icon

Mená Kordélia, Lesia, Nana, Oxana a Izidora

14. feb 2022

Páčia sa nám tieto netradičné mená, ale nevieme sa rozhodnúť - Kordélia/Kornélia, Lesia, Nana, Oxana a Izidora. ♥️ Ktoré sa vám páči najviac?

Strana
z5
buzby
15. feb 2022

Ja normálne žasnem nad týmto trendom, vybrať pre svoje dieťa čo najmenej tradičné meno, pričom niektoré ani mená nepripomínajú. Všetky tieto mi znejú veľmi tvrdo, neosobne. Treba si uvedomiť, že meno
síce vyberajú rodičia, no nosiť ho bude celý život dieťa. Tak nech z toho nemá traumu. Ja som obyčajná Katka, v triede sme boli minimálne tri a nijak ma to nepoznačilo.

ixa
15. feb 2022

Poznám nositeľky viac z týchto mien a sú s tým ok, Lesia, Kornélia aj Oxana je pekné meno.. čo je asi dôležité, každé sa dá skrátiť na veku vhodnú variantu.. ja som mala 2 možnosti: Aurora - Rori alebo Alexandra - Saši.. v puberte bude Alex, už teraz ju to chytá

tkmama
15. feb 2022
sekanoval1
15. feb 2022

Fu.. viem že každému sa páčia iné mená, ale z týchto mi nepríde ani jedno pekné, mysli na to že sa tak voláš a chodíš do školy.. aby sa dcérke neposmievali 😕 Je veľa krajších mien, ktoré sú aj zaujímavé aj univerzálne.. Ale keď už to musí byť nejaké z týchto, tak Oxana,len sa jej asi budú pýtať či má nejakých predkov z Ukrajiny

astrid_
15. feb 2022

@rubia10 presne moja reč, sú to úplne normálne mená, dokonca v kalendári, jedine co je na nich divne je to, že momentálne neficia a nie sú trendy. A áno, pred 15-20 rokmi boli tie mena co si vymenovala psie, hlavne Mia, u nás na sídlisku sa tak volali všetci yorksirovia a civavy😅 A ešte k tomu trendu nezvyčajných mien, slušný a normálny človek sa nepozastaví a co som si všimla tak vysmievamie je u detí priamym odrazom toho, ako sa k inakosti správajú rodičia🤔
Ps: ja verím, že bábo si samo vyberá meno, takze ak by nebolo vhodné ani by ta nenapadli a nepremyslala by si nad nimi.

ellaella1
15. feb 2022

Dalia je krásne. Aký je pôvod mena? Poznám Oxanu a celkom sa mi páči. Kornélia je také vznešené,.. Poznala som jedine netradičné meno pred 20 rokmi Palmira, bolo mi to divne, ale zvykla som si. Tiež to bola rodina s inými menami... Potom ešte Theuta a to sa mi veľmi páčilo, keby som mala priezvisko k tomu tak úrcite dám.

adazdca
16. feb 2022

Zaujímavé mená...z nich asi len Lesia....tiež máme v rodine netradičné ...Amia Selma🙂

ajko2011
16. feb 2022

Za mňa ani jedno

rainee
16. feb 2022

Tak z týchto otrasnych mien asi jedine Lesia. Ja byť tvoje dieťa tak sa neskôr premenujem tak rýchlo akoby to len šlo. Ber do úvahy výslovnosť a posmesky deti, myslím ze pri každom z týchto mien je to dosť pravdepodobné.

ellaella1
16. feb 2022

@rainee sú to zvláštne mena, ale deti sa posmievaju aj tým, ktoré majú bežné mena.. Dôvod si nájdu, lebo to potrebujú a niečo si kompenzujú. Ak vychovate dieťa s dobrým sebavedomím tak si určite meno meniť nebude. Ja mam bežné meno a ako malej sa mi nepáčilo preto, že ma niektorí volali nie z drobneninou, ale tvrdo... To je o ľuďoch...

lucopeda
16. feb 2022

zeny kde chodite po tie "nevsedne" mena? pytam sa len preto ze ak budem vyberat meno pre druhe dieta aby som sa zarucene takym strnakm vyhla 🙂

cucoriedkacucoriedka
16. feb 2022

@lucopeda 🤣🤣🤣

rainee
16. feb 2022

@lucopeda očividne chcú dieťa odlíšiť a nie sú fanúšikmi mien co práve letia 🤪 len teda treba to domyslieť ako som písala vyššie... Ale vlastne nám to môže byť jedno, nech je aj heavenly blossom lilly mrkvickova no nie.... 🙊 V USA už dávajú deťom mena TikTok a Hashtag tak sme zatiaľ stále v norme.

lucopeda
16. feb 2022

@rainee chapem ved aj u nas leteli mena ako Sandokan ci Esmeralda, ale tak zasa vsetko z mierou 🙂

lucopeda
16. feb 2022

@adazdca Selma je krasne meno, aj moja dcera sniva ze raz bude mat Selmu 🙂

elementissa
18. feb 2022

@rainee vysmievajú sa len tie deti, ktorých rodičia im ukážu, že vysmievať sa z mena je ok a normálne. Deti čo majú doma tolerantných a slušných rodičov nie sú sikanatori. A určite by som nedávala svojmu dieťaťu meno tak, aby sa mu nejaký mierne zaostalý bully nevysmieval. Tam kde sa šikana netoleruje, tam ani nevzniká. Keby ľudia svoje deti viedli k tomu, že sa nesmú vysmievať nikomu za nič a hlavne by sprosté reči nepočúvali doma (ten má hrozné meno, ten má malý dom, tá má veľký nos, tá má vlasy jak ošťatú slamu, ten chodí dogabaný a podobne skvosty), keby deti nevychovavali rodičia s bigotným pohľadom na svet a velikasskym egom, tak by sa nemali prečo vysmievať. Sú krajiny, kde sa šikana netoleruje. A nikto nemusí nikomu vysvetľovať, prečo sa nejako volá a prečo vyzerá ako vyzerá a prečo študuje to čo študuje. Ja som len rada, že robím v spoločnosti, kde sa šikana netoleruje a rodičia vedú rovnakým spôsobom aj svoje deti. A keďže máme pre naše deti súkromnú škôlku, sú tam v prostredí, kde sú všetci vítaní a oceňovaní, bez ohľadu na vzhľad, farbu, etnicitu, pôvod či meno.

rainee
18. feb 2022

@elementissa šikana je bohužiaľ dosť bežná, myslím ze každý z nás sa s tým v určitej miere stretol. Také ideálne ako píšeš to nikdy nebude, stačí 1 blbec v triede a ostatní sa pridajú. Šikana v akejkoľvek forme tu bola, je aj bude, či už v škole alebo na pracovisku. V súkromných školách to práve platí dvojnásobne, pretože tam si decká myslia ze si môžu dovoliť úplne všetko, keďže rodičia platia. A práve preto nebudem tomu dávať zbytočne ďalšie podnety na sikanu ešte aj napr blbym menom, aby to decko malo ešte ťažšie. Ale to je môj názor.

emeridiam
18. feb 2022

...niekedy si treba uvedomiť, že meno je na celý život, za mňa ani jedno...

Strana
z5