icon

Máte niektorá dcérku Sonia alebo Sojna?

majkaocka
9. nov 2019

Ahojte zienky hladam mamicky ktore maju dcerky s menom Sonia Sonja 🙂

skumavka
9. nov 2019

@majkaocka ahoj, dcérku s týmto menom nemám ale bratrancova manželka sa tak volá. Je Španielka a mne sa to meno páči a k nej sa veľmi hodí. Ale samozrejme ona ma aj španielske priezvisko, ktoré si ponechala a ktoré sa k tomuto menu hodí.

majkaocka
autor
9. nov 2019

@skumavka a je Sonia alebo Sonja?

skumavka
9. nov 2019

@majkaocka Sonia

cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
majkaocka
autor
19. feb 2020

@cokolada_876 preco nemozem dat ?

cajomila
19. feb 2020

@majkaocka Mozte dat aj verziu Sonja, Sonia len musite dokazat, ze take meno existuje.

cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
vroni
19. feb 2020

@cokolada_876, môj ty boh, na to si ako prišla? Všetky tie Jessicy, Amie a ostatné sú prepašovane? Môže dať meno aké len chce, podmienka je, že ak také meno na matrike v zozname nemaju, musí doniesť doklad, že niekde také meno je. Sonja je v nemecky hovoriacich krajinách bežné meno, ale stále je to len ozvlastnena Soňa. Kamoška je Sanja, to už sa mi páči viac (vraj je to arabská verzia)

evkao
19. feb 2020

@majkaocka mne sa viac paci Sonia 🙂

@cokolada_876 a to kde je napisane, ze ak chcem dat dietatu zahranicne meno, treba ist rodit do zahranicia? na matrike zapisu meno, ake si povies, pochybujem, ze vsetky maminky, ktore maju deti s menom Vivien, Sarah, Melisa, Timur, Dárius, atd. boli rodit v zahranici (a to uz ani nehovorim o narodnostnej mensine - Omar, Onus, Emir, Seherezada a co ja viem, ake este)

cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
evkao
19. feb 2020

@cokolada_876 vymyslat si zacala prva ty 🙂 nenapisala si, ze je najnormalnejsie dat slovenske meno, ale ze na Slovensku sa SMU dat len slovenske mena, to je rozdiel 🙂
a dakujem za poklonu, herecka, ktora hrala Seherezadu, je krasna zena 😉

majkaocka
autor
19. feb 2020

@vroni presne ako Jonas to je Jan u nas ci ? A ta kamoska Sanja ona je zo slovenska ci pochadza oddakadial ?

vroni
19. feb 2020

@majkaocka, nie, je Rakusanka, ale tuším jej pradedo bol kdesi z Palestiny 🤔

frndza
18. jún 2020

@vroni moja dcéra sa volá Saniya a je to arabské meno

vroni
18. jún 2020

@frndza, ved viem, písala som to vyššie. Palestínu obývajú prevažne Arabi, aj keď židia sa to snažia zmeniť.

frndza
18. jún 2020

@vroni áno viem ze si to písala ja len preto že moja dcéra sa píše s mäkkým a tvrdým -i a tvoja kamarátka s -j

sandrika1986
18. jún 2020

Sonia je pekne meno 🙂

vroni
18. jún 2020

@frndza, to už bude európska spotvorenina 😉 Inak mame zákaznícku s rovnakým menom (Sanja) a tvrdí, že v Bosne je to úplne bežné meno.... 🤔

frndza
18. jún 2020

@vroni pôvodne sme hľadali Sania ktoré som našla v časopise ale to mám nenašlo. Zato nám našlo meno Saniya v tejto podobe a je arabské (dcéra ma už 8 rokov)