icon

Emily alebo Juliana? Správny výber mena pre dieťa

rony7
5. feb 2025

Ahojte, som už v termíne a stále nemám definitívne jasno s výberom mena 🙈 pri prvom dieťati mi to akosi intuitívne prišlo no tu nie a nie..s partnerom máme finálovú dvojku a to buď Emily alebo Juliana, no stále sa neviem rozhodnúť definitívne že ktoré. Skúšala som sa mu aj prihovárať či nedostanem nejakú odpoveď ale akosi nič. Schválne ktoré by ste vybrali vy? Konzultovala som to aj s numerologičkou (prosím bez blbych komentárov) a jej lepšie vychádza Juliana, ale aj tak mám pocit že ma to viac tiahne k tej Emily, no stále si nie som definitívne istá..

Strana
z3
biba_18
5. feb 2025

ja som tím Emily

smejko47
5. feb 2025

Mne sa viac páči Emily, osobne som za netradičné/zahraničné mená

dominika1922
5. feb 2025

@rony7 my sme meno nemali ani keď ma už brali na sálu 😂 no za mňa sú krásne oboje. Ktoré lepšie sedí k priezvisku? Na výslovnosť sú pre dieťa obe vpohode keď si povie zdrobneninou takže je to veru ťažké rozhodovanie😃

nin12345
5. feb 2025

@rony7 juliana je krasne

ivik4
5. feb 2025

Ktore sa hodi viac k priezvisku

dzulli1980
5. feb 2025

Ja som Juliana ... mám 44 rokov, za svoj život stretla len jednu ženu s týmto menom ... Júlií sú mrte, no Juliana je kus netradičné meno, keď sa s niekým zoznamujem, každý sa nad tým pozastaví, že aké krásne ... čo sa týka mena Emily, tých sú dnes mrte, ja poznám minimálne 10, či v práci, či u dcéry v škole.

biba_18
5. feb 2025

@dzulli1980 kamoška má sestru julianu a volajú ju julka ...

evita2222
5. feb 2025

My máme Emily

kitycat
5. feb 2025

Ja by som si nevybrala ani jedno. Takze sa misis rozjodnut ty.

Obcas pomoze hodit si korunou, ked ti padne co ches si spokojna. Ked nie tak das to druhe a mas vybavene

thereisabear
5. feb 2025

Emily

moje2baby
5. feb 2025

@dzulli1980 úplne suhlasim! Meno Emily mi uz pride take “prepouzivane” 🤷🏻‍♀️ Juliana je krasne ❤️ tisko závidím ☺️

lucia13022023
5. feb 2025

Emily sa mi nepáči. Keď už tak skôr Juliana. Ale daj na pocit, nie na ženu z mk

gab
5. feb 2025

Emily in Paris 🙉, Juliana je krasne

barka1
6. feb 2025

@rony7 Emily určite nie, nemám rada tuto módu menit slovenské verzie mien na zahraničné. Takže za mna Juliana. Aj ked "Julka" sa mi nepáči.

evcagabi
6. feb 2025

Za mna ani jedno - pri oboch mam zle asociacie 😅

terezkaarthuramax
6. feb 2025

Emily

btus
6. feb 2025

@rony7 Emily nie, ak tak Emília. Juliana je v pohode.. Mne sa zahraničné nepáčia. Ale meno sa musí páčiť vám, nie nám tu na MK. My sme sa doma radili len ja a manžel. ostatných nič do toho, ako sa dieťa bude volať.

biba_18
6. feb 2025

@btus a ešte tak staršie deti radi vymýšľajú mená pre súrodencov ... ale niekedy to pojmú tak svojsky ... že hamburger ... a tak 😂

ayato
6. feb 2025

Ja som veľmi chcela Julianu, ale synovec je Julian , tak som sa ho vzdala.

lenrol001
6. feb 2025

Máme krásne slovenské meno Emília a Júlia

btus
6. feb 2025

@lenrol001 aj Juliana je slovenské.

oblecenie99
6. feb 2025

Ja by som si vybrala Julianu. Emily evidujem v mojom okolí už veľmi často, začína to byť také tuctovejsie meno.

klejkaez
6. feb 2025

Juliana, prekrásne 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

rony7
autor
6. feb 2025

@smejko47 práve že aj mňa lákajú viac také netradičnejšie 😁 no Juliana mi príde také vznešené, noblesné..juj ťažké sa rozhodnúť 😁

rony7
autor
6. feb 2025

@dominika1922 no obávam sa že v mojom prípade to bude tak isto že nebudem mať meno ani keď pôjdem na sálu 😁 ale povedala som si že počkám až keď ju úvodom a možno potom budem vedieť lepšie.. čo sa týka oslovenia/zdrobnenina, tak tam v prípade Emily ani nejak nejde či? Mne len Emi..(Emilka sa mi nepáči a dúfam že tak by ju ani nevolali), ako by ste ju oslovovali vy kebyže sa volá Emily?

rony7
autor
6. feb 2025

@ivik4 jasné že to som skúšala a v podstate neprekáža mi tam ani jedno, aj keď možno Juliana sa hodí o niečo viac, len zas je to aj celkom dlhé, keďže aj priezvisko je dlhšie..

rony7
autor
6. feb 2025

@dzulli1980 a ako Vás oslovujú? Ja práve nepoznám ani jednu Emily (teda vlastne až jednu majú v škôlke, inak neviem o žiadnej), preto som aj uvažovala o Emily že nie je také tuctové a príde mi také nadčasové, že možno aj o niekoľko rokov bude v pohode..ale to isté aj Juliana keďže tiež ich je málo, preto som vybrala tieto keďže nechcem žiadne Sofia a podobne ktorých je veľa..a keď poznáte toľko Emily, ako ich zvyknú prosím oslovovať?

rony7
autor
6. feb 2025

@evita2222 a ako ju prosím oslovujete a ako ju oslovuje okolie? Ide mi totižto o to aby ju nevolali Emilka 🙈 toho jediného sa obávam..inak sa mi to meno veľmi páči

rony7
autor
6. feb 2025

@moje2baby ja práve nepoznám žiadnu Emily 😁

rony7
autor
6. feb 2025

@oblecenie99 ja práve Emily neevidujem vôbec..a ako ich zvyknú oslovovať tie čo poznáte?

Strana
z3