icon

Inšpirácie - mená pre deti

kikasom
24. feb 2021

Ahojte, prosím vás inšpirujte ma peknými menami pre dievčatko aj chlapčeka. Ďakujem 😊

Strana
z2
zitaje
24. feb 2021

@pribinak sused sa naštve 😂

pribinak
24. feb 2021

@zitaje čo? Veď to sme my Slováci 🤣🤣🤣

pribinak
24. feb 2021

@h2 a neni tak?

h2
24. feb 2021

@pribinak Pokiaľ ho nazve Richard, tak je ešte dobre. Lebo aj Róbert by mohol byť. 😂

pribinak
24. feb 2021

@h2 jezisi. To nieee. Podľa mna mena ako Vlado, Mikuláš s robo tato generácia svojim deťom dávať nebude
To sú odpísane mena a teraz k ním pribudol aj Igor 😝

h2
24. feb 2021

@pribinak To je teda fakt. Pritom mne sa meno Vladimír vždy páčilo.

pribinak
24. feb 2021

@h2 tak ale spoj si ho s meciarom a koniec. 🤪🤪

h2
24. feb 2021

@pribinak Veď už sa mi nepáči. Presne preto. ☹

pribinak
24. feb 2021

@h2 veď toto, ku každému menu sa niečo viaže. Ale k mnohym aj pekne a pozitívne

mamanadruhuu
24. feb 2021

@cookie29 no a? Tie slovenské mená ktoré som vymenovala sú v slovenskom kalendári už veľmi dlho... Ci si si potrebovala len rypnut na môj názor? A očividne nie len na môj... Ja som sa narodila po roku 90 takže tam už mena boli zas iné ktoré sú pre mňa Slovenske.. Amélia sa volala moja prababka takže myslím si ze tie mena sú tu veľmi dlho a pre mňa co je v našom kalendári je slovenské

kikulienka94
24. feb 2021

@h2 no veď ja viem, potom by museli byť Pankrác a Bonifác ďalší :D ale keď chceme niekoho postrašiť, tak poviem, že sa bude volať Servác ... a ozajsné meno zvyšku rodiny povieme až po pôrode, aby do toho nikto nekecal

cookie29
24. feb 2021

@mamanadruhuu nie nerypem. tomu sa hovori diskusia...
vela ludi nevie, ze pred par rokmi vznikla dokonca Kalendarova komisia... a napriklad tusim vlani pribudli do kalendara nove mena; Noel, Jonáš, Alexia, Zara, Noema, Elisa

ab727
24. feb 2021

@iwuska10 krásne meno,aj my s manželom sme ho vybrali pre dievčatko,no nakoniec to bude chlapček a Alana chcel manžel,ale nakoniec to bude Dávid😃

1bubino2
24. feb 2021

@kikasom my máme Bianku

podracka
24. feb 2021

My máme Rebeku a Tobiasa

jaga18
24. feb 2021

Máme Jasminu a Nikolasa, tretie bude Matej, aj keď ja som chcela Leoška, ale ostatným sa to nepáčilo. Keby bola tretia baba, tak asi Lada, Ladena, či Milada...

jumama
24. feb 2021

Ondrej, Andrej, Monika, Andrea

zitaje
24. feb 2021

@cookie29 Jonáš nebol v kalendári? Také staré dobré biblické meno?

niky7287
24. feb 2021

@iwuska10 ja mám Valentínku a každý nám to meno chváli

moni73
24. feb 2021

@kikasom tak, chlapec: henrich, richard, mario, adrian, dievca: rebeka, alexandra, andrea, katarina. Hodia sa mi k patrikovi, asi sa ziada R v mene. Aspon mne

moni73
24. feb 2021

@pribinak fakt sa ti spaja s meciarom? Podla mna meciar krstne meno nema🙃. Mne sa vlado velmi paci, uvazovala som nad vladimirou, ale to by bolo pridlhe meno k dlhemu priezvisku.

chrumka120
24. feb 2021

@kikasom ja by som už teraz dala Sofiu, prekrásne meno s pekným významom, ale ďalšie dieta už neplánujem 🙂

pribinak
24. feb 2021

@moni73 ale čosi, to sme si tu len tak pre zábavu písali, Vladimír? Jedine Putin 🤣🤣

zitaje
24. feb 2021

@chrumka120 Ja mám Sofiu a vtedy som to nejak nevnímala ale je ich straaaaašne veľa.
@pribinak aj mne Putin, ale aj Vysockij... ale teda ja to meno neznášam, tak neriešim 🙂

sandrika1986
24. feb 2021

Karin, Sandra, Nicol, Vivien, Bianca, Scarlet, Liana,Lilien, Vanessa, Elissa, Miriam, Simona, Renata, Ruby, Lenka, Klaudia, Karolina, Laura, Adriana, Yasmine, Zara, Dominika, Natalia, Izabela, Thalia, Inna, Samira, Layla, Leila, Nela, Lea, Timea, Veronika, Nadia, Melissa, Ivana, Chiara, Linda, Lara, Marika, Daria, Francesca, Alessia, Viktoria, Letizia, Sherine, Diana, Elina, Lina, Marianna, Noemi, Nina, Paloma, Perla, Sarah, Aylin, Stella, Anabela, Barbara, Erika, Livia.

sandrika1986
24. feb 2021

Patrik, Erik, Lukas, Lucas, Alex, Marco, Nicolas, Sebastian, Adam, Adrian, Alan, Dominik, Daniel, Frederik, Filip, Leonard, Marek, Mario, Richard, Tomas, Saber, Samir, Lian, Tobias, Tarek, Robert.

kaja47
Autor odpoveď zmazal
zeleny_dinosaurus
11. mar 2021

Najprv si vyberte mena, ktore vas oslovia viac ako ine. Urcite sa vam nepacia vsetky v kalendari a niektore sa vam isto nepacia, lebo sa tak uz volaju ludia vo vasom okoli, alebo ich deti. Potom, nech ich je aj 10 dievcenskych a 10 chalanskych kludne. Skuste si ich postupne napisat aj povedat nahlas s priezviskom, ktore dieta bude mat. Ano ano, zena sa raz vyda, ale to nejdem rozpisovat, preco tomu neprikladat vahu teraz. A ked to urobite, zistite ci dane priezvisko nema nejaku zvlastnost pri vyslovovani. Su tam makkcene, dlzne, je dlhe, kratke, zacina na zamlklivu hlasku... H napriklad, je to nejake konkretne slovo ako Hruska, Lopatka. Podla parovania mien k priezvisku zistite, ze nie kazde meno pasuje, niektore mena mozu priezvisko odlahcit, zjednodusit. Nase priezvisko maju ludia tendenciu komolit lebo znie tvrdo, treba ho razne vyslovit aby tie pismena bolo rozumiet a davaju tam dlzen aj ked tam nema byt. Zistila som, ze pouzitim tvrdeho a kratkeho mena bez dlzna a dvojhlasok sa znizuje tendencia komolit priezvisko dlznom 🙂 to len pre zaujimavost. Dalsia vec je davanie dvoch krstnych mien. Mne osobne je to jedno, ale zhruba do konca vysokej skoly, alebo teda strednej, bude dieta pisat meno vsade, stale niekam.... mam dojem, ze az v zamestnani som si uvedomila ako zrazu malo pisem svoje cele meno. Cize dat mu dve dlhe mena k dlhemu priezvisku je tiez take, zbytocne zatazovanie, ako Maximilian Alexander Krupicka.... to je priklad. Pripadne vela pismenok R v mene aj priezvisku sa neodporuca. Alebo zaciatocne pismeno priezviska by nemuselo byt rovnake ako posledne v mene... Matuš Škvor. Tazko sa to vyslovuje.
Mozno to niekomu pomoze kto nema od detstva vysnene mena a ine dat nechce a premysla ako to urobit 🙂 samozrejme ak niekto po niecom tuzi, tak si to spravi po svojom ako chce 🙂

veronm1221
3. sep 2024

Pre dievča-Liana,Melánia,Emily
Pre chlapca-Alan,Michael,Samuel
😊💛

Strana
z2