Ktoré druhé krstné meno sa najviac hodí k Lucii?
Aká kombinácia sa Vám najviac páči? Lucia Amelia, Lucia Emily alebo Lucia Isabel?
@krasneleto ja tiez nerozumiem celkom tomuto “trendu”
Lucia je pekne, ale ani jedno z tych druhych sa mi nepaci + je to zbytocne neprakticke pri vypisovani formalit
Kokos ženy pýta sa ktoré sa páči, nie nato či to je praktické alebo že ste nepochopili tomu trendu. Netreba sa ku všetkému silou mocou vyjadriť.
Lucia Amelia sa mne páči
Ahoj, skús sa opýtať niekoho, kto má 2 krstné mená, či by aj svojmu dieťaťu to urobil. 99% Ti odpovie, že nie. Pracujem najmä so 16-20 ročnými a na toto sa spýtam takmer každého, kto sa mi nezmestí do kolónky “meno a priezvisko” 🤪
Lucia Amelia, nas ma tiez dve mena. Ale nezijeme na SK
@ika02 nas to ma uvedene iba v tej najviac ofiko dokumentacii a v pase. Vacsina deti tu ma 2 mena, ofiko mozes mat 9 mien. Mame dlhsie kolonky 😂😂😂 Tu je to tradicia mat 2 mena, jedno dedis po niekom z rodiny ( u nas po dedkovi). Suseda ma tiez meno, co davaju ako druhe vzdy prvorodenemu dietatu uz asi 100 rokov
Čo keby si si to druhé meno nechala pre druhú dcérku?
Mne sa nepáči ani jedna kombinácia 🙈 Pri Lucii cítim taký slovenský charakter a tie ostatné 3 mená kričia zahraničím. Asi by som vybrala už spomínanú ,,Lucia Isabela” (s a na konci) tato kominácia mi príde vznešená a zároveň tak nebije do očí.
Lucia Isabel.
A nedávala by som "a" na konci.
Lucia Anna Novaková
mne sa ani jedno nehodi...
Moje deti majú obe dve mená a môj dospely syn je dokonca hrdý, že ma mena po mojich strýkoch, toľko k tomuto,, trendu,, 😉🤣a nikdy s tým nemal osobny problém a zmestil sa do všetkých kolóniek. A čo sa týka týchto kombinácii, ktoré máš zvolené tak za mňa Lucia Isabel. Aj mne to znie veľmi majestátne. A myslím, že sa to raz bude hodiť k akémukoľvek priezvisku.
@melany_y presne u mna Lucia Isabel
Ani jedno z uvedenych sa mi nehodi k Lucii a to mam rada 2 mena pre dieta ale tie vyssie kombinacie su hrozne.
@krasneleto napríklad preto, že ak má nejaké bežné priezvisko - typu Kováčová, tak sa druhým menom aspoň nejak odlíši lebo Lucií Kováčových sú na Slovensku podľa mňa stovky, ak nie tisíce.
Ale inak súhlasím, je to zbytočná oštara mať 2 mená
Moj bratranec dal dcere 3 mena, to je uz 18 rokov dozadu. Volaju ju vsetci tym prvym, ale dalsie dve ze po babkách... stanovisko druhej babky nepoznam, ale ta prva si klope na celo.
A inak suhlasim, je to neprakticke. Ked uz, tak Lucia Isabel
@petracandle ak ma bezne priezvisko a chcem aby mala k tomu teda netradicne meno, tak dam jedno netradicne a nie dve nech si ruku vypise pri podpisovani :D
@krasneleto veď áno, ja som len písala možný dôvod 😃 nech si každý robí ako sa mu páči, ak to nie je vyslovene hlúpe alebo dehonestujúce
@matky mne sa páči s Isabel
Hm, dalsi malomestiaci nesvar sa nam tu rozmaha ?! Tak potom skus nieco zidovske to je teraz rovnako nezmyselne moderne. Co tak Lucia Esther (hebrejsky hviezda) alebo Lucia Sarah (hebrejsky uslachtila, princezna) a priezvisko treba zabit bez slovenskeho prechylovania a novodoba sodomia dokonana.
@kinats kiežby bolo toto jediný problém, aký na Slovensku máme 🙄🙄 a prezraď nám svoje meno ty Slovän
@petracandle volam sa Marian (to je skor rimskeho, ako slovanskeho povodu), ale o tom rozhodovali moji rodicia Eva a Miroslav ) ja mam syna Mateja aj ked dost na slovensku frekventovane meno , ma hebrejsky povod.
@matky uprimne, v dobrom myslene..Lucia je krasne meno. Z uvedenych by som nedala ani jedno, za mna sa spolu s Luciou nehodia, aj ked napr.Izabela sa mi paci ako meno. Ale skus sa na to pozriet takto. To meno davas dcerke, nie sebe, ona s nim bude zit a myslim si,ze za par rokov sa nebude s niekym potrebovat rozlisovat, bude zit svoj zivot,aj ked mozno sa bude stretavat s menovkynami aj z rodiny. Za to, ze ty to pokladas teraz ako rozlisovaci znak, skus popremyslat, ci aj ona by to tak chcela? Ze vlastne to fakt nema za mna opodstatenie, nik iny to riesit nebude 🙂 Viem,ze je to tazke sa rozhodnut, ale este by som to zvazila, a ak to musi byt, vybrala by som meno, co sa naozaj k Lucii hodi. A tie mena mozno vyuzijes pred druhu dcerku, ked sa ti pacia 😉

A načo sú ti dve mená? Raz ju budeš volať tak raz tak ? Alebo aký to má význam ? Dodnes som nepochopila ženy čo dávajú dve mená,v zahraničí zväčša stredné meno sedíš po otcovi,tam by som to chápala ale tu u nás?????