icon

Druhé dievčenské meno k Agátke

dominicca
15. jan 2021

Ahojte zeny. Mame doma dcerku Agatku a bude mat sestricku. Este ked som nebola tehotna bola som presvedcena ze ak bude mat sestricku bude sa volat bud Gretka, Anetka alebo Dorotka. Pacilo sa mi ze tie mena su kvazi podobne. Agatka a Gretka a pod.
Odkedy viem ze cakame opat dievcatko tak sa s tymi vybraratymi menami neviem nejak stotoznit. Pridu mi velmi podobne a neviem ci to je mile alebo cudne. Chcela by som tradicne slovenske meno ale nie nieco moc rozsirene ako Ema Nina Olivia a pod. Rozmyslam nad Liviou. Je tradicne a nie velmi rozsirene. Paci sa vam kombinacia pre dievcatka Agata a Livia?
Agatku volame doma najcastejsie Agi a Livku by sme bolali Livi alebo Lili. Ako velke baby by sa uz sami rozhodli ci chcu byt oslovovane celymi menami, zdrobneninami alebo skratkami. Dakujem za vas nazor 😊

velmi rozsire e, presne nieco ako je Agata.

dominicca
autor
15. jan 2021

@rooberta aj mne sa vzdy pacila Olivia ale na ihrisku u nas kazde druhe dievcatko ma take meno. Tak Livia mi prislo ako alternativa. podobne ale predsa ine meno 😊

nikiki29
15. jan 2021

@dominicca Dorotka 🔝

rooberta
15. jan 2021

@dominicca vazne? 😳 ja osobne nepoznam ziadnu Oliviu, ani velku ani malu. Tak potom ostavam pri Gretke. Mne sa to meno paci odkedy poznam jedno male krasne dievcatko s velkymi ciernymi ocami a dlhymi, hnedymi vlaskami (proste nadherne dievcatko) a ked na nu maminka zavola Gréty 🤗 dokonala je a aj to meno 😊

vivi61
15. jan 2021

@dominicca My máme Agátku, keby máme ešte dievčatko, tak by bola asi Amálka. Inak máme Adamka a Agátku.

michellemary
15. jan 2021

@dominicca Ak dáš k Agátke Dorotku, budú môcť meniny oslavovať spolu. ❤

yasmeena
15. jan 2021

beata...agatka a beatka znie celkom fajn 🙂 ....alebo renata....agi a reni 🙂

heidi4
15. jan 2021

@dominicca mne sa k Agatke hodi Anicka, Adelka, Anetka, Amalka, pripadne Anezka ci Agneska. 🙂

danculia
15. jan 2021

@dominicca ja by som dala úplne iné a to Soňa, Soňička, je také neokukane 😉

macka9
15. jan 2021

@dominicca mne sa páči zo všetkych mien najviac Gréta, a Adelka

danieli
15. jan 2021

Ja mam takmer 6 rocnu Liviu, v jej vekovej kategorii ich este nie je vela, ale mensie babulky v skolke to uz mame dve Olivie, mne sa obe pacia, ale mat este babu bude Kika ako u nas volame Lydie

janba
15. jan 2021

Alexandra

pragmaticka
15. jan 2021

Krásne mena máš vybraté!! S Gretou ci Liviou fakt nič nepokazís!

0silvia0
15. jan 2021

@danieli Lydiu volate Kika?

martinapodhorcova
15. jan 2021

@dominicca My mame Liviu. Pre mna to bola uplne jednoznacna volba bez akychkolvek pochybnosti. Pre mna je to krasne a vznesene znejuce meno. Volame ju Livia, Livi, Livus a ked jej niekto povie Lily (co sa stava, ale mne sa to nepaci), tak ho skratka opravim 🙂

yoxinka
15. jan 2021

@dominicca
Agátka a Grétka to pasuje ako “riť na šerbeľ”, to je ako názov knižky, je to veľmi pekné. My máme baby Annu a Améliu, tá Amélia by sa mi možno páčila s Agátkou, ale tá Grétka je top, za mňa ;).

maya_zilina
15. jan 2021

Pre mna su Agata a Aneta TOP... Ale paci sa mi aj Klara, Timea, Natalia

jana_eyre_2
15. jan 2021

Lívia je krásne meno.. a Agáta tiež, podľa.mna sa k sebe hodia, podobne zvučné a dlhe.. a ja som za aby sa k sebe mena súrodencov hodili, kým sú deti male, patria k sebe a mená ich v tom môžu uistovat a jedna veľká výhoda je v tom, že keď sa k sebe hodia tak ich ľahšie a rýchlejšie zavoláš.. teda napr. "Lívia, Agáta ideme" mi ide ľahšie akoby som mala vravieť "Agáta, Emanuela ideme" mi pride komplikovanejšie..

Ja som svojim deckam dala tiež mena co sa k sebe hodia a viem ich povedať jedným dychom ako jedno slovo, je to praktické 😅 edi,elma,elias ideme..

gabika4
15. jan 2021

@dominicca mne sa pači k Agátka - Gretka... Agáta-Amélia... Agáta - Sofia...

0silvia0
15. jan 2021

Mne sa zacala hodit k Agate Alexandra ako pise
@janba. Rovnake zaciatocne pismeno, ale kazde meno ma svoje specifikum.

sunyrose
15. jan 2021

Celkom pekné je aj meno Edina....

taga
15. jan 2021

Gretka a Dorotka boli moje dve top mena pre dievcatko ❤

K Agatke by sa mi hodila Klarka

meiwe
15. jan 2021

@dominicca ak by som davala ja meno k dcerke Agatke dala by som Tamarka , bolo by mile na nich kricat Agi a Tami podte domov 🤭 Agata ,Tamara zas ste neupratali hracky 🙃,
Agatka ,Tamarka vy moje dve zlaticka ☺️

kvetinka75
15. jan 2021

Nechapem preco by sa mali mena k sebe hodit. Ved ide o dve rozdielne osoby, aj ked sestry. Vyber take ake sa ti paci a nie ze ci sa hosi k prvemu. To.ma aky zmysel? Toto fakt nechapem.

danieli
15. jan 2021

@0silvia0 áno Kika, ako keď sa deti učia hovoriť a niektoré slovká im nejdú, tak u nás sa z Lýdie, Lydky, stala Kika, a niekedy aj Lyduška

0silvia0
15. jan 2021

@danieli ja mam kiku spojenu s kristinou...

bikarbona
15. jan 2021

@heidi4 Akurát som šla písať, že Agnesa je fajn.

basska_b
15. jan 2021

Jej, jaky podobný vkus máme. Ja mám doma malú Klárku a Adelku. Keby mam tretie dievča, páči sa mi pre ňu Lívia.

codal
15. jan 2021

První co mě napadlo byla Edita.

dominicca
autor
18. jan 2021

@popoluskaxy inak vy ste mi dali takeho chrobaka s tymi rastlinnymi prirodnymi menami ze sme sa rozhodli nakoniec pre Kamila. podla mna to znie uplne super Agata-Kamila, Agatka-Kamilka a aj Agi-Kami a obe su dost nevsedne. Kamila este menej ako Agata. takze som konecne nasla vnutorny pokoj 😍 ale sranda ze tento tip na Kamilku v tejto diskusii este nepadol

popoluskaxy
18. jan 2021

@dominicca no neverím 😁 ja som už nechcela písať... vravím si, ešte som zabudla Kamilu (bratranec ju má), ale už to nechám tak... a nakoniec ste vybrali Kamilu😍 no super, asi telepatia alebo náhoda. Tak prajem bezproblémové tehotenstvo aj pôrod. 😉