icon

Mená Blažej a Albína

takajedna
7. mar 2022

Ahojte, dali by ste dieťaťu niektoré z týchto mien? Pri Albine len podotknem, že by ju mohli volať Binka 🙂

Strana
z2
gladys_07
7. mar 2022

Nie a nie

lucka_ke
7. mar 2022

och nie

belllinka
7. mar 2022

@takajedna a ty sa ako voláš?

polodrahokam
7. mar 2022

Albínka by mohla byť aj Alka, Blažej Blažo. Poznám ľudí s týmito menami, ale v dôchodkovom veku.

anjelicek26
7. mar 2022

Albina evokuje albinizmus, prepac... Blazej preco nie, ale v zahranici to budu mat strasny problem vyslovit - prakticky v akejkolvek zahranicnej krajine - takze v dnesnej "cestujeme za pracou" dobe mu to dost stazis... inak to meno zas take katastrofalne nie je.

sandyan
7. mar 2022

Albina,Binka...mali sme macku menom Binka😂

deti95060810
7. mar 2022

ešte Blažej ako tak, Albína katastrofa.

terry2003
7. mar 2022

Ani jedno.

beronsche
7. mar 2022

@takajedna mna by zaujimalo, preco niekto toto zvazuje, taketo neobvykle mena..
Teda viem, ze univerzalna odpoved je, ze "lebo mne sa to paci!" mna by skor zaujimal ten skutocny dovod.. Kompenzacia niecoho?

kinderzwillinge
7. mar 2022

Nie a nie 🙈

belllinka
7. mar 2022

@beronsche myslím, že často je to komplex zo svojho "bežného" tuctového mena, tak chce vymyslieť niečo "extra" aspoň pre svoje dieťa . A bude mať istotu, že aspoň v niečom bude jej decko výnimočné 🙂

sissy27
7. mar 2022

@takajedna no nedala... A už vôbec nie s úmyslom, že "mohli by sme ju volať Binka". Veď meno dávam také, ako chcem, aby dieťa oslovovali.
Tipujem, že do týchto mien vás tlačí rodina, aby bolo meno "po babke, po dedkovi", ale pre mňa je to podobný extrém ako kadejaké exotické mená, ktoré treba vždy hláskovať, keď sa niekde predstavuje.

adriannasvk
7. mar 2022

Prepac ale pri precitani tychto mien si predstavim starych a neprijemnych dochodcov....akoze preco chces toto dietatu urobit??? Mne mama dala tiez take na p.cu meno a ked to pocul jej ujo tak ju zdrbal jak hada,ze co to za strasne a neprijemne meno tak to rychlo este prepisovali....ale zial cely zivot si zo mna robia za to srandu...v zivote by som dietatu nedala take meno, vdaka ktoremu by sa mu mohli posmievat.....🙄

belllinka
7. mar 2022

@adriannasvk a ako si sa mala volať? 🙂

slapina
7. mar 2022

Nechcem tie mená nijakosi uraziť, ale nedala by som svojmu dieťaťu ani jedno. No ak sa vám páčia, tak je náš názor v podstate jedno

marcellka32
7. mar 2022

Prečo sa nemôže volať Zuzka alebo Katka? Prečo máte pocit, že bude výnimočné, keď mu dáte akože extra meno?

kinderzwillinge
7. mar 2022

@marcellka32 Lebo v dnesnej dobe cim viac prdle meno, tym viac waw 😀

iwesska
7. mar 2022

Podla mna sem len dosla autorka rozputat vasne a bavit sa na reakciach😁Sa cudujem,ze nema nic lepsie na praci😁

adriannasvk
7. mar 2022

@belllinka to sa ani nepytaj 🤣🤦‍♀️

macik166
7. mar 2022

@adriannasvk aj ja by som chcela vedieť aké meno ti to chcela mamina dať. Napíš do správy. Poznám pani ktorej dali meno Nadežda a spolužiaci ju volali Deža. Celý život z toho chudina má traumu.

adriannasvk
7. mar 2022

@macik166 Nadezda je este ako tak,mala som spoluziacku s takym menom a volali sme ju Naďa. Mne dala meno mama Hilda🤦‍♀️a to si myslik,ze je este prijatelnejsie ako tie,ktore dala autorka 😅

misinka0611
7. mar 2022

Nedala. Niekedy sa netreba silou mocou odlišovať 🙂

akvi
7. mar 2022

Tak asi budem jediná, ale obe sa mi páčia. Určite viac, ako všelijaké cudzokrajné.

kinderzwillinge
7. mar 2022

@adriannasvk Zmenili ti na Adriana??

adriannasvk
7. mar 2022

@kinderzwillinge ano, cela rodina sa burila a mamu zvozili ci ma budu volat ako to naradie Hiltka atd...no cele zle takze nakoniec mi dala meno po sebe na rychlo 😅mam to aj v zdravotnej karte preskrtnute😁

terry2003
7. mar 2022

@adriannasvk mne sa paci. To asi kvoli tomu že sa tak vola moja milovana babicka. Ja dokonca v bududcnosti si to meno pridam ako moje stredne.

kinderzwillinge
7. mar 2022

@adriannasvk Adriana je krasne meno 🙂

adriannasvk
7. mar 2022

@kinderzwillinge dakujem😊urcite je lepsie ako to prve 😅

nuci616
7. mar 2022

Nechcem byť zlá ale fakt nie za mňa, príde mi to ako za trest, pri toľkých krásnych menách slovenských ktoré máme na výber.

takajedna
autor
7. mar 2022

@sissy27 na Slovensku je bežné volať deti zdrobneninami. A nie, nikto nás netlačí 🙂

Strana
z2