icon

Meno Niam

pusy
27. jún 2020

Chcem dať bábätku-chlapec meno Niam, no je to dievčenské meno, samozrejme v zahraničí ho používajú aj chlapci ...nejaké skúsenosti?????

Strana
z6
salsa26
27. jún 2020

@pusy Ahoj skúsenosti síce nemám s týmto menom, ale prečítala som ho že "ňam". Myslím, že ak chcete žiť na Svk, tak budú viacerí tapat ako to prečítať... Každopádne ak sa ti páči, tak daj. Osobne by som nedala. Pekný deň.

karolinakr
27. jún 2020

@salsa26 😄😄ňam- ňam.Dame si kašičku, ňam?

ria133
27. jún 2020

@salsa26 👍👍 konečne slušne, bez výsmechu napísaný komentár. Aj keď sa ti to meno nepáči, podala si to veľmi pekne. Pre mňa úplný zázrak na MK, musela som komentovať 😃

matapo
27. jún 2020

...nepoznam nikoho s takym menom a to nezijeme na SK. Ked tak Liam, to je celkom oblubene na zapade, nie je problem ani s vyslovnostou a celkom vhodne aj pre zivot na SK 😉 Niam nuti zmakcovat hlavne v slovencine a to znie ozaj smiesne ☹

matapo
27. jún 2020

...a zvlast take zmakcene to znie smiesne pre dospeleho muza, pre dieta este ako tak...

danica2711
27. jún 2020

@pusy fakt musí tvoje dieťa mať meno, ktoré nemá nikto iný (a prečo asi...)?! Baby, veď sa už spamätajte s tou "exotikou", myslite hlavne na to dieťa, čo to meno bude používať...

lucyluv
27. jún 2020

Toto meno nepoznam, zaujimave, ale uz vidim moju svokru, ako by ho vyslovovala, ze Ňijamko, ona vsetko makci :D

matapo
27. jún 2020

@lucyluv ...v slovencine podla pravidiel slov. jazyka to makcit treba takze svokra by nerobila ziadnu chybu 🙂 navyse sme vsetci slovensky hovoriaci na to tak nastaveni, to je nas slovensky jazyk, takze treba na to prihliadat popredu, nielen tvoja svokra by ho takto volala ale asi 95percent ludi na Slovensku, domaci by si mozno ako tak dali pozor ale prirodzene by to isto neslo, no tak ale zvyknut sa da na vsetko 🙂

janinah
27. jún 2020

Pacilo sa mi meno Brian .kym pania pocernej pleti nevolala svojho syna nasho maleho pacienta Brjaaaanku....Brjáánku.posluchaj pani sestricku...takze cely zivot byt oslovovany Ňjamko alebo Janko je dost rozdiel....

zuzanka.zuzu
27. jún 2020

tak ja som asi jediná, ktorá to prečítala na prvý krát tvrdo ako nyam... aj tak je to jedno čo nyam ňiam alebo mňam, furt otrasné (a to teda takmer nikdy nekomentujem iné mená). vlastne ani som netušila či to má byť chlapčenské či dievčenské... odkiaľ je? z etiópie? (plus usa, ale to nepočítam, tam sa vieš volať aj apple)

pusy
autor
27. jún 2020

@danica2711 osobne sa mi nepáčia slovenské mená vôbec..a práve preto, že také meno nikto nemá je to výnimočné nie každý druhý meno "Marek,Adam......

lenuliatko84
27. jún 2020

@pusy no radsej adam ako niam.neviem co je zle na krasnych slovenskych menach

pusy
autor
27. jún 2020

Baby neviem ale normálny človek by ti prečítal tá prvú šupu normálne ako Niam 😂😂 máte problém s čítaním..".ňam " máte problém s čítaním..

kristiii
27. jún 2020

@pusy mne sa celkom páči, ale ešte som ho nepočula. A teda nenapadlo ma čítať ho mäkko, neviem ako by to bolo so staršou generáciou ale predpokladám, že ako ho niekomu predstaviš, tak ho budú volať.

pusy
autor
27. jún 2020

Túto stránku mám necele 2hod ale poniektoré paničky čo tu píšu až za mi to zhnusilo

pusy
autor
27. jún 2020

@lenuliatko84 ze každý jeden má to meno 😂😂😂 ako keby neexistovali nijaké iné mena

sajbula
27. jún 2020

@matapo ja volam nasho Viliama niekedy Liam (lebo ViLiam :D )

marianeta
27. jún 2020

@pusy k menu sa nejdem vyjadrovať.ale.co má.fascinuje je,( a nehovorím teraz iba o tebe) že načo sa tu budúce matky idú pýtať na to či sa niekomu páči a či nie meno pre dieťa..Však ak sa páči tebe,nechaj si ho pre seba keďže je jedinečné a dieťa si tak pomenuj..A tým že si ho necháš pre seba zároveň predides tomu ,že ho nik nebude opakovať..

sunny8
27. jún 2020

Nechápem takýmto menám .. chudata deti 😢 byť celý život prezývaný "ňam ñam" .. ma to aspoň jedno pozitívum. Naučí sa vyslovovať svoje meno veľmi skoro 😂😂😂😂

kristiii
27. jún 2020

@pusy nič si z toho nerob, určite všetky kupujú len slovenské potraviny a jazdia len na slovenských autách...mne sa tiež páčia viac zahraničné mená, aj keď teda ani tie akoze slovenské vieme že vôbec slovenské nie sú, akurát ich kedysi pred sto rokmi nacápali do slovenského kalendára, tak sme asi povinní ich ešte ďalších tisíc rokov používať 🤔😂😆

dajna11
27. jún 2020

treba aj trochu prihliadat ake bude mat priezvisko.....niam mrkvicka by asi nebolo velmi privetive spojenie

zuzanka.zuzu
27. jún 2020

@pusy vieš čo je krásne na tejto stránke? že to je ako REALNY život 🙂 mnohí si myslia, že to je internetová anonymná faloš (ok niekedy áno) ale toto sú REALNE reakcie na meno tvojho decka, ktoré si ľudia budú hovoriť... toto ťa čaká. čo si z toho zoberieš je tvoja vec.

evelyn246246
27. jún 2020

meno je to pekne ale realne na Svk ti 9 z 10 ludi to meno nejako skomoli .. to si bud ista ... no je to tvoja vec ake meno das ci nedas svojmu dietatu

nikusiak9
27. jún 2020

@zuzanka.zuzu ja to tiez citam tvrdo lebo som niki a nik ma necita makko :D

pusy
autor
27. jún 2020

@dajna11 práveže priezvisko má zahraničné 😊 a k tomu by to pasovalo

pusy
autor
27. jún 2020

@evelyn246246 ja mám slovenské meno a 9/10ludi pred vyslovení ho zle prečíta 🙏😁 to je národ

pusy
autor
27. jún 2020

@sunny8 nauč sa čítať 😂😂😂 Niam a ňam ňam má podľa mňa ďaleko od toho 😂 inteligentna osoba si 👍

dajna11
27. jún 2020

@pusy tak potom ak je zahranicne ....to sadne...snad...ty musis vedeit ci to spolu pasuje ...jasne ze ludia budu komolit mozno meno...ale zasa predsa len uz nieje taka rarita tu na sk pocut cudzie meno....no ale je rozdiel dedina ci mesto...aj moje meno komolili a ako decku ktore to uz vnimalo...mi to liezlo na nervy ich stale opravovat....ale to boli vacsinou starsi ludia...nezvyk pre nich

lenuliatko84
27. jún 2020

@pusy aj moj je adam za za 5 rokov co zije som v nasom meste na ihrisku pocula mozno 5x adam a to sme dost velke mesto.iste krajsie adamko ako mňamko.
Prepaca ale ty ho mas s nejakym turkom ci albáncom?

pusy
autor
27. jún 2020

@marianeta nepýtala som sa mamičiek či sa im meno páči ale aký majú názor, mňa skôr zaujímalo to že niamh je dievčenske meno ale používajú ho aj chalani a či by mi ho vôbec zapísali pri narodení dieťaťa..počula som že to meno musí byť v kalendári aby ti ho zapísali

Strana
z6