Hľadáte inšpiráciu na netradičné dievčenské meno?
Ahojte maminky. Mám "problém". Čakáme dievčatko a žiadne meno z klasického kalendára má nezaujalo. Ako sa volajú vaše princezné, ktoré majú meniny napríklad aj v rozšírenom kalendári? Ďakujem za všetky inšpirácie
@niki78281 to som niekde pocula. Neviem uz kde
mne sa páčia turecké Elif a Defne
Emerencia
@oli18 to mi strašne pripomína španielske slovo "emergencia" = núdza, tieseň, resp.pohotovosť 😉
je dobre sa aj poohliadnuť trochu, či v najviac používaných jazykoch nebude meno pripomínať nejaké slovo, ktoré by sme nechceli
@bam11 Pilar, Una, Ava
@zmrzlinka8 jedine takto: Meno Emerencia má latinský pôvod a je odovodený od slovesa emerere čo znamená “zaslúžiť si”. Mnohé mená pochádzajú z latinčiny, hebrejčiny, gréčtiny... Každé jedno v danom jazyku niečo významovo popisuje, tak už to v lingvistike chodí 🤷♀️
@bam11 Melánia, Melissa
Ja mam doma Scarlett 😍
Jeeee toho som sa veľmi bála mať dievčatko,lebo všetky mená mi pripadali pre dievčatko strašné.A asi som cítila,že to bude dievča a panický strach ako sa bude volať.Meno muselo spĺňať podmienku,že muselo mať skratku mena.Medzi top bolo meno Georgia - Gigi
Nasa je Federica.
Rovena , Merlin , Klarisa
Soledad, inmaculada, dolores, rocio, rosario, paloma, socorro, esperanza, belen, nuria, visitacion, trinidad, candela, consuelo, caridad, guadalupe, covadonga, begoña, montserrat, mercedes, amparo, amancia, milagros, encarnación, Lourdes, virginia
Ja mám doma Nicol, Vivien a Sandra.
Sesternica býva v Anglicku a má Ruby.
@jamimo to nespochybňujem, napísala som, čo vo mne evokuje meno Emerencia. Španielčina je veľmi používaný jazyk vo svete, tak som považovala za vhodné napísať, na čo sa to podobá.
a ešte mi pripomína aj slovo eminencia
Kamoška je Marietta, poznám aj Eurydiku, Drahomíru...
Mne sa veľmi páči Šarlota alebo Gréta ale tie sú v kalendári
Nemám dcéru, ale za nezvyčajné a použiteľné mená považujem Letícia, Adelaida, Mína, Lota
Ešte ma napadla Adina , o nej sme uvažovali keď sa nám mala narodit dcéra.
Kamoška dala dcérke meno Mayla veľmi pekné meno a ešte sa mi páči Mína.
U nás má istu symboliku - mám doma dcéru Ráchel.
Meno niekedy je a niekedy nie je v kalendári.
Potom mám Izabelu
@thirstymonk no predstav si, že poznám jednu Rene a super sa jej to hodí a zlate dievca…
Ria, Rút, Nea, Lara, Kyra, Amy, Luka. Všetky tieto mena máme vo svojom okoli 🙂
Inak ja som vždy chcela Frederiku, ale teda zvolili sme nakoniec iné
Ja som chcela dať Amélia, v slov.kalendári ani neni, ale muž ma zrušil, že to je exotika a mám dať Miška, Zuzka alebo Ivanka 😁 tak teraz neviem, sú pekné, ale prídu mi velmi bežné. Vyzerá to na Leu
Z kalendara vyberam este dve netradicne a velmi univerzalne - Nora a Alana

@bam11 Noemi, Miriam