icon

Dievčenské mená Nora a Eleonóra

23. apr 2022

Veľmi sa mi začalo páčiť meno Nora... Nie Norberta, iba Nora. Páči sa mi aj meno Eleonóra- Ela, Nora,... ❤️ Poznáte nejaké? Sú spokojné so svojím menom? Nikdy som ešte žiadne nestretla😃

igiana
24. apr 2022

Z vlastnej skúsenosti a z lasky k svojmu dietatku jej daj nejake pekne bezne meno, bude ti cely zivot vdacna 😄. Ja mam Klárku, Lauru a Dominiku a su spokojne 😊.

fkata
24. apr 2022

Mala som spolužiačku Evelyn a volali sme ju Ela, Eli.

1fifinka1
24. apr 2022

@foxyfox aj ja som nora, takže to viem posúdiť. A keď si prečítaš príspevky, je to tam napísané a nie v jednom. Ale tak zvykli sme si, však ženy.

najjulinka
24. apr 2022

@1fifinka1 toto človek nikdy nevie dopredu ake pismeno bude problem. Naš najmladší je Fabián. Nevie povedať F 😀 😀 😀 Má zatial 3roky. On to dá. Ale teda je Habi :-P (fuj je čuj 😀 😀 😀 To F nahradza ako príde 😀 ) . Našu Sofiu zas ine menšie dieťa volalo Fafa... očividne s F nemalo problem, len asi so S 😀 😀 😀 Sa smejem, lebo nas už je dosť ukecany, povie kade čo,a le svoje meno nedá. A ešte to asi chvílu potrvá, kým F zvládne, lebo F nepovie v žiadnom slove ani omylom.

h2
24. apr 2022

@pribinak Bože, nie, Hedviga ma nevolá nikto. Písala som v prvom príspevku na druhej strane. 😉

kormino
24. apr 2022

@h2podľa mňa máš pekné meno.Mala som.spolužiacku Hedvigu volali sme ju Hrdí.Ona si potom zmenila na Hedviku.Bývalej kolegyni dcéra je tiež Hedviga ona si normálne dala prepísať na Hedi.

adriannasvk
24. apr 2022

Eleonora nie ale meno Nora sa aj mne velmi paci. V nejakom seriali som ho registrovala a velmi sa mi paci. Velmi sa mi k dietatu ale nehodi,je to take dospele ale za mna krasne meno😍 a hlavne jedinecne 👍

tanioli
24. apr 2022

Aj mne sa meno Nora veľmi páči - je to také severské. Hneď mi evokuje Ibsenovu hru Nora.
Kebyže nemám v tom čase dátum pôrodu tak by som tu našu tretiu tak pomenovala.
A keď sa to tej tvojej nebude páčiť a za tých pár rokov sa s tým menom nestotožni, vždy si ho môže zmeniť.
Ja vyberám meno tak, aby pekne znelo s priezviskom + charakteristika/ význam mena.
Držím palce, vyber podľa seba, názory ostatných nie sú smerodajné ;)

natalinka25
24. apr 2022

Elina, Norina, Emma👍😍 za mňa lepšie ako Nora.

lelia
24. apr 2022

Mala som kolegyni Eleonoru a volali sme ju Norika. Mne sa celkom meno paci

janulik83
24. apr 2022

Moja mamina sa vola Eleonóra, ale všetci ju volajú Norika.. 😊

tianna
24. apr 2022

Líščia nora.. 🤪 nora nieee, príšerne meno. Ak tak Eleonóra aj keď teda sú aj oveľa krajšie mená 🙂

oblecenie99
24. apr 2022

Moja mama je Eleonóra.. a volám ju "mama" :D No a vážne, všetci iní Nora, Norika... na bomby veľa ľudí netuší, že ona je oficiálne Eleonóra.. Keď som nevedela, že čakám chlapca, ja som dokonca špekulovala aj nad menom "Elinor" 🙂

oblecenie99
24. apr 2022

@1fifinka1 Ako komu... ja mám maďarské korene, slovenčinu využívam denno denne rovnako často ak nie viac, a napriek tomu mne doteraz nikdy nenapadlo toto meno spojiť s norou zvieraťa.. naopak, existujú slovenské priezviská, mená, ktoré zas vyčaria úsmev na mojej tvári, ale nijako špeciálne to neprežívam, lebo to vnímam tak, že proste na každé meno sa určite dá niečo nájsť v ktoromkoľvek jazyku.. možno je to tým, že som dvojjazyčná a sama mám na slovenské pomery nezvyčajné meno, nezvyknem nijako extra prežívať tieto veci okolo krstných mien.. a čudujem sa, že na Slovensku je okolo toho stále také haló, veď tu žije už plno cudzincov a existujú zmiešané manželstvá. Ako píšem vyššie, moja mama je tiež Eleonóra, na juhu dokonca to "o" predlžujú a je z nej často Nóra, Nórika ;)

lalilla
24. apr 2022

Mne sa paci ela, ale eleonora vobec, noro este ok ale norika je za mna hrozne. Ale kazdemu sa paci ine

michaela175
24. apr 2022

@foxyfox hej, podobne je aj meno Sára. To si pamätam ako dnes ked moja teraz uz neboha babka mi pred 20rokmi hovorila ake nepekne meno dali susede ze Sára, to ako pracka na topanke. A ja som vtedy vobec nevedela co to slovo znamena. 🙂 a teraz je uz vela zien s tymto menom. Podla mna je jedno ako sa kto vola. Ziadne meno nie je 100% pekne pre vsetkych. Je to len na nas ludoch ako to vnimame. 🙂 ja mam napr. problem s menom Zuzana 😂

katarinka289
24. apr 2022

O Noru som sa starala v Nemecku ako au-pair.Mne sa to meno pacilo a aj som ho chcela dat pred 10 rokmi dcere,no vtedy bola vsade Nora Mojsejova a to ma odradilo. Eleonoru sme mali pani susedku,vsetci ju vzdy volali Leonka. To sa mi moc nepaci.Z tychto dvoch Nora

norcsi
24. apr 2022

Ja sa volám Nora a úplne pohode..

conquestor
24. apr 2022

Mám sesternicu Noru a od mala to meno nenávidí...ešte aj teraz ako dospelá ho neznáša,hlavne v tvare Nora...je tvrdé...sama to vraví že by sa najradšej premenovala

bluka2
25. apr 2022

Poznala som Holandanku Eleonóru, ktorú sme volali Nora a vďaka nej nemám k tomu menu dobrú asociáciu 🙈

nikolcrow
25. apr 2022

Mám 2 kamarátky Noriky 🙂 … nestazju si, mne sa to meno páči ale Nora … Eleonóra Zamna nie to mi pripadá ako z telenoviel

fadama
25. apr 2022

@h2
@1fifinka1
@elanor
Ja vám rozumiem ❤❤
Tiež som si tým prešla. Neznášala som svoje meno uz od školy keď sa mi tam smiali. V triede Janka, Mirka, Lucka... a ja Nadežda. 😭
Tak veľmi sa mi zhnusilo moje meno ze v 30tke som si splnila sen a požiadala o zmenu mena. Bolo to jedno z najlepších rozhodnutí aké som kedy spravila.
😍😍
Áno, mám meno ktoré má teraz každá druhá, no to mi nevadí, ja to meno milujem 😍🤣
(Laura)

fadama
25. apr 2022

@conquestor ak to chce, nech to urobí, bude jej lepšie 😊

ivuska_3
25. apr 2022

Moja babička sa volala Eleonóra a celý život to meno neznášala, predstavovala sa Elenka, aj ju tak vsetci volali.

janamoto78
25. apr 2022

Nora je nádherné meno. Eleonóra sa mi nepáči
a vraj z numerologického hľadiska je veľmi nešťastné to meno. Takže za mňa obyčajná Nora je úplny top.

ruzovakrava
25. apr 2022

Ani sa nečudujem keď sa deti posmievajú kvôli menu, táto diskusia je len malá ukážka aké dokážu byť dospelé ženy predpojaté a dokážu si aj z normálneho a netuctového mena urobiť srandu. Mne sa Nora páči. Ale nepoznám žiadnu, takže neviem ako ich volajú ľudia a ako to meno samé vnímajú 😁

koniarova
25. apr 2022

Mne sa obe páčia.👍👍👍

autor
25. apr 2022

@ruzovakrava Tiež sa čudujem... Čakala som, že tu budú pozitívne komentáre, iba max ako zlú vec to, že Noru Mojsejovú budú spomínať...

norikk
25. apr 2022

Že z telenovely, netušila som že moje meno vám evokuje telenovelu 😄

Ako aj mne bolo ťažko, navyše to račkovanie, no ja to beriem ako dar od mamy, som tak pokrstená, u mňa by zmena mena neprešla. Navyše som za slobodna bola ešte aj Šugibaby, odvodené od priezviska. Jedna prezývka za druhou. A ešte aj prezývky za okuliare. Chápete? Kto chce dôvod na prezývku si nájde.

Mám rada keď ma volajú Norika. Nora na mňa pôsobí že má nemajú radi, Norka mi jezi chlpy, manžel má volá Norička 😄❤️ kamošky Nori, deti mama 😄

vanilka83
25. apr 2022

Ja poznám aj Noru aj Eleonóru a ci sú spokojne?a zmenilo by niečo keby neboli?podľa mojho názoru je to dost tvrdé meno ostré a evokuje noru teda bývanie pre zvieratá ešte samozrejme mysli na to ze ju zdrobneninou budú volať Norika.