Mená našich predkov
Ahojte, aké mená majú/mali vaši starí/prastarí rodičia? Veľmi sa mi páčia "starodávne" mená, ktoré pomaly vypadávajú z kalendára. Ďakujem😊
@suezana možno, to sa už nemám šancu dozvedieť, dedko mal už 23 výročie smrti
Stari rodicia- Vilma, Ľudovít, Jozef, Jana ...prastarí rodičia- Rozália, Vincent, Pavlína, Ján a ešte čo viem praprastarká bola Barbora
Jeden v našej rodine bol Albín, nikoho iného s takým menom som nepoznala. Potom tam boli Anny, Kataríny, Terézie, Jozefovia, Janovia a Petrovia, Marta, Mária, Emil, ale aj Vincent a Vanda....
Jilji, Genoveva
Ľudmila, Agáta, Bohumil, Štefan
my mame najnetradicnejsie meno v rodine - uja Kazimír, ostatné sú také bežné
@tkmama Uršula, Johana, Sidónia, Celestín,
Longín, Efrén
niektori moji priami predkovia mali zaujimave mena: Imrich, Matilda, Viliam Ludovit, Albina, Vratislava .. 🙂
@tkmama @zazvorka87 Moja 4rocna dcera je Antonia. A rocna dcera Aurelia. Clapcov mame Carl, Conrad, Claus. S "C" koli tomu, ze miz je Němec a ma meno tien na "C". Inak, keby sme zili na SK, tak by boli s "K". ja som Katarina. My sme ani nemuseli vytahovat mena starych ci prastarych rodicov. mne sa mena, ktore su teraz "in" elmi nepacia. Ale zase nemozme to vidiet tak kriticky. kazda doba ma tie svoje oblubené. Moja generacia mala vela Katarin, Andrei, clöapci boli casto Michal, Peter, Robert....
U nás moja exsvokra a jej mama Rozália, Ružena. A jedna staršia pani učiteľka mojich detí sa volá Arleta 🙂
@ivusik8888 longin efren to su odkial mena?Zaujimave
@ktochytavzite okolie PB
Môj pradedo bol Vendelín, dedko Ferdinand, babka Mária čo je bežné, ale jej sestra bola Bernardina a ešte sme mali tetu Serafinu 🙂
Ja som si vsimla, ze tieto starodavne mena sa este v reholiach drzia. Osobne som poznala setry s menami : Damiána, Onezyma, Nikodéma, Bernadeta a Bernarda, Margita, Synkletika, Gorazda, ...ak ma este napadne dopisem 😉
Štefan, Anton, Paulína, Bernardína,Ján, Františka, Anna
Ferdinand, Ivan, Marie, Hildegarda (stari rodicia)
Stefania, Antonia, Maria, Irena,... (prastari rodicia - mam nejake vypadky🙊🙈🙉)
"A tetka Štefka a strýc Gusta" 🙂 (Záhorie)
Julius Margita Jozef Mária
este tu neodzneli mena starkych Hyacinta volali ju Jacka. Antonin.
Som za, treba oživiť Blaženu, Boženy, Ruženu a Margitu! Tie už sú fakt len v legendách... Ja som nemala odvahu 😁
Z mojich predkov netradičné Gašpar, Ľudvik, Agnesa, Cecília, Anastázia
keďže som robila náš rodokmeň, viem ich všetkých: Mária, Rudolf, Gizela, Milan, Emília, Anna, Katarína, Juraj, Martin, Ján, Lucia - krásne mená 👏
neviem už aké mená mali moje babky a dedkovia - zomreli skorej ako som sa narodila a ak mi ich mená vraveli, keď som bola malá, tak už si ich neviem vybaviť - musím nanovo zistiť, ale môjho ocina rodičia - moji starkí - sa volajú Július a Filoména, mojej mami rodičia Štefan a Jolana, u partnerovej rodiny bola dlha tradícia z jeho otcovej strany rodiny, že ak sa narodí chlapec tak meno Jozef, my sme túto tradíciu prerušili.
@bu1bu tak to je náhoda, my máme dcéru Violu, ale dlho som zvažovala dve mená pre ňu: Viola Anna. Nakoniec je len Viola. A syn je Valér (to dnes tiež už asi len starší ľudia majú).
A k téme: u nás boli mená Rozália, Štefánia, Ján, Jozef, Mária, Ondrej, Emil, Juraj.

@dazdovka Zdravím, krásne mená majú vaše ratolesti. Ako ich voláte? Ďakujem