icon

Mená našich predkov

tkmama
23. apr 2020

Ahojte, aké mená majú/mali vaši starí/prastarí rodičia? Veľmi sa mi páčia "starodávne" mená, ktoré pomaly vypadávajú z kalendára. Ďakujem😊

sunyrose
24. apr 2020

@dazdovka Zdravím, krásne mená majú vaše ratolesti. Ako ich voláte? Ďakujem

ivetka_kamo
24. apr 2020

@suezana možno, to sa už nemám šancu dozvedieť, dedko mal už 23 výročie smrti

tinqua
24. apr 2020

Stari rodicia- Vilma, Ľudovít, Jozef, Jana ...prastarí rodičia- Rozália, Vincent, Pavlína, Ján a ešte čo viem praprastarká bola Barbora

ckatka
24. apr 2020

Jeden v našej rodine bol Albín, nikoho iného s takým menom som nepoznala. Potom tam boli Anny, Kataríny, Terézie, Jozefovia, Janovia a Petrovia, Marta, Mária, Emil, ale aj Vincent a Vanda....

qetka
24. apr 2020

Jilji, Genoveva

rora
24. apr 2020

Ľudmila, Agáta, Bohumil, Štefan

petamada
24. apr 2020

my mame najnetradicnejsie meno v rodine - uja Kazimír, ostatné sú také bežné

dazdovka
24. apr 2020

@sunyrose tak ako sa volajú a potom zdrobnelinami Ľudka (Lulika), Veska, Jaska, Lunča

ivusik8888
24. apr 2020

@tkmama Uršula, Johana, Sidónia, Celestín,
Longín, Efrén

jakoma
24. apr 2020

niektori moji priami predkovia mali zaujimave mena: Imrich, Matilda, Viliam Ludovit, Albina, Vratislava .. 🙂

yanni
24. apr 2020

@tkmama @zazvorka87 Moja 4rocna dcera je Antonia. A rocna dcera Aurelia. Clapcov mame Carl, Conrad, Claus. S "C" koli tomu, ze miz je Němec a ma meno tien na "C". Inak, keby sme zili na SK, tak by boli s "K". ja som Katarina. My sme ani nemuseli vytahovat mena starych ci prastarych rodicov. mne sa mena, ktore su teraz "in" elmi nepacia. Ale zase nemozme to vidiet tak kriticky. kazda doba ma tie svoje oblubené. Moja generacia mala vela Katarin, Andrei, clöapci boli casto Michal, Peter, Robert....

elenita
24. apr 2020

U nás moja exsvokra a jej mama Rozália, Ružena. A jedna staršia pani učiteľka mojich detí sa volá Arleta 🙂

ktochytavzite
24. apr 2020

@ivusik8888 longin efren to su odkial mena?Zaujimave

ivusik8888
24. apr 2020

@ktochytavzite okolie PB

arabeska
24. apr 2020

Môj pradedo bol Vendelín, dedko Ferdinand, babka Mária čo je bežné, ale jej sestra bola Bernardina a ešte sme mali tetu Serafinu 🙂

suezana
25. apr 2020

Ja som si vsimla, ze tieto starodavne mena sa este v reholiach drzia. Osobne som poznala setry s menami : Damiána, Onezyma, Nikodéma, Bernadeta a Bernarda, Margita, Synkletika, Gorazda, ...ak ma este napadne dopisem 😉

saxana000
25. apr 2020

Štefan, Anton, Paulína, Bernardína,Ján, Františka, Anna

heidi4
25. apr 2020

Ferdinand, Ivan, Marie, Hildegarda (stari rodicia)
Stefania, Antonia, Maria, Irena,... (prastari rodicia - mam nejake vypadky🙊🙈🙉)
"A tetka Štefka a strýc Gusta" 🙂 (Záhorie)

heidi4
25. apr 2020

@arabeska jeeej aj moj dedko bol Ferdinand a babka je Marie (Slovenka vsak), sranda 🙂

alchemilkazltozelena
25. apr 2020

Julius Margita Jozef Mária

yanni
25. apr 2020

@elenita Moja mama je Ruzena. V tej generacii bolo bezne Ruzena, Blazena, Bozena atd. Poznam ich dost.

juliet86
25. apr 2020

este tu neodzneli mena starkych Hyacinta volali ju Jacka. Antonin.

heidi4
25. apr 2020

@heidi4 a este k sebe som si spomenula: Jarolím bol pradedko. 🙂

dazdovka
26. apr 2020

Som za, treba oživiť Blaženu, Boženy, Ruženu a Margitu! Tie už sú fakt len v legendách... Ja som nemala odvahu 😁

h2
26. apr 2020

@dazdovka Tak úprimne, Boženu by som nedala, ani za nič. Ani Margitu. 🤔

miroslava72
26. apr 2020

Z mojich predkov netradičné Gašpar, Ľudvik, Agnesa, Cecília, Anastázia

nikayla
12. máj 2020

keďže som robila náš rodokmeň, viem ich všetkých: Mária, Rudolf, Gizela, Milan, Emília, Anna, Katarína, Juraj, Martin, Ján, Lucia - krásne mená 👏

karmen118
12. máj 2020

neviem už aké mená mali moje babky a dedkovia - zomreli skorej ako som sa narodila a ak mi ich mená vraveli, keď som bola malá, tak už si ich neviem vybaviť - musím nanovo zistiť, ale môjho ocina rodičia - moji starkí - sa volajú Július a Filoména, mojej mami rodičia Štefan a Jolana, u partnerovej rodiny bola dlha tradícia z jeho otcovej strany rodiny, že ak sa narodí chlapec tak meno Jozef, my sme túto tradíciu prerušili.

popoluskaxy
28. máj 2020

@bu1bu tak to je náhoda, my máme dcéru Violu, ale dlho som zvažovala dve mená pre ňu: Viola Anna. Nakoniec je len Viola. A syn je Valér (to dnes tiež už asi len starší ľudia majú).
A k téme: u nás boli mená Rozália, Štefánia, Ján, Jozef, Mária, Ondrej, Emil, Juraj.

elizuella
28. máj 2020

@tkmama jedna tetuska z dediny sa vola Notburga. Volaju ju tetka Notka. 🙂 rozkosne