Matteo alebo Matheo: Ako správne napísať meno?
Máte niektorá chlapčeka Mattea alebo Matheo ? Neviem sa rozhodnúť ako ho dať písať.
@martinkamly ideálne Matej 🙂
Prvá verzia
Matteo je v Taliansku Matúš 🫡
@martinkamly kedze ani ty sama nevies dobre vysklonovat meno Matheo, tak radsej Matteo.
Ked by som musela, tak jednoznacne 3moznost - Mateo
Bez toho H. Vo vyslovnosti je zbytocne.
@karolina2121 čo s tým má Matej? Obidve mená na ktoré sa autorka pýta sú v slovenskom preklade Matúš.
@martinkamly Ja by som dala to, ktoré sa viac hodí k priezvisku. Ak máte nejaké so západným pôvodom napr. anglické/nemecké tak viac sa mi hodí Matheo, ak máte južnejšie alebo slovanské tak Matteo.
Ani jedno. Niektore zahranicne mena, hlavne kde su zdvojene pismena zavanaju sedlactinou.
Ja som sa zatial stretla len s dvoma Matteami. Take pisanie mi pride praktickejsie...
Matúš
och, ked ani mne sa tieto verzie mena Matej absolutne nepacia. 😀 ale tak je to moj nazor, daj ty, ake sa tebe paci viac. je to tvoje dieta, ty ho budes oslovovat a aj pisat jeho meno.
Kamarát ma syna s menom Mateo.
Dufam, ze to bude Mattheo Cibuľa 🤌
Ja mam krstneho syna. Ale on je Mattéo.
Ale ziju v zahranici. A tam keby dali Matus alebo Matej sa to aj inac vyslovuje.
@martinkamly určite by som dala Matteo. Bez th to by musel stále vysvetľovať že sa tam píše th, zbytočne komplikované.
Mateo, myslis, ze ho bude bavit vysvetlovat, ze tam ma dve T alebo H? Nechapem naco toto je.
O par rokov sa bude vsade davat tri rovnake pismenka, aby bolo “originalne” meno, nie? Emmmilly, Thomhas, mattteo
za mna Matteo, mne sa strasne nepaci, ked to h sa pcha vsade, len aby to bolo nieco ine, nieco viac 😀
My mane moznost c. 3 - Mateo
@martinkamly to máš úplne jedno,tak či tak to budeš musieť hlaskovat.
Ak hlasujeme, tak som tiež za Mateo 😄 najjednoduchšia verzia na písanie pre dieťa aj ostatných. Ale aj tak si myslím, že sa ho v budúcnosti budú často pýtať ako sa to píše práve kvôli tým verziám, ktoré si uviedla.
@martinkamly dala by som Matteo, tak znie meno aj v origináli. Verziu Matheo som ešte ani nevidela.
@martinkamly urcite bez h. Na Sk ak davaju mena s tym h mi to pride trapne na Slovensku po slovensky
Ja len nechápem, že keď sa autorka pýta na názor medzi menami Matteo alebo Matheo, načo sem vypisujete Mateja a Matúša ?? Zjavne keby chce dať také meno tak to hore uvedie 🤦🏼♀️ nevyžiadane rady jednoducho 🙂..
Mne sa ľúbia obe varianty mena
Ako píše
@kristiii, Matteo je originál mena. s th sa píše Mathias. 🙂
Dala by som také, ktoré viem sama v prvom rade vyskloňovať😀 Inak by som nedala ani jedno, v poslednej dobe je každý druhý Matteo, Matheo, Mateo uz som nato alergická. A pritom je toľko iných pekných mien.
Matheo je po francuzsky, Matteo je po taliansky. Slovensky je Matus a nie Matej.

Nemam, ale paci sa mi viac Matteo 🙂