Je Filoména tak zlé meno?
Ahojte, velmi sa mi paci meno Filomena pre dievcatko, ale okolie tym nie je nadsene, vraj je otrasne a smiali by sa mu.. Myslite, ze to meno znie tak hrozne, popr. ma tu niekto Filomenku, ak ano, ake su reakcie od okolia? Meno sa mi paci, ale ak by sa malo okolie vysmievat, radsej zvolim ine…
za mňa áno...
No pekné veru nie je...
Aj keby mi znelo pekne, odradilo by ma, že sa používa ako fráza (napr. to je ale FIloména) v nie zrovna pozítvnom zmysle 😅
Záleží od priezviska, od možných skratiek a zdeobnekin mena, a podľa mňa najlepšie byť iný. Ja som dala Eduard, tiež okolie vravelo, že zle..teraz keď zavolám na ihrisku Edko, Eduard, Edward...otočí sa len on. Byť odlišný môže byť výhoda, aj nevýhoda..záleží od uhlu pohľadu.
Filomena sadla vedľa sofera. Teraz jajka, že mu smrdí fajka... Basnicka z detstva... Asi ju už súčasne dezi nepoznajú, ale 😬 podstatne je aby sa páčilo aj otcovi.. Nic ine vás nemusí zaujímať
Mne páči, ako to meno znie, mám rada netradičnejšie mená, ale dieťaťu by som ho nedala, lebo mi okamžite naskakuje ako asociácia básnička o Filoméne a smradľavých vajkách 😂
Nepáči sa mi
Nás mama volala "no čo Filomenko?" Keď sa jej niečo nepáčilo.
My máme Žofiu. Tiež každý hiiikal, čo za meno, že prečo nie Sofiu 😊 ale nikoho som sa na názor nepýtala.
Ani ty sa nepýtaj. Ak sa tak má volať, nech bude Filomenka 🤗
paci sa Ti to meno, alebo je to len snaha o originalitu? Ak sa Ti paci, tak nemas nad cim spekulovat, ak je to ten druhy pripad, tak skus nejake meno, ktore sa Ti bude pacit.
Mne sa nepáčilo. Ale potom sa škriatkovmu kamošovi narodila sestra Filomena a ja som si na to meno zvykla tak, že sa mi celkom paci...
No ja to osobne vnimam tiez aj z tohto uhla pohladu, ze kolko zien/dievcat sa dnes tak vola?! Minimum… ale take Emy, Sofie, Niny su na kazdom kroku a stale tie mena neomrzia… Mne to meno tak ucarovalo, ma aj pekny vyznam, len jednoducho doma je kazdy proti, len mne sa paci, a ako vidim tu, tak tiez tie reakcie su vselijake.. Nechapem, pritom tak zaujimave a nezne meno… asi sa poobzeram po inom.
Hlavne, že sa páči tebe. Ja by som ju volala Fili 😍.
Pozri, dnes je moderné dávať deťom zahraničné mená, moja dcéra má v škôlke spolužiaka, ktorý sa volá Kevin Haluška ... no kus divné ... kedysi, 50 rokov dozadu sa dávali deťom mená ako napr. Justína, Serafín, Božena ... nikto to neriešil ... môj muž sa volá Emanuel ... Filoménka, Fifi (je taká rozprávka o kvetinke na Jim-Jame, moja dcéra ju miluje) ... keď sa Ti páči daj ... ja som Juliana, dcéra je Terézia ... tiež na dnešnú dobu nemoderné mená ... absolútne neriešim.
Podla mna pekne meno. Mne zase vadi, keď každá piata je Sofia.
Nechcela by som sa tak volat
Kľudne môže byť Sofila, Fília..netreba Filomenka..myslím skratky mena
Na mna prave vobec nezne neposobi. Ked sa povie Filomena, predstavim si staru babku, taku origos dedinsku sliedicku 😁 vobec mi to nesedi k malemu dievcatku
hlavne nech sa paci aj muzovi.
a tiez mozno zamysliet sa ci sama by si sa tak chcela volat ako dieta. To meno nieje skarede pre rozpravkovu princeznu ale napriklad ja by som sa tak asi volat nechcela.
I ked dnesne deti su uz zvyknute na rozne mena tak mozno niesu s prezyvkami tak zle ako v minulosti.
Normalne meno uplne. Ja mam Vilmusku doma. Akurat pri Filomenke ma nenapada skratka mena, ze ako by si ju volala, ked chces nieco kratsie povedat. Inak Filomenka, hmm, pekne 🙂 Hlavne aby sa tebe pacilo, okolie si zvykne. Joooj, kolkokrat mi svokra volala, ze Vilmu nie a teraz sa to aj jej paci.
Mne sa nahodou paci 🙂volala by som ju Fifi 🙂
Vôbec nie je hrozne a nepoznám žiadnu básničku ani nič podobné, kde sa toto meno zosmiesnuje. Podla mna pekne meno. Fili, Filoma, Fila, ... keď sa tebe paci , neries okolie. Ja by som dala synovi meno Sergej a absolutne by ma nezaujímal názor okolia. Dcére som dala meno Sofia a aj keby sme mali na ulici 10Sofii je mi to maximálne ukradnuté. Moje dieta, moje výber.
Určite sa ho nevzdávaj, aby Ti nebolo neskôr ľúto. Naša dcéra má tiež klasické slovenské meno, i keď už zriedka používané a je naň hrdá. A my radi, že sme jej ho dali.
Okrem tej Smrekovej Filomény z básničky, poznám síce už iba jednu... a je to perfektná doktorka a človek 👣📢
Inak presne kvoli takymto reciam sme dopredu meno nehovorili a povedali sme az ked sa mala narodila. Rodina aj okolie si napokon na meno vzdy zvykne a podstatne je aby sa pacilo vam
Ja som mala znamu Filomenu a volali sme ju Mína
Ak deti chcu, budu sa smiať a prezývať nech dáš meno akekoľvek ! Proste u detí je to tak........A ako dospelej žene sa smiať určite nebudu, človek je v živote dlhšie dospelým ako dieťaťom. Ak to cítiš, daj jej take meno.
Mamke chceli dať meno terézia ale babku odhovárali, že ju budú volať Tera , dali jej iné meno a prezývka vznikla ešte horšia
Každé meno je pekné. To že sa niekomu nepáči je jeho názor, ani tebe sa nemusí páčiť jeho meno. Ale povedať o mene že je otrasné, na to nemám slov. Kamarátka dala bežne používané mená deťom a starki im aj tak vymysleli hrozné prezývky.