinou zdrobnila 😂😂 Norika je málo drobne

1fifinka1
23. apr 2022

@elanor je to možné. Vidíš, nikdy som takto nad tým nepremyslala. Ale celý život to s nou ide. Len ona to tak hrdo vyslovuje, že ona sa fakt asi tak chcela volať 😁

denithestrange1993
23. apr 2022

Nora je pekne meno. Mozno aj anglicky ekvivalent Norah.

elanor
23. apr 2022

@1fifinka1 za tie roky sa s tym naucila zit, a presvedcila samu seba o vlastnej vynimocnosti, to tiez nie kazdy dokaze. Cize v tomto smere, klobuk dole pred pani.
Ale isto mala tiez obdobie, kedy tym nebola nadsena...

Ono je s nami ludmi tazko, kazdy alebo vacsina ma problem s tym co ma, a chce to co nema.
My s netradicnymi az zvlastnymi menami, tuszime po tych skor obycajnejsich, aby sme zapadli, lebo vytrcame. A ti s tymi beznymi, zase nenavidia tie svoje, lebo ked niekto zakrici ich meno, otoci sa polovica mesta, a chceli by nieco specialni, take aby boli iba oni jediny, vynimocni.
Takze tazko ulahodit.

lalenka33
23. apr 2022

Fakt chceš dieťa volať Norka? Nikdy by som sa nechcela volať Eleonora, ako z osady. Pre mňa je to meno na úrovni Esmeralda, Rosalinda, Manuela

dyala1067
23. apr 2022

Moja dcera je Leanora, po svojej karinskej babke. Cita sa to v zahranici vacainou LENORA so sirokym e. je to obdoba mena Eleonora. Ona je velmi spokojna, aj v zahranici aj na slovensku. Na Svk ju vzdy chvalia ake pekne meno. My doma ju volame celym meno Lenora alebo Leny ako skratka na svk je Lenora, Lenor, Lea, Lenka. Ked neposlucha je Lena. Ja to meno mam rada.

motylik273
24. apr 2022

Moja svokra najvacsia zloba na svete je eleonora 😀 a co pozeram viac zien s tymto menom robi zlo 😀 potom poznam psa menom nora 🤦‍♀️ Ale poznam aj elvira nieco tomu podobne a volaju ju eli alebo elvirka 👍

kormino
24. apr 2022

Ja sa volám Henrieta,tiež malo používane meno.Vzdy som bola s týmto menom jediná,či v škole,zamestnaní.Nebolo treba pridávať priezvisko,že Katka Xy,lebo ich tam bolo 5.Ako dieťaťu sa mi nepáčilo,ale ako dospelej už áno.

ckatka
24. apr 2022

Každé meno sa da spotvorit a každému človeku sa da škaredo povedať. 🤷‍♀️
A vždy sa nájde niekto, kto ti ho spotvori...
Je na tebe aby si k menu vytvorila peknú asociáciu, na ktorú bude dieťa hrdé.
Ja som napríklad z tých "obyčajných" Katiek a neznášala som to, lebo som bola "obyčajná a bolo nás veľa"
Co by som vtedy dala za Noru 🤷‍♀️😍
Teraz ako dospelej mi je to jedno.
A tiež poznám.Janku, ktorá sa teraz premenovala, lebo nenávidela cele detstvo tu všednu Janu...
Ľuďom.nevyhovies. Výber, čo sa tebe paci.

michellemary
24. apr 2022

Poznám aj Eleonóru, aj Noru, prvá s menom mala problém, lebo je dlhé, druhá akurát musí všetkým vysvetľovať, že je, citujem: "Len Nora, bez Eleo." 🙂 Ale Nore sa vraj meno páči, a aj my ju máme radi, lebo je to skvelá žena.

autor
24. apr 2022

@kormino A ako ťa prezývajú?

karolinakr
24. apr 2022

Ja sa teraz musim ohradit, čo tu vyfňukavate a umierate, že mate hrozne meno Nora.Vobec nie je take hrozne, normalne, ako Tonka ( Antonia) Nora, Norika..Eleonora je trochu zahul, ale chapem zas otca, ked bol buchnuty, ze chcel dat take meno, ja mam tiez podla hlasatelky..Z detstva si pamatam Eleonoru Gašparovu, rada som čitala jej knižky a Nora Mojsejova mi ani na mysel neprišla..Podla mna je to nie velmi časte, trochu tvrde, ale znesitelne meno..Počula som aj horšie.Nory mozu byt v pohode podla mňa

karolinakr
24. apr 2022