Meno dieťaťa
Človek sa vždy trápi nad hlupostami. Ale všetci máme iné problémy.. Není to až tak problém,ako moje doživotne trápenie..
Dcere sme dali 2 mena.. Nastal rozchod atd...
Otec ju vola 1 menom a ja druhým..
Ja som vždy chcela to druhe,ale keďže chcel meno po svojej mame,tak som ustúpila.. ( životná moja chyba)
Problém? Jeho rodina ju vola 1 menom a moja druhým menom..
Dohodnúť sa? Ani za svet..
Viem,že robím dietatu zmiešané pocity,stavy atd..
Ale nedokážem,proste nedokážem jej povedať inak ako ja by som chcela..
Taky výlev...
Myslim ze ju mozes volat ako chces ty 🙂 kde je napisane ze ju musi volat prvym menom , to ze ju volate roznymi menami zalezi kolko ma rokov a ako to berie ci tomu rozumie
ja napriklad syna volam kazdy tyzden inak , ma 8 mesiacov tomu je jedno 🙂 dokonca kazdy ho vola inak obcas mu niekto povie menom
Čo rodičia dnes výstrájajú🤷♀️🤷♀️🤷♀️🙈..... toto nie je normálne 😮
Vsak ma dve mena, vola sa tak. Aj jednym aj druhym. Co ti vadi?
Ak sa osoba vola Anna Maria, a jeden povie Anna a druhy Maria stale to bude ona ci?
@kapusta90 a kde je ten problem ? Ved zato ste dali dve mena 🙊🙈Tak nech to chuda jeho rodina vola prvym a tvoja druhym kedze ste jej to tak uz pri narodeni naordinovali 🙊 Naco dat dietatu dve mena ked sa potom na to hnevas ? Si si naivne myslela ze on ju bude volat tym tebou vybratym ? 😵💫🥴
Ona si zvykne, vôbec sa tým netráp. My sme mali raz lektorku na cudzí jazyk a mala dve mená - a každý z rodičov ju volal práve tym svojim😁. A pritom usporiadaná rodina, ona je už dospelá vysokoškoláčka. Reagovala celý život na dve krstné mená.
Moja sesternica dala synovi meno Erik Marek a volá ho raz tak a raz tak, podla nálady. A nikto to nerieši.
@kapusta90 ja mam tiež 2 mená a Každý ma volá inak.. ako sa komu páči, nevnímam to nejak negatívne
Ahoj, aj jeden z mojich synov (4 roky) má 2 mená a nie je s tým žiadny problém, plus koľko zdrobnelín a prezývok má, niekedy je za deň oslovený aj 10-timi menami 😁...Ak sa mu nejaké oslovenie občas nepáči (podľa nálady) sám napr. v škôlke upozorní ,,Ja sa volám Kubko a volajte má tak,,...
@kapusta90 Ale ved to je uplne bezne, ze cloveka volaju ini ludia rozne. Mna v rodine volaju inac, ako ma volali v skole, inak ma volaju v praci, manzel ma vola zase inac. A este potom niektori jednotlivci si vymysleli vlastne oslovenia pre mna. Manzel to ma rovnako, v rodine ho volaju nejako, medzi kamaratmi ma prezyvku, v robote zase nejako inac a ja ho volam svojou prezyvkou. Vobec by ma to netrapilo.
....a ten problem je aky??? Ved nech ju otec vola jednym menom a ty druhym, co je na tom zle?
@kapusta90 a je to tu.... otázka - načo 2 mená
Poznám už dospelú dievčinu, ktorá vyrástla v úplne rovnakých podmienkach, ako tvoja dcéra, je s tým úplne v pohode.
Ja som mala na basketbalovom kruzku babu, ktora sa volala Zuzana a ona ze volajte ma Tereza 😄 vobec nam to neprislo divne a ani jej, jedni ju volali Zuzana, druhi Tereza. Ved naco ste jej davali 2 mena, ked ste neratali s tym, ze ju budu oslovovat jednym a/alebo druhym... to tu pisali mamicky, co maju 2 priezviska, ze raz sa predstavia jednym, raz druhym, podla nalady 🤷♀️ tak to je to iste
Ja si nemyslím, že by to to dieťa trápilo. Aj u ľudí, ktorí majú len jedno meno, je bežné, že ich rôzni ľudia volajú rôznym spôsobom.
Dieta je s tym podla mna ok. To ako ked nam hovori otec inym jazykom a matka inym. Tiez su s tym deti ok. A okrem ineho. Moje dieta ma sice jedno meno, ale prezyvok aspon 10. Reaguje na vsetky 😉
Ja poznám chalana, ktorému v práci hovoria Peter(tak sa oficiálne aj vola)a rodina a kamoši mu hovoria Robo. Od malička sa to tak vraj zauzivalo, on reaguje na obe mená.
Mala som spolužiačku Kristínu, ten sme zase hovorili Lina. Prečo, neviem, proste sa tak predstavila, že som Kristína, ale všetci mi hovoria Lina.
No a ? Podla mna to vobec nevad, ja by som sa ako dieta aj citila dôležito ze ma volaju dvoma menami … Ked bude staršia aspon si bude sama moct vybrat ako ona bude chciet ako ju maju ludia volat 😂 mimochodom mam plno kamosov co volam prezývkami, a v skutocnosti sa volaju uplne inak…
Však keby ju otec volal zlatko, a ty menom pointa by bola rovnaká 😂 nerob z tohto drámu. Dcéra keď bude väčšia sama si porieši ak jej jedno meno bude vadiť. Len aby to nebolo to tvoje.
Ako už niekto písal, dôležité je, či tomu ona rozumie vzhľadom na svoj vek. Ja mám tiež dve krstné mená, doma ma volajú jedným, v škole zas druhým. 🙂
@kapusta90 podla mna jej nic az take zle nerobite. Ved vie, ze ma dve mena.....moja osobna skusenost, tiez ma pokrstili a aj zapisali jednym menom, ale potom starsi brat povedal, ze ja som predsa ....a povedal ine meno a zrazu ma rodina volala neoficialnym menom a vsade inde, v skole a na uradoch a oficialne ma volali tak, ako ma aj zapisali. Vedela som kde a kto ma ako vola a nemala som s tym ziadny problem a aj doteraz ma cela rodina vola mojim neoficialnym menom 🙂. Jediny problem mali spoluziaci, ked prisli k nam domov a mama, otec, brat, starka....ma oslovili inym menom, no aj ti to rychlo pochopili a nic sa nedialo

Dieťa potrestané za tvrdohlavosť rodičov. Ona si asi časom zvykne, ale asi to má náročné chudiatko