Je podľa vás dôležité vybrať meno, ktoré nepatrí k tým najpoužívanejším?
Ahojte. Mam na vas otazku, cisto zo zaujimavosti, ako ste to mali/mate pri vybere mena pre babatko. Zalezi vam na tom, alebo je podla vas dolezite vybrat take meno, ktore nie je caste, „aby ich v triede nebolo 5”?
Ide o to, ze sa mi velmi paci meno, ktore je v top 20 najcastejsich mien a neviem, ci do toho kvoli tomu ist. Mala som este v skole 5 spoluziciek s rovnakym menom a bolo to pre ne dost neprijemne.
Ako to mate vy? Zalezi vam na tom, alebo proste date meno, ake sa vam paci a neriesite?
Áno, záležalo mi na tom, aby deti mali mená, ktoré nie sú frekventované a zároveň sú typické slovenské. Podarilo sa mi také vybrať.
Dala som pred 32 rokmi Miloša bol jediný,dceru Anetu bola jedina ,Ninu ziadnu som u nas v okoli pred 12 romi ani nepoznala aj ,ked vraj ich je vela ,ja inu nepoznám
Mala som veľa kritérií, ktoré musí meno spĺňať a jedným bolo aj to, aby nebolo v príbuzenstve ani medzi kamarátmi a ani často používané. Páči sa mi Adam, ale je príliš časté. Potom prestáva plniť odlišovaciu funkciu a treba vždy aj priezvisko, prípadne prezývku. Pekných mien je veľa, takže vždy sme našli inú peknú a neotrepanú alternatívu - máme 5 synov 😀
Tiež som to nikdy neriešila .Dala som deťom.mena ,aké sa mi páčili . Tadeáš mal v škôlke a aj teraz v škole spolužiaka s rovnakým menom ,Linda mala nenovkynu na škole tiež ,napriek tomu ,že je to málo frekventovanej meno a Nela je teraz na každom rohu ,ale nedám jej predsa Meno Ursuľa alebo Filomwna len preto ,že žiadnu nepoznám 😁
Určite áno, teda nemám nejaké nezvyčajné, mám Sabínu, Dorotu a Esteru, ale nedala by som žiadnu Sofiu, Ninu, Emu, lebo sú teraz dosť časté

Je dosť možné, že aj keď dáte dieťaťu netradičné meno, tak sa z toho mena stane do roka hit 😅.