Ktoré meno je krajšie: Jurko alebo Jonáš?
Ste s menom spokojne? Ktora mate syna jurka
Rozmyslame nad jurkom a jonašom …
Tým Jurkom, dúfam, myslíš Juraja, nie tento zdrobnený tvar, ktorý si použila.
Obe sú pekne. Napis a povedz si to s vašim priezviskom a čo viac sedi. Potom zdrobnenina respektíve možné variace z mena ak sa budeš dieťaťu prihovárať ale samozrejme aj nemusia byt. Niekto volá plným menom stále 😉
Ja mam doma Jonáša 🙂
som tím jonáš 👍
https://www.youtube.com/watch?v=4SLi3yN_DRYPekne obe. Mne sa ale o nieco viac paci Juraj. 😀
ja mám jurka ❤
Za mňa Jonáš
Určite Jonáš. Už len kvôli "Jurkovi"...brrr.
Ja mam syna Juraja , väčšinou ho tak aj volám no niekedy zo srandy Juroslav
Jednoznačne Juraj, znie vznešene a slovensky. Jonáš brrr. skôr sa používa v Čechách.
Jonáš 👍
Juri 🙂
Mne sa pácia obe mena
Jurko aj so vsetkymi skomoleninami. Krásne meno 🙂
Za mňa skôr Jonáš... U nás je Jurko často Ďuri, tak preto.
Musi sa hodit k priezvisku. Taky Jonáš Tomáš asi nebude vhodna kombinacia asi tak ako Juraj Ďuraj. Obe mena su pekne ak sa vhodne použijú. Na Jurajovi sa mi akurat nepaci prezyvka Ďuro.
ja mam neter Jonášovu 😅
Jonas
S Jonášmi sa roztrhlo vrece a to by mne vadilo, že zakričím a 6 sa obzrú. Jurajov je už menej. Takže keby som si mala vybrať výlučne z týchto dvoch, tak Juraj. Je to silné pekné meno.
vzhladom na to, ze nikdy nevieme, kde nase deti skoncia, by som pri vybere mena uvazovala "medzinarodne". juraj nevedia v zahranici precitat (eng - džuradž, potom si zvyknu na george, esp - churach - jorge). takze ja by som dala jonas bez dlzna a makcena, ked uz z tychto dvoch 🙂 ale inak sa mi pacia obe.
Juraj_Jurko.
Juraj
Ja mam problem s vyslovnostou u Juraja a este by sa nam nehodilo k priezvisku, ale viac sa mi paci ako Jonas.

Krásne obe mená.