Mená Ondrej a Marienka
Aké sú pre vás tie najkrajšie mena pre dievčatká a chlapčekov 🙂
Čo hovoríte na mená Ondrej a Marienka
@marika1918 my máme Matea ale bol na výber aj Nikolas a ja som chcela sebastiána 🙂
Marienka? To ako take meno chces zapisat do rodneho listu? To ju aj ako - pani doktorku, sefku vyskumu, ucitelku budu oslovovat - Marienka? To je skor zdrobnenina mena... Ondrej je pekne silne chlapske meno, tym nepokazis nic... Nad tym dievcenskym sa este zamysli... my mame na dievcenskom zozname - Juliu, Gretu, Ameliu, Hannu, Johannu, Karolinu, Klaru, proste same klasiky...
@anjelicek26 áno je to zdrobnenina takže v rodnom liste by mala meno Mariena
@marika1918 Paci sa ti to v takom tvare? Ono Marienka sa hovori pokial viem v zakladnom tvare - Marianna... meniny ma niekedy zaciatkom septembra. Mariena som nepocula roky rokuce nikde.
@anjelicek26 práve preto chcem meno ktoré nebude mať každé druhé dieťa
@ninkaam Nina sa mi tiež veľmi páči
@marika1918 tie, ktore som napisala tiez nema kazde druhe dieta ;) A pritom su krasne klasicke silne mena... My mame napriklad Ruzenku... Rosalie... zijeme v zahranici, tu je to zakladny tvar toho mena... pozname "az" jednu dalsiu...
@marika1918 Ja som mala tetu Marínu. Okrem tej Sládkovičovej som nikdy inú nepoznala. A mám Andreja. Znie to dobre aj pre dieťa, aj pre dospelého.
@marika1918 Mariena je Mária, u nás tak oslovujú staré ženy, napr. "cetka Mariena" 🙂 A pokiaľ chceš nezvyčajné, tak Nina určite nie, tých je veľa... Ja napr. mám totál tuctové mená, ale mne a mužovi sa páčia, iné sme neriešili (o.i. mám aj Ninu - ostatné deti vybrali) 😉 A myslím si, že každá éra má mená, ktoré sú opakovanejšie. Ja som mala napr. 3 spolužiakov Petrov a 4 Tomášov
@marika1918 Gregor Olívia
Nina je dosť "otrepané" meno, teda ak chceš niečo také, čo nie je bežné.
Mariena-neviem, mne osobne to znie príšerne, tak gadzovsky , alebo ako to opísať. No mne mnoho mien niečo evokuje, napríklad Barbora mi pripadá tak "tučne", Dorota zase ako "hlúpa Dora".
Ondrej je pekne meno.
@evita_g to meno chcem presne kvôli tomu lebo tak volali aj moju starkú.. ale mám aj iné napríklad Tímea, Miriam, Petra no ale tieto sú už taká klasika
@jaskolka 😁😁👌.. pre chlapca som už rozhodnutá ale keď to bude dievčatko tak fakt netuším 🤷
Z tych menej pouzivanych za mna:Dievčenské Zita, Ľudmila, Elena, Emília a chlapčenské Juraj, Marián, Ivo (nie Ivan), Marek, Tibor.
@marika1918 Mne osobne sa páči tá otrepaná Nina alebo Ema. Či Samuel alebo Jakub. Každý si bude pamätať človeka podľa toho, čo z neho vyžaruje. Nebudem predsa dávať za každú cenu svojmu dieťaťu velice originálne meno a chudák dieťa sa bude hanbiť celý život.. 🙂
@marika1918 Lucia a Fero. Keď ich budeš volať domov, tak budeš kričať LuciFeri domooov 😂
@ninkaam tak tiež by som synovi nedala meno Servac alebo nebodaj Sergej 😂
Podľa mňa každá maminka má na Viber viacej mien ale vždy sa rozhodne pre to správne meno až v okamihu keď dieťatko pri krát uvidí 😍
@marika1918 mne sa ľúbi aj Marína
@marika1918 z dievčenských u mňa vedie Alica podľa mojej obľúbenej knihy❤️ z chlapčenských sa mi páči Félix, Oskar, Juraj a David.. Nič z toho sa ale nepáči bud.ockovi🤣 už sa bojím ze ak to bude chlapec zostane bez mena🤪
@petronellla87 David je veľmi pekne meno 🙂
Oteckovia radi dávajú mena po sebe 😁
@marika1918 haha vieš čo tiež mam taky jemny pocit ze toto bude aj náš pripad😆😆😆
@marika1918 mne sa pre chlapceka pacia mena: Max, Alex, Markus alebo Oliver
Dievčatko: Sandra, Viki, Natálka,
@evamalinova Aj mne sa lepšie páči meno Oliver ako Ondrej, neviem akú zdrobnelinu by pre neho ako dieťa používala. A Máriu môžu volať aj Marienka, ale lepšie sa mi páči Marína.
Prosím len ziadna Mariena. Ja som Mária,doma ma volajú Marienka, Majka, ked mi niekto povie Mariena ho hneď slušne požiadam,aby ma tak nevolal, nexh ma oslovuje Mária. A mam brata Ondreja,meno mu vybrala nasa sestra Júlia. A ešte mame brata Boleslava,co je rodové meno pre prvorodeného syna.
Ja som mala vybraté pre dceru Marína,Milota, no mame dvoch chlapcov.
@marika1918 Mne sa pacia obidve 👍👍
Ondrej v pohode, ale tiež som za Marínu namiesto Marieny.
@anjelicek26 mne sa zda,ze sa tak hovorilo i marii... poznam babu, ktora dokazala na rodny list dostat meno maruska 😀 to je tiez mile
@marika1918 ja som Marieta, a teda žiadnu inú nepoznám, ojedinelé meno a páči sa mi 😊
Ondrej je super. Kamoska ma Olivera a Oskara - caka tretie, chce zas meno na O... vymyslaju ze Osvald, ale podla mna je Ondrej uplne top...
A co sa tyka dievcatka, musis si vybrat podla vkusu. Ja mam poznacene Linda, Livia, Lucia, Lenka 😄 proste vsetko na L mi napada... Muz nad tym kruti nos. Doma uz mame Klaru a Adelu. Vzhladom na nase priezvisko sa mi tam hodi L

@marika1918 Elena, Nina, Laura. Matyáš, Samuel, Ondrej.