Meno Hugo
Ako vnímate meno Hugo? Konkrétne by bol Hugo Sládek. Manžel veľmi sníva o tom mene, ja nemám žiadne vysnívané chlapčenské. Len neviem sa úplne k nemu nakloniť, s priezviskom podľa mna znie skvele ale ako dieťaťu mi pride dosť tvrdé 🙄
Pre mna navzdy hroch Hugo. Nemozem si pomoct 😃
Mne sa veľmi ľúbi.
Mne vždy prišlo tvrdé to meno pre dieťa. Sused ma psíka Huga, taky drzý šéfko to je, takže ho voláme Hugo Boss 😁 Hugo Sladek mi príde ako meno umelca, prečo nie?
V suvislosti s tymto menom mi napada jeden celkom aktualny vtip 😁
Mária a Jozef sedia v maštali po narodení bábätka. Prídu traja králi. Jeden z nich po uvidení bábätka skríkne:
"Ježiš, ten je ale chutný!"
Na to Jozef podráždene džugne do Márie a vraví:
"Vidíš, to je pekné meno a nie Hugo!"
Mne sa páči 😊
Mne sa to meno veľmi páči, ak ho chcete dať, tak kašlite na názor iných ľudí... 💙
Vôbec neznie tvrdo...tvrdé sú mene s R, Gregor, Zacharias, Norbert..
Mne to skôr znie ako meno pre psa.
pekne meno a pasuje s priezviskom smelo do toho ;) zijem vo fr a tu som uz stretla zopar deti s tymto menom… akurat ze francuzi nevydlovuju H… tak je ugo ;) ale aj slovaci tu maju Huga… pekne
Je to podľa mňa pekné meno. Robím s deťmi a mame dvoch Hugov. Niekedy im hovoríme aj “Hugi” či Huginko, za čo by nás možno matky ukameňovali, ale keď si to vyslovene situácia pýta, použijeme aj takúto zdrobneninu (ide o ročne a trojročné dieťa)
Mam jedneho doma, uplne tip top.lahko zapamatatelne, malo vyskytujuce sa, medzinarodne. Este Bruno sme rozmyslali....
Hugo, hugi, hugino, hugito, huhu ;) mne sa to meno velmi paci. 🙂)
Mne sa strašne nepáči. Asi aj preto že kamoškin pes sa tak volá a ďalšej kamošky zas králik, teda príde mi to skôr meno pre zviera ako pre dieťa. Ale to je veľmi individuálne.. už som videla psa Zuzanku, v paneláku máme Viktora atď 😀
Poznám Huga kamarátov syn už ma asi 20. Neznie mi tvrdo. Ale ešte krajšie meno je Zvonimír. Zvono, Zvonko. Poznám takú rodinu sú úžasní aj ocko aj syn sa tak volajú. Ak ti Hugo nesedí nedávaj mu take meno. U nás mena vyberala manželka. Mal som len nejaké ktoré sú mi proti srsti. Vybrala dobre, tak ako všetko, vie vždy vybrať dobre. Aj farbu auta aj muža🙂
Mne jedinej nepride tvrde? 🤔 preco vlastne vam pride tvrde? No ja mam rada mena ked sa aj volaju takto ako su pisane, ziadna zdrobnenina 🤷♀️ A radsej tvrde ako makke… Lukasko, Patricek…ked ja toto pocujem 🙈 asi takto ako pre niekoho Hugo 🤷♀️😂😉 PS: mam doma 😉 Hugo Harman 😉😍
ja som nechcela dat meno Lukáš lebo znamy ho dali psovi… keby ale takto mam rozmyslat tak ziadne meno nevyberiem… moja babka hovorievala ze zvieratam sa nemaju davat ludske mena (preto sa jej psy volali gastan, rexo, cigan, azor a pod… ) mne je cudne ked da niekto psovi meno Lukas, Zuzka, Hugo, Roman… a tym potom sprotivy mena ludom
Aj u nas vybral muz toto meno a nechcel ustupit. Mne sa aj páčilo ale nejako som sa nevedela s nim stotožniť. Dcera sa s tym doteraz nezmierila 😅
Volame ho Hugo, Hugik, Huginko. Aj ked ta zdrobnelina je mozno hrozna ale na neho to sedi. On je taky vecny mojkacik.
Na nas sa spustila lavina, ze to je meno pre psa. Zrazu sa v okoli vynorilo 500 psov s takym menom 😃 Aj suseda ma dokonca. Ale tak to je ich problem, ze davaju ludske mena psom. U nas je to uz celkom rozsirene meno. V malickej dedine mame dvoch.
Mne to tvrdo neznie a uz som si aj zvykla 😃
poznam jedneho a veru je to fajn meno, neda sa mu vyrobit zosmiesnujuca prezyvka, kazdy ho v skole bude volat proste Hugo.
Nemám rada mená, ktorým sa nedá povedať nijak inak. Keď sa hneváš - Hugo. Keď chceš povedať milo - Hugo. Plus teda mne osobne to meno evokuje skor myšlienku "Hugo, sadni!" a nie "Oooo Hugo, aký dobrý chlapček." Chápeš.
K téme, či sa hodí pre dieťa...každý raz dospeje a zostarne. Aj František a Jozef sú mená pre deda. No aj ten dedo bol raz mladý. Takze toto by som neriešila až tak.
Naša staršia je Karolína.
Keď je zlá, je Karolína, keď ju chceme pochváliť tak Karolínka a bežne Kaja/Kajka.
Aj pri druhej sme sa riadili rovnakou schému, čo sa týka rôznych spôsobov oslovenia.
Mne príde Hugo také veselé meno, do páru s Lujzou. V detstve som mala knižku Aprílový Hugo. Za mňa je to meno extravagantné a neokukané, Hugo Sládek je úplne dobré, len do toho 😀
Za mna je to bezne meno v taliansku nic proti ale teda k priezvisku co pises sa nehodi absolutne🤷♀️
Ahoj, ja mam doma Huga, teraz uz 9 rocneho mladeho cloviecika a to meno je pre neho ako stvorene, lebo sme mu ho dali my, jeho milovani. Nikdy som sa nezamyslala nad tym, ci je to meno vhodne alebo nevhodne, tvrdo posobiace alebo hodiace sa k priezvisku. Jednoducho bol to nas Hugo, a vsetci ho s tym menom maju radi. Tak to bude aj u vás, netreba to asi az tak do hlbky analyzovať, treba sa rozhodnut srdcom a nie na zaklade toho, co povedia druhý. Drzim palce a nech ste zdravi.
Pekne meno, chcela som dat synovi

Hugo sa volá opičiak môjho synčeka.
Tiež mi to príde ako meno pre zvieratko ok, ale pre dieťa veľmi nie.
Ale to je vec názoru. Je dôležité, čo chceš ty a otecko.