Meno, ktoré nie je v kalendári
Ahojte ako zaujímavé mená majú vaše detičky, tie netradičné alebo tie na ktoré sme už zabudli 😊 nehľadám pre deti, tie už svoje majú len som nedávno kdesi čítala meno Kian a napadlo mi, aké "iné" mená na Slovensku máme 🙂
@kvoli Stary otec bol Romuald. Uz velmi vela rokov do zadu ho z kalendara odstranili.
@jabadabadu a to je? 😊
Frida ❤️
Neita
@kvoli Ideme sa chytat za slovicka? Ja som tiez Mariana a nie Marianna ako je v slovenskom kalendari, ale nebudem tvrdit, ze moje tam nie je.
@jabadabadu Hlavne ze si sa pochvalila 👌
V nemocnici sa narodila mala Freya. Nasa 90rocna suseda je Školastika. Meno vraj vyberali krstni rodicia, ktori nemohli mat deti a chceli daco vynimocne. Kamoskina suseda ma Rubena. Vlastne kazde meno je krasne, ked si na neho clovek zvykne...
Mala som tetu Emerenciu. Môj otec sa volal Markus, dnes už v pohode meno, no pamätám, ako sme v škole diktovali mená a povolanie rodičov a celá trieda sa na tom mene smiala 🙈
@kvoli Sestrina suseda je Herta, je to slovenska Zidovka, uz velmi stara.
@kikiballa to som ešte nepočula. Odkiaľ je to meno?
Muzova babka sa volala Genovéva.
@kvoli dcéra je Elizabeth Noemi. Tiež nie je v slovenskom kalendári. Ešte sa mi veľmi páči meno Skrolana
@motogirl699 mala som spolužiačku Skrolanu na ZŠ😊
Mojej kolegine dcera sa volala Benedikta. Vzdy tvrdila, ze je jedina sa Slovensku 😆
@kvetinka75 severovýchod Slovenska. Ani ja som to meno nikdy pred tým ani potom nepočula.
Moj spoluziak bol Luben.
Bývalá kolegyňa sa volala Lubov.
Mám kamarátku Zdislavu, tiež som to meno vtedy, keď sme sa spoznali počula prvýkrát
V CR je teraz dost popularne ale na slovensku podla mna neni - Meda.
Ale inak zalezi do akeho kalendara nazres. Niesu vsade rovnake mena.
@ruzasipova to určite nie, len u nás sa Radka pokladá za akokeby zdrobneninu mena Radoslava alebo Radena a v CZ je to cele meno Radka.
Ramona ? Neviem možno v kalendári už je.
@basska_b školastika?? wau, toto počujem prvý krát. zaujímalo by ma ako ju volali, prezývali 🙂 škola? :D