Meno po švagrinej
Ahojte, čakáme dievčatko a muž trvá na tom aby sme dali meno po jeho sestre. Mne sa to vôbec nepáči, nemám rada toto dávanie mien po niekom, sestra je slobodná takže aj priezvisko budú mať rovnaké a celkovo to meno je pre mňa hrozné a je mi zle z neho keď ho počujem. Ona je natešená že dáme meno po nej a svokra tiež a keď som naznačila že to tak nebude, tak už bola hneď hádka, že si myslím že svokra jej vybrala otrasné meno. Ja neviem už ako to mám mužovi vysvetliť, že jednoducho nie, prešla som x-krát rozšírený kalendár a dala mu zoznam mien čo sa mi páči, on si však stojí za svojím a všetky mená kategoricky odmieta a vymýšľa na ne škaredé prezývky aby mi ich znechutil. Mne už sa to kráti a teraz neviem vôbec čo mám robiť…🥲
Veď švagriná nech si tak nazve svoju dcéru v budúcnosti 🙊
Tak povedz ze chces meno po sebe, na to sa nemoze nik urazit ani zosmiesnovat ho. Pripadne pri porode zmenis, ze tak si to citila. Mna zase doma oslavovali ako Patriciu ale mamina dala pri porode ine meno, ktore sa jej pacilo a aka sa len rada🙂
Pri pôrode meno sestrám diktuješ ty. Takže pánko s dámami za chrbtom má smolu
Úplne jednoducho. Tvoj muž dáva priezvisko, ty meno. Môj muž s tým súhlasí. Pre prvé dievčatko som vybrala meno, mame Lilien a teraz čakám druhe dievčatko a tiež som vybrala ja. Muž nenamieta, neuraza sa a ani nič podobné. Mne sa tiež nepáči, aby sa po niekom z rodiny dávali mena. Ved vaše dievčatko bude úplne iné, iná osobnosť, prečo by mala mať meno po mužovej sestre. Nedala by som, aj keby sa všetci doslova na hlavu postavia.
Ale však ti pôjdeš v nemocnici, nek si hovorí manžel, svokra, švagriná čo chcú bude to tvoje dieťa.
Či čo keď jej dáš iné meno nebudú ju mať radi ?Daj také čo sa páči tebe.
Nek dáš akékoľvek meno tomu dieťaťu to nakoniec bude aj pasovať, a uvidíš ani muž , či svokra si ju s iným menom predstaviť nebudú ver mi..
Aj ja som mala taký prípad priateľ že a dáme meno po mne že Alexandra a mama zas iné meno svokra zas iné, mne sa od mala páčilo meno Lívia som sa robila že ich nepočujem,a dala som meno aké chcem ja😃,a to meno teraz Zbožňujú 🤗🤗.
Joj tá gramatika ospravedlňujem sa 😃.
A ty si nesvojpravna, ze meno vybera muz? My sme vybersli tak, aby sa pacilo nam obom. No aby mi chösp, ktory nemusi byt 9 mesiacov tehotny s nemusi porodit, vybral pre dieta meno a ja „neviem, co robit“🙈🙈🙈😂😂😂
Absolutne nekompromisne,ukoncit akukolvek debatu so svokrou a svagrinou... a ak mu nedopina aj s muzom
Ty dieta vynosis,ty ju porodis TY JU POMENUJES!
Svagrina nech si pomenuke vlastne deti, ked bude mat a svokra uz svonu sancu mala tak nech su obe psssst
Ja by som sa s nimk ani.len nebavila a priniezlaz porodnice dievcatko, ktore sa bude volat ako ho ja pomenujem
A ta sestra sa ako pricinila k vasmu rodicovstvu??? Ona to dieta splodila? Nosi ho v sebe, bude ho rodit? Bude sa on starat, zivit ho, vstavat v noci 15x, krmit ho, vodit do skolky, skoly, pracovat, aby mu nic nechybalo??? Platit vsetky vydavky?
Nema ani makke n co do toho kecat. A svokra a spol. detto. Nech si pomenuje vlastne dieta, ako chce. Myslis, ze ona by pomenovala svoju dceru po tebe? Urcite.
Autorka, dufam, ze ste to vyriesili k tvojej spokojnosti a nezucastnenych si upratala.
Dost mi touto ich drzostou stupol tlak takto na noc, len co to citam, nie to este zazivat.
Urcite neustupuj a svoj si za svojim - v minulosti dufam teda ze si tak konala. 🙂
Absolutne nekompromisne,ukoncit akukolvek debatu so svokrou a svagrinou... a ak mu nedopina aj s muzom
Ty dieta vynosis,ty ju porodis TY JU POMENUJES!
Svagrina nech si pomenuke vlastne deti, ked bude mat a svokra uz svonu sancu mala tak nech su obe psssst
Ja by som sa s nimk ani.len nebavila a priniezlaz porodnice dievcatko, ktore sa bude volat ako ho ja pomenujem
@taga presne. Prerusit kontakt, neoznamovat, nic, nevysvetlovat, neobhajovat sa. Maximalne oznamit, ked bude "hotovo". 👌🏻
K tvojmu mužovi sa radšej nevyjadrím, ale mňa zaujala samotna švagriná: že jej nie je blbo, že kvôli tomu sa hádate? Že si normálne ide presadzovať SVOJE krstné meno? Fakt ženy, vám by nebolo blbé? kto príčetny by to vôbec robil?
A ty sa nedaj. Nikdy nebudeš stotožnená s tým menom a bude ťa to štvať. Mne môj muž robil niečo podobné, on silou mocou presadzoval svoje meno, a išiel na to tak, že každé jedno meno, ktoré som navrhla, znegoval. Nemal žiadny vlastný nápad (okrem svojho krstného mena). Keď mi tiekla vyvolávačka a ešte ani vtedy sme nevedeli meno, tak som sa tak nasrdila, že som pred pôrodom nadiktovala meno, ktoré som uznala JA za vhodné, bez dohody s ním. A bolo. Pôvodne sme chceli, že teda dobre, syn sa narodí a potom, po pôrode, keď ho akože romantikuš uvidíme, nadiktujem meno. No lenže mne sa pôrod skomplikoval, išla som akútnou sekciou, nová smena v pôrodnici chcela do mňa meno a ja som nadiktovala. Síce trošku už v debilnom stavebpo oblbováku a sama som sa poriadne nepamätala, ale nadiktovala som. A tak mu aj treba, keď nebol ochotný sa dohodnúť. Bol ešte dlho na mňa za to nahnevaný, dával mi to tak.pasivne agresívne najavo, vtedy ma to aj trochu trápilo, ale po rokoch a s odstupom môžem s kludnym svedomím vyhlásiť, že to bolo z mojej strany super rozhodnutie. Lepšie som sa ani len nemohla rozhodnúť.

A ak by to bolo ako stredne meno? Ja by som toto nedala,mne sa nepaci a nepaci sa mi ani davanie mena po inych.