icon

Je meno Iris veľký výstrelok?

13. sep 2022

Pekný deň všetkým.
S mužom sa nevieme absolútne zhodnúť na mene pre dievčatko, máme úplne odlišný vkus jednoducho. Avšak, cca pred mesiacom sme sa dopracovali k menu Iris a hneď sa nám obom zapáčilo. No predsa len, je to také nezvyčajné meno a mňa by zaujímal názor nezainteresovaných - nie je to podľa vás taký výstrelok, že by sa dievčatku s takým menom smiali? Alebo máte osobnú skúsenosť s týmto menom? Za každý názor budem rada.

iriska3
15. sep 2022

Mňa kamarátky prezývajú Iris 😁 neviem ani z čoho to vzniklo. Som Erika. Ale tak som si na to zvykla, paci sa mi to 😊 Za mňa ano👍

sandrasofia
15. sep 2022

Je to krásne meno, netradičné ale veľmi sa mi páči ☺️

maminkadeticiek
15. sep 2022

Prijemna zmena,moze byt.

nikpa
15. sep 2022

Vôbec to nie je výstrelok, práve naopak, je to krásne meno. Za mňa je u nás výstrelok Šeherezáda, Sandokan a podobe 🙈

nikusa1113
15. sep 2022

Ja kebyže cakam teraz dievča volá sa Marína ....strašne sa mi zapáčilo to meno.....ale čakám chlapčeka 😊 Ináč IRIS je zaujímavé a netradičné meno,ale za mňa je v pohode

miaka2
15. sep 2022

Iris - krásne meno, ešte krajší význam (dúha 🌈), keď ste sa obaja zhodli absolútne by som neriešila iných. Mne sa od nepamäti páčila Auróra (samozrejme staršia generácia vystrel z aurory 😂🤣) a k tom som chcela Iris (opakujem sa nádherný význam). Len to uz bol mix 2 nezvyčajných mien a ešte aj samé r 🙄..takže Iris som vypustila 😔 a mam aurušku,auričku,aurušenku,auruľku 🥰 trošku som odbočila, ale mena sa drž znie krásne, nebude ho mať každé 10te dieťa (aj keď sa už stáva bežnejším),názor iných ťa zaujímať nemusí (dcera ma spolužiaka siriusa a jeho sestra je calista)a meno s krajším významom (okrem Auróra 😁) podľa mňa nenájdeš 🥰

vanilka83
15. sep 2022

Podľa mňa pekne meno 😉 a to ze je nezvyčajné ta nemusí trápiť ved sú aj oveľa odvážnejšie ako Ariel,Esmeralda,Angelika,Mahuliena,Kleopatra,Rosalinda...myslím, že dnes už doba pokrocila a moderné mená ako Nathan, Marína, Teo,Leo,Emily sú úplne v norme

oneinamillion
15. sep 2022

@acrobaleno presne tak.. záleží na priezvisku

keithy
15. sep 2022

Krásne meno 🤩 paci sa mi kvôli piesní od Goo Goo Dolls- Iris 🤌💗

miaka2
15. sep 2022

@acrobaleno 😂🤣 ako prečo? Takže kto ma tradičné priezvisko je odkázaný na meno anča maňa Jana dana...?? Mne osobne sa tento nazor nepáči .alebo opačne,pokial by bol manžel muhamed,xiyong atd tak sa už dieťa nemôže byť Anna, Mária...? Ale samozrejme koľko ľudí toľko názorov ✌🏻

dadka_bb
15. sep 2022

Iris je kazde druhe pohrebnictvo

supermario
15. sep 2022

Krasne meno! ❤

diaszoky
15. sep 2022

Mne sa pacilo vzdy ale v jednej telenovele sa tak volala sluzka odvtedy ho nechcem😂

olivnik
15. sep 2022

@acrobaleno keď sa vydá za niekoho zo zahraničia aj tak bude mať iné priezvisko.. Tak ako keď sa môže vydať aj za Jana Halusku a teraz môže mať zahraničné priezvisko... To je riadna kravina takto zamýšľať.
Autorke k jej otázke - krásne meno, kľudne daj aké sa ti páči. Nie je hanlivé to je podľa mňa jediná prekážka

olivnik
15. sep 2022

@miaka2 iris je dúha? Ja viem, že je to latinský názov Kosatca - kvetu

ivitom
15. sep 2022

Vies, ze vzdy budu ludia, ktorym sa ta ista vec ci meno, ci ty, ci cokolvek na svete bude pacit a ludia, ktorym sa to pacit nebude. To ako sa clovek k danemu nazorovo postavi vypoveda predovsetkym o nom, nie o danej "veci". Niekomu to moze nieco alebo niekoho neprijemneho asociovat a bum, negativny nazor je na svete. Je to uplne normalne a uplne v poriadku. Ak ste s muzom nasli meno, ktore rezonuje prijemne s vami oboma, verim, ze je to to prave meno pre vase dietatko🙂❤.

monika494
15. sep 2022

Podla mna pekne meno. Kludne..

1357
15. sep 2022

U nás máme pohrebné služby IRIS preto by som v našom malom meste nepochodila s týmto menom. A možno aj preto ma odrádza.

allyalenka
15. sep 2022

Vôbec nie, je krásne ❤️

miaka2
15. sep 2022

@olivnik áno ma aj význam dúhy 🥰

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
zuzikq91
15. sep 2022

Mala som kolegynu Iris a v pohode, prisli mi to zaujimave meno.

iveta1970
15. sep 2022

Ja mám dvojičky....Lucku a Natku....Niekde som sa dozvedela, že mená by mala vyberať hlavne matka .....lebo cíti, aké deti sa jej narodia. Myslím, či živáň...alebo introvert. Samozrejme sme mená vyberali obaja. Lucku vybral muž a Natku ja.Sedia im na ich povahy úplne presne.

mojmacik
15. sep 2022

@rachel36a presne som šla napísať ze Iris boli kedysi kondómy.. Bývalá kolegyňa vždy snívala ze keď bude mať raz dcéru bude to Iris, to boli ešte tie časy keď v obchodoch boli aj tieto Irisy.... No nakoniec bola dohoda ze prve meno vyberie manžel.. A bola dcéra Natálka 😂😂😂 druhé vyberala ona, no už to bol syn.

franica
15. sep 2022

Je to úplne v pohode a je krásne 😍 Ja som ho mala v zálohe, keby bolo druhé dievča, hoci mužovi sa až tak nepáčilo, ale on by zmenil názor 🤣 Navyše sa mi veľmi páči aj vyslovované anglicky ako "ajris" 😊

brambie
15. sep 2022

Krásne meno, moja známa ho dala tiež svojej dcérke.
Ak Vás oboch nadchlo, je to jasné. 🌹

lenagawel
15. sep 2022

poznam jednu 🙂

hanka_se
15. sep 2022

znama bola Irena, ale vsetci jej hovorili Iris ❤️ bola to uzasna zena. Keby neviem jej skutocne meno, tak si dodnes myslim, ze sa volala skutocne Iris 🙂

mvagusta
15. sep 2022

Velmi pekne meno!

veronicka88
15. sep 2022

Áno neváhaj❤️krásne meno...my sme mali vybratu Ladu....len no mám dvoch chalanov🤪