Je meno Iris veľký výstrelok?
Pekný deň všetkým.
S mužom sa nevieme absolútne zhodnúť na mene pre dievčatko, máme úplne odlišný vkus jednoducho. Avšak, cca pred mesiacom sme sa dopracovali k menu Iris a hneď sa nám obom zapáčilo. No predsa len, je to také nezvyčajné meno a mňa by zaujímal názor nezainteresovaných - nie je to podľa vás taký výstrelok, že by sa dievčatku s takým menom smiali? Alebo máte osobnú skúsenosť s týmto menom? Za každý názor budem rada.
ak sa vám páči tak ho dajte 🙂 ... mne sa nepáči ale kým tvoja pôjde do školy tak moh nazor hrať rolu nebude lebo detičky teraz majú rôzne nestandardne mena a bude to už vtedy úplný standard 🙂
@zoeeoz môj otec robieva uvítanie prvákov na nejakej ZŠ a musí tam čítať osobitne meno každého dieťaťa, z roka na rok viac zahraničných mien, si to musí vždy nechať prečítať, aby vedel, ako to rodičia chcú vysloviť a keďže je to na Slovensku, tak ešte sa tie mená zhovadia zdrobneninou alebo vyslovia po slovensky.
Takže keď sa chlapec vola Nathan, tak niektorí ho volajú po anglicky, niektorý povedia Natan a niektorí si ešte k tomu dajú zdrobneninu a dieťa sa musí oslovovať Natanko. No koniec 🤦♀️
Takže ak je Iris teraz niečo zvláštne o pár rokov to môže byť módne meno a v triede budú same “Airis”, Iris alebo Irisky ….
Mne sa páči meno Iris🙂
Veľmi pekne meno🥰
Ja nie som zastankyna cudzich mien, pride mi,ze rodicia nevedia, co so sebou, ako spravit svoje dieta vynimocne (pravdaze je to len moj nazor). Ale Iris je velmi pekne meno a ani mi nejak zahranicne neznie. Zaroven u mna vzbudzuje dojem jednoduchej krasy (asi preto, ze je to aj meno kvetu) a neznosti. Len by som si dala otazku, ako ju budete volat, ak budete chciet meno zdrobnit, tak co z toho vznikne? Ak ste ok s Iriskou, alebo Iri, tak preco nie.
Krásne je to meno mne sa tiež veľmi páči ako Iris tak aj Irina. Mám ich viac nezvyčajných mien čo sa mi páčia ale keby mám dcéru tak sme sa s mužom zhodli už dávno na mene Olívia. Myslím si, že v dnešnej dobe a v budúcnosti by s tým menom nemala žiaden problém pokial sa hodí aj k priezvisku.
Je uplne v pohode. Hlavne ze vy dvaja ste sa zhodli. Na ostatnych serte.
Pekne👍
Je to krásne meno. Ja som chcela Elis, ibaže v rodine sa rozhodli, že ju budú volať Eliška - hneď som to zrušila 😂 a máme Tinu
IRIS je krásne meno, mám dve kamošky s týmto menom.Nevahajte 😉
Úplne v pohode, kamarátku mám Iris 🙂
Nie... Naši susedia majú dievčatko menom INNE
Meno je veľmi pekné, možno by som ešte zvážila, či sa hodí k priezvisku.
Velmi pekne meno👌🏼
V rakusku bežné meno, prečo nie 😉 za mňa ano
Veľmi pekne meno, ak sa Vám páči obom, tak kľudne dajte.... Mne osobne sa páčia menej frekventované mená, aspoň sa nestane, že bude mať raz v škole ďalšie tri spolužiačky s rovnakým menom 😉
Iris Kopcsayova, šéfredaktorka časopisu Rozum.pekne meno
Iris je fajn 🙂 dokonca nerozumiem, prečo by malo byť problémom slovenské priezvisko. Iris Kováčová je za mňa úplne v poriadku. Ja mám Jazmínu, a celý život bojuje s tým, že ju píšu so s, Jasmína, hoci žije na Slovensku. Takže s Iris sa za mňa nedá nič pokaziť, ani škaredo povedať. Niektoré tety jej budú hovoriť Iriska, ale myslím, že je to OK. Ja som jednoznačne za 🙂
Aj mne sa páči meno Iris, veľmi pekné… a ak teda krstné meno pasuje k priezvisku, lebo také kombinácie ako Etien Haluška 🙂 a pod. režú uši podľa mňa
Za mňa je to normálne meno. 🙂 Mala som spolužiačku Iris na intráku, nosila červené vlasy a bola to Španielka. Takže som si na to meno zvykla a divné mi nepripadá. Ale teda keď niekto žije len na Slovensku, môže to znieť exoticky, takže je to o tom, či ste s tým OK vy, rodičia. Inak ešte mi to pripomína pekný film "Som blázon do blondýny Iris".
Mne sa páči 🙂 kľudne daj
@denisah6 vieš čo, ja mám takéto mixnuté meno: priezvisko mám maďarské a meno slovanské, s významom (zita je len nick) - úplne iné, ale predstav si napr. meno Jarmila Takácsová. Žijem s tým už 46 rokov a je to ok. Ale ja teda nemám módne ani anglické meno, len priezvisko je vyslovene maďarské a meno vyslovene slovenské.
@denisah6 vysmievanie nesúvisí s menom, ale so sebavedomím a povahou. Ja som so svojím menom nikdy problém nemala, hoci teda nie je nijak tuctové. Vysmievať sa dá z akéhokoľvek mena, ak si to človek nechá. V mojej generácii boli samé Zuzany, predsa bola niektorá Zuza-koza, a iná nie.
Mne sa paci 🙂
Nádherné meno, my ak budeme mať dcéru určite sa bude volať Iris

Mne sa to meno páči, som síce fanúšik tradičnych mien ale v Španielsku je to napr. úplne bežné meno ☺️