Meno Agnes
Ahojte, len ma zaujima ako vnimate toto meno.. pride vam uz take zahranicne, nehodiace sa k slovenskemu priezvisku?
Ano
Mne nepride nehodiace.
Moja starka sa tak volala mozno aj preto mi nepride zahranicne.
pride mi dedinske nie zahranicne
Mne pride skor slovenske ako zahranicne
Meno mojej maminy 🥰pre mňa krásne . A nezvyčajné
@pribinak moja babička sa tak volala. A rozhodne to nebola osadníčka.
@janamoto78 píšem že sa tak volajú len osadnicky? Alebo čo?
Treba citat s porozumením
@pribinak u nás časté medzi osadnickami
Agnes, Agnesa. Si si po sebe nepochopila? Nevadí. Skús si čítať dookola.
@janamoto78 šibe ti? Úplne, že ……
U nás sa Agnesa volaju asi 2 babky v dedine. Cize mi pride talke zastarale a dost tvrde. Agnes uz zneje kusok lepsie a celkom sa mi to paci..
Agnesa sai zdá že máme v kalendári.agnesa mi príde ako Paľo Jano Miro Zuza....ale agnes som počula vo filme pestúnka MC phee s znie to pekne jemne.ale asi sa nevyhnete pomenovaniam aga agota agica ...
Moja krstná mama je Agnesa... Tak ale je to už pani po 70-tke.... Celý život je volajú Aška.... 🤷
Ja naopak poznám muža s menom Agnes a pôvodom je z Albánska 🙂
Moja babka je Agnesa ❤️ Ma 80 rokov a veru ziadnu inu nepoznam...
Nepaci sa mi.
Za to Aneta je velmi pekne, dievcatko anet/anetka, v dospelosti aneta - evokuje mi silnu, kultivovanu zenu
Mne sa páči. Moja babka bola Agnesa. S mužom skôr inklinujeme k menám našich babiek, prababiek... Pre našu dcéru nakoniec vyhralo meno Alžbetka. Po muzovej babke.
@drahusa333 presneeee...aj naša vnučka je Tereza, voláme ju Terezka. 🥰
Mne ano ale len preto lebo som mala kolegyňu z Latvie a volala sa Agnes. Osobne by som to meno nedala.
Mne sa celkom paci, celkovo sa mi lubia mena na A, neviem preco. Zvazovali sme aj Alica, Agata. Inak po madarsky je to preto Ágnes a nie Agnes, lebo by to vyslovovali Ognes,u nich Á je take to nase otvorene, zvucne slovenske A. Zatial co A bez dlzna je nieco ako nemecke zatvorene, trochu nosove A. Aaaa zaujala ma tema, lebo je velmi pekna ceska knizka Agnes a zakazana hora s volnym pokracovanim Agnes a ostrov stinu
Nečítala som všetko, ale tie, čo píšu, že je to meno pre dospelú alebo starú ženu - veď raz tá malá bude dospelá a snáď aj stará! :D
Buď rada, že to nie je Agáta (btw. podľa mňa tiež zaujímavé meno). Známemu sa narodila dcéra, chlapi to samozrejme riadne oslávili…doma sa pýtam, aké meno dali… odpoveď:”neviem, podobné ako drevo to bolo…” ja mám doma Vratka. V dedine sa ma pýtali, prečo som mu dala také hnusné meno🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Mne skôr poľsky...v práci som mala na starosti Poľsko a čo kolegyňa to Agnieszka alebo Iwona🤗 a tiež ich volali Aga
Slovenský ekvivalent je skôr Agneša

Veľmi pekne meno. Je starodávne a pritom moderné skrátené. Ja som mala tetu Agnesu tak mi toto meno príde Slovenské.