Druhé dievčenské meno k Agátke
Ahojte zeny. Mame doma dcerku Agatku a bude mat sestricku. Este ked som nebola tehotna bola som presvedcena ze ak bude mat sestricku bude sa volat bud Gretka, Anetka alebo Dorotka. Pacilo sa mi ze tie mena su kvazi podobne. Agatka a Gretka a pod.
Odkedy viem ze cakame opat dievcatko tak sa s tymi vybraratymi menami neviem nejak stotoznit. Pridu mi velmi podobne a neviem ci to je mile alebo cudne. Chcela by som tradicne slovenske meno ale nie nieco moc rozsirene ako Ema Nina Olivia a pod. Rozmyslam nad Liviou. Je tradicne a nie velmi rozsirene. Paci sa vam kombinacia pre dievcatka Agata a Livia?
Agatku volame doma najcastejsie Agi a Livku by sme bolali Livi alebo Lili. Ako velke baby by sa uz sami rozhodli ci chcu byt oslovovane celymi menami, zdrobneninami alebo skratkami. Dakujem za vas nazor 😊
velmi rozsire e, presne nieco ako je Agata.
@dominicca vazne? 😳 ja osobne nepoznam ziadnu Oliviu, ani velku ani malu. Tak potom ostavam pri Gretke. Mne sa to meno paci odkedy poznam jedno male krasne dievcatko s velkymi ciernymi ocami a dlhymi, hnedymi vlaskami (proste nadherne dievcatko) a ked na nu maminka zavola Gréty 🤗 dokonala je a aj to meno 😊
@dominicca Ak dáš k Agátke Dorotku, budú môcť meniny oslavovať spolu. ❤
beata...agatka a beatka znie celkom fajn 🙂 ....alebo renata....agi a reni 🙂
Ja mam takmer 6 rocnu Liviu, v jej vekovej kategorii ich este nie je vela, ale mensie babulky v skolke to uz mame dve Olivie, mne sa obe pacia, ale mat este babu bude Kika ako u nas volame Lydie
Alexandra
Krásne mena máš vybraté!! S Gretou ci Liviou fakt nič nepokazís!
@dominicca My mame Liviu. Pre mna to bola uplne jednoznacna volba bez akychkolvek pochybnosti. Pre mna je to krasne a vznesene znejuce meno. Volame ju Livia, Livi, Livus a ked jej niekto povie Lily (co sa stava, ale mne sa to nepaci), tak ho skratka opravim 🙂
Pre mna su Agata a Aneta TOP... Ale paci sa mi aj Klara, Timea, Natalia
Lívia je krásne meno.. a Agáta tiež, podľa.mna sa k sebe hodia, podobne zvučné a dlhe.. a ja som za aby sa k sebe mena súrodencov hodili, kým sú deti male, patria k sebe a mená ich v tom môžu uistovat a jedna veľká výhoda je v tom, že keď sa k sebe hodia tak ich ľahšie a rýchlejšie zavoláš.. teda napr. "Lívia, Agáta ideme" mi ide ľahšie akoby som mala vravieť "Agáta, Emanuela ideme" mi pride komplikovanejšie..
Ja som svojim deckam dala tiež mena co sa k sebe hodia a viem ich povedať jedným dychom ako jedno slovo, je to praktické 😅 edi,elma,elias ideme..
Celkom pekné je aj meno Edina....
Gretka a Dorotka boli moje dve top mena pre dievcatko ❤
K Agatke by sa mi hodila Klarka
Nechapem preco by sa mali mena k sebe hodit. Ved ide o dve rozdielne osoby, aj ked sestry. Vyber take ake sa ti paci a nie ze ci sa hosi k prvemu. To.ma aky zmysel? Toto fakt nechapem.
Jej, jaky podobný vkus máme. Ja mám doma malú Klárku a Adelku. Keby mam tretie dievča, páči sa mi pre ňu Lívia.
První co mě napadlo byla Edita.
@popoluskaxy inak vy ste mi dali takeho chrobaka s tymi rastlinnymi prirodnymi menami ze sme sa rozhodli nakoniec pre Kamila. podla mna to znie uplne super Agata-Kamila, Agatka-Kamilka a aj Agi-Kami a obe su dost nevsedne. Kamila este menej ako Agata. takze som konecne nasla vnutorny pokoj 😍 ale sranda ze tento tip na Kamilku v tejto diskusii este nepadol
@dominicca no neverím 😁 ja som už nechcela písať... vravím si, ešte som zabudla Kamilu (bratranec ju má), ale už to nechám tak... a nakoniec ste vybrali Kamilu😍 no super, asi telepatia alebo náhoda. Tak prajem bezproblémové tehotenstvo aj pôrod. 😉

@rooberta aj mne sa vzdy pacila Olivia ale na ihrisku u nas kazde druhe dievcatko ma take meno. Tak Livia mi prislo ako alternativa. podobne ale predsa ine meno 😊