icon

Je vhodné dať bábätku dve krstné mená?

24. okt 2024

Myslite, že je to otras dať dve krstné mena ? Ján Mário ? Čakáme bábätko, a ak by to bol chlapec, tak môj priateľ chce, aby sa volal po ňom - Ján
Ale ja som vždy chcela meno po mojom otcovi - Mário ..
Aký máte na to úprimný názor ? Keby sa tak vola? Je to Moc podla vás? Kľudne napíšte názory neurazim sa 😁 ale buď jedno alebo druhé určite.

Strana
z6
penelope2066
26. okt 2024

Môj manžel chcel tiež aby mal náš syn krstné meno po ňom.Nesuhlasila som,hoci má pekné meno.Vola sa menom ktoré som vybrala ja,hoci sa manželovi zo začiatku nepozdávalo,teraz si už nevie predstaviť,že by sa volal inak.Aj k priezvisku pasuje.Ked sme boli vo fáze,ze sme sa nevedeli zhodnúť,moja známa mi povedala,že keďže ho ja porodim mám dať meno aké sa mne páči 🤣🤣🤣🤣

lenka1441
Autor odpoveď zmazal
autor
26. okt 2024

Dobre ludia , treba si prečítať všetky komentáre odomna. Už sme nepíšte aké to je hrozne

lodkadiz
26. okt 2024

A opačne? Mne sa to páči

kikuska_wedge
26. okt 2024

@flafly ja mam muza Janka, takze pre mna je to krasne meno 🥰 Aj autorka ma muza s takym menom. Tebe sa nepaci meno tvojho manzela?

kominar
26. okt 2024

@tomiholjubavi v škole jej hovorila Amalie 😆

flafly
27. okt 2024

@kikuska_wedge nie. Nepáči. Bo ho dostal po svokre 😂 a ta dosť samoľúbi človek…ešte aj psa po sebe pomenovala 😂😂😂 nie je to meno, ktorým bych pomenovala moje dieťa…našťastie môj muž to chápe 😉

kikuska_wedge
27. okt 2024

@flafly lenze ty si to vztahujes k osobe, ktoru nemas az tak rada, ja k cloveku, ktoreho milujem. Tyka sa to aj dcerineho mena. Moja svokra mala svoje chyby (kto nema), ale bola dobry clovek, ktory nadovsetko miloval mojho muza. Muzovi chyba a ak chcel po nej pomenovat nasu dceru a vzdat jej tak poctu, tak s tym nemam sebemensi problem.

ankare
27. okt 2024

Určite nie dve mená.

otilia16
27. okt 2024

Mám neterku, jej rodičia sa nevedeli dohodnúť na mene, tak jej dali dve. Mená spolu neladia, mama ju volala A, otec ju volal B, z okolia každý inak 🤦 je to podľa mňa hrozné, dievča už má 14, sama nevie ako sa má predstaviť keď sa s niekým zoznamuje 🤦

flafly
27. okt 2024

@kikuska_wedge každý ako uzná za vhodne a ako mu to srdce “káže” 😉 ak to tebe nevadí, a meno sa ti páči, spája sa tu s ním pozitívna emocia a si s tým ok, nevidím v tom žiadny problém…čo sa mňa týka, ak by ho aj nedostal po svokre - čo máš pravdu u mňa emočne zohráva veľkú rolu, lebo je to osoba mimoriadne sebecká a ublížila nie raz, aj tak by som to meno dieťaťu nedala. A to môjho muža milujem, ale proste nie. Stále som toho názoru, že tu by sa mali dvaja rodičia zhodnúť a nie ísť cestou “muž chce” “muž povedal”…za druhé odjakživa som proti, aby sa doma starý volal napr. Jožko, aj dedko volal Jožko a dajme aj novorodenemu Jožko…lebo veď mužská hrdosť a tradícia nepustí…a potom vznikajú nedorozumenia či už úradne a aj doma, starý mladý malý tak ktorý? Sama autorka píše, “že muž chce”…prečo to muž chce? Tradícia, samoľúbosť, ego? Keby autorka súhlasila, lebo sa jej páči a ma k nemu emočnú väzbu, ako si ty opisala, je to tvoj muž miluješ ho úcta atd tak všetko ok…ale takto?

autor
27. okt 2024

@flafly majú to ako tradíciu. Len mne sa to meno hodí len na môjho muža. Inak by ma nikdy nenapadlo dať to meno, vyslovene sa mi nepáči.. no snad keď bude pri pôrode, tak bude po mojom. Ešte som rozmýšľala, že ako inak sa môže volať v podobe “Ján” ale neviem.. vyskočili na mňa mená ako Josh, Janis 🙈🙆‍♀️ ja si neviem predstaviť volať dieťa JANKO 🤦‍♀️ čo komu spravil.. v škole ho budu učiteľky volať Janko hraško

benimnadir
27. okt 2024

Mne pri verzii Ján napadol Jonáš ale to asi tiež nebude výhra. 😁

autor
27. okt 2024

@benimnadir hahah, tak to už vôbec nie 🥴🤣🤣🤣

flafly
27. okt 2024

Ešte tu mame Gianni a Giovanni z taliančiny 😅 neviem…nebude len Janko Hrasko ale aj “Jano” či “Jani” a podobne…ako pisem ja bych nepristúpila a už vôbec nie kvôli tradícii v jeho rodine. Odtiaľ potial, rešpektujem mnohé veci v rodine môjho muža - veci s ktorými vyslovene nesúhlasím, ale pri výbere mena dieťaťa, ktoré som ja nosila 9 mesiacov pod srdcom, snáď mám právo povedať Nie! Buď kompromis alebo ma smolu a odrodim si sama a na sale di sama pomenujem…

trema
27. okt 2024

my mame v rodine jan samuel (jan tiez po otcovi), vacsina ho vola samko, otcova strana janko

isabella15
27. okt 2024

Jan sa este stale pouziva, kamoska dala synovi Ján a nikto sa mu v skole neposmieva. A este toto je bomba, ze moj syn je Ayaan a v triede na zakladke ho volaju Janko a nikomu to nepripada smiesne. Kedze Ayaan nie je v kalendari tak oslavujeme meniny na Jána. V rodine ho volame Ayo, Ayko alebo Ayaan 🙂

sterbulka
27. okt 2024

@malinovka333 a ja mam violu elenu a obcas je viuska a obcas eja,alebo jej spievam ty moja violecka elenôčka,reaguje na oboje😃

sterbulka
27. okt 2024

@jasmine2 my pouzivame viloka,alebo violecka elenôčka,eja,via reaguje na oboje...ale tak u mna Elena je po mojej babicke a to som chcela velmi...a aj na Violu pindala cela rodina vratane manzela(u mna bolo,ja porodim,ja dam meno a bodka ked bol nerozhodny)ale jej sa to proste hodilo od porodu❤️ale sradna,dala som mu kalendar ze vypis mena,ktore sa ti pacia,ja som vypisala a ani na jedom sme sa nezhodli,fakt ani na jednom...tak som ako trpiaca matla uplatnila pravo veta a cudujsasvete,vsetko je ok🫶

salije
29. okt 2024

Ja som uz v skolke vedela, ze raz budem mat dceru s mojim menom. Ked uz prisiel cas na vyber mena po rokoch, prisla som na to, ze dat meno dcere po mame asi nie je uplne ok, tak som dala preto dve mena. Druha dcera ma meno po babke s otcovej strany. Brat ( uz nebohy ) dal meno po sebe a tie po dedkovi s otcovej strany. Ale volame ho prvym menom. Aj ja svoje decka prvym menom. Ked chodila starsia dcera do ZUŠ tak sa pytala ucitelka ci ju moze volat druhym 🙂

sterbulka
29. okt 2024

@jasmine2 tak hlavne treba vyberat s rozumom..ja som napr.nechcela deti s pismenom r v mene,lebo ani boh by nevedel ako sa volaju ked sa rozkecaju🤣a dobre som urobila...ale hlavne aj sa vola niekto Jedlička tak treba dat meno aspon chulio...

elzena2
29. okt 2024

@isabella15 a priezvisko mate typicky slovenske?

isabella15
31. okt 2024

@elzena2 nie, je zahraničné.

elzena2
31. okt 2024

@isabella15 k takym sa dobre vybera, všetky neutralne slovenske a aj trochu exotiky to znesie. 😉

isabella15
1. nov 2024

@elzena2 to je pravda , ale vzdy treba mysliet na to aby k sebe pasovali 🙂

kominar
16. nov 2024

tvoje manželovo

Strana
z6