Emily alebo Juliana? Správny výber mena pre dieťa
Ahojte, som už v termíne a stále nemám definitívne jasno s výberom mena 🙈 pri prvom dieťati mi to akosi intuitívne prišlo no tu nie a nie..s partnerom máme finálovú dvojku a to buď Emily alebo Juliana, no stále sa neviem rozhodnúť definitívne že ktoré. Skúšala som sa mu aj prihovárať či nedostanem nejakú odpoveď ale akosi nič. Schválne ktoré by ste vybrali vy? Konzultovala som to aj s numerologičkou (prosím bez blbych komentárov) a jej lepšie vychádza Juliana, ale aj tak mám pocit že ma to viac tiahne k tej Emily, no stále si nie som definitívne istá..
Mne sa viac páči Emily, osobne som za netradičné/zahraničné mená
@rony7 my sme meno nemali ani keď ma už brali na sálu 😂 no za mňa sú krásne oboje. Ktoré lepšie sedí k priezvisku? Na výslovnosť sú pre dieťa obe vpohode keď si povie zdrobneninou takže je to veru ťažké rozhodovanie😃
Ktore sa hodi viac k priezvisku
Ja som Juliana ... mám 44 rokov, za svoj život stretla len jednu ženu s týmto menom ... Júlií sú mrte, no Juliana je kus netradičné meno, keď sa s niekým zoznamujem, každý sa nad tým pozastaví, že aké krásne ... čo sa týka mena Emily, tých sú dnes mrte, ja poznám minimálne 10, či v práci, či u dcéry v škole.
@dzulli1980 kamoška má sestru julianu a volajú ju julka ...
My máme Emily
Ja by som si nevybrala ani jedno. Takze sa misis rozjodnut ty.
Obcas pomoze hodit si korunou, ked ti padne co ches si spokojna. Ked nie tak das to druhe a mas vybavene
Emily
@dzulli1980 úplne suhlasim! Meno Emily mi uz pride take “prepouzivane” 🤷🏻♀️ Juliana je krasne ❤️ tisko závidím ☺️
Emily sa mi nepáči. Keď už tak skôr Juliana. Ale daj na pocit, nie na ženu z mk
Emily in Paris 🙉, Juliana je krasne
Za mna ani jedno - pri oboch mam zle asociacie 😅
Emily
Ja som veľmi chcela Julianu, ale synovec je Julian , tak som sa ho vzdala.
Máme krásne slovenské meno Emília a Júlia
Ja by som si vybrala Julianu. Emily evidujem v mojom okolí už veľmi často, začína to byť také tuctovejsie meno.
Juliana, prekrásne 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
@dominika1922 no obávam sa že v mojom prípade to bude tak isto že nebudem mať meno ani keď pôjdem na sálu 😁 ale povedala som si že počkám až keď ju úvodom a možno potom budem vedieť lepšie.. čo sa týka oslovenia/zdrobnenina, tak tam v prípade Emily ani nejak nejde či? Mne len Emi..(Emilka sa mi nepáči a dúfam že tak by ju ani nevolali), ako by ste ju oslovovali vy kebyže sa volá Emily?
@dzulli1980 a ako Vás oslovujú? Ja práve nepoznám ani jednu Emily (teda vlastne až jednu majú v škôlke, inak neviem o žiadnej), preto som aj uvažovala o Emily že nie je také tuctové a príde mi také nadčasové, že možno aj o niekoľko rokov bude v pohode..ale to isté aj Juliana keďže tiež ich je málo, preto som vybrala tieto keďže nechcem žiadne Sofia a podobne ktorých je veľa..a keď poznáte toľko Emily, ako ich zvyknú prosím oslovovať?
@oblecenie99 ja práve Emily neevidujem vôbec..a ako ich zvyknú oslovovať tie čo poznáte?

ja som tím Emily