Meno pre bábätko
Ahojte... poraďte pekné meno, aj dievčenské aj chlapčenské, nechceme vedieť pohlavie 😀
zvažujeme úplne klasické meno z kalendára...len nás zatiaľ žiadne neoslovilo...
Ako sa volajú vaše detičky? Nejaká inšpirácia;)
Ja som Katarina, manžel Michal, nechceme žiadne zahraničné mená ako napr. Noemi, Marcus atď. ďakujem🙂
Dievčenské Agáta, miriam
Chlapčenské branislav,Radovan,Ľudovít, gabriel
David,Lukáš,Martinka 🙃
My máme Ľubomír( po ockovi) a Jakub a Michal ❤️ podľa mňa krásne mená a dievčatko nemáme ,ale páčilo sa mi Mária, Anna, Alžbetka a Terezka 🙂 chlapčenské sa mi páčili Viktor a Krištof,ale manželovi sa nepáčilo ...
Dominika ❤️ Martinko 💙
Máme dievčatá Elenu a Annu a do tretice chlapca Michala 🙂.. Z dievčenských som mala problém vybrať ale chlapčenské sa mi ešte páčili Juraj, Jakub, Matej a Matúš
A este v rodine máme Gabriel a Rafael , krásne mená 🙂
Terezka, Marína
Vy mate krasne mena. Ja by som dala mena tak,a by k vam pasovali. Jednoznačne pre dievčata Kristína a druhá Karolína... 😀 😀 😀 Chlapcenke asi Matej, Matúš, Marek, Martin, Miloš...
Dievcenske klasicke sa nam pacia : Pavlina, Jolana. V chlapcenskom zneni asi : Gabriel, Pavol, Peter, Ondrej. Vela zdaru! Vyber je plny mien.
My mame Miu a volame ju Miuška. Kym je mala je to krasne a ked bude dospela, za Miu sa nemusi hanbit. Je to meno odvodene od mena Maria-tradicne. Syna nemame, ale manzel je Ondrej 😁. Druha dcera je Vaneska ma uz 13 a so svojim menom je velmi spokojna 😁
Viktoria, Simona, Michaela, Olivia, Patricia..
Samuel, Adrian, Tomas, Patrik, Belo ..😊
My mame Lukáša a Silviu 🥰
Keď sme čakali druhé nevedeli sme sa tiež vôbec zhodnúť 😵💫
Pacilo sa nám Ferdinand,Matúš a Sidónia
My máme Karolínku. Také se mi líbí Karla ale pro muže moc tvrdé jméno pro děvčátko. Kluk by byl Dominik nebo Lukáš. 🙂
Rudolf je krásne. Rudko. Je tak trochu zabudnuté, ale o generáciu predomnou som poznala veľa Rudkov. Aspoň nebude otrepané 🙂
Jakub, Juraj, Matej, Mikuláš
Zuzana, Kristína, Marianna, Magdaléna, Johana
Brat je Ondrej 😊😊
Pre dievčatko Laura. 🤣😍😍😍
Marína
Kristína, Lucia, Anna, Michal, Filip
mame Agatu a volame ju Agatka alebo Agatocka 🙂 chlapcenske sa mi paci Martin, Michal, Juraj, Jakub
Oliver a Ema krásne
My máme chlapciatko Viktorko ;) ja som tiež Katarínka a manžel Ľubomír a dievčenské meno sa mi páči Monika a Darinka
Nam sa pacili David a Daniel a dievcenske sa mi pacilo Ivana
Nas syn sa vola Tobiáš 🙂
Mne sa páčilo Štefan, ale tak sa volal manželov starý otec, tak som zvolila Vendelín podľa pátra Vendelína Javorku, ktorý prežil aj ťažkú chorobu a 10 rokov v gulagu a dožil sa 84 rokov. To je meno nášho 5. syna. Prvý je Teodor, druhá Eliška, tretí Vincent, štvrtý Joachim a piaty Vendelín. Manžel je Jozef, jeho najstaršia sestra Eva, potom Juraj, Ján, Mária, Tomáš a Jozef. Sú to tradičné mená, ale každé dieťa by malo mať svoje meno, aby malo svoj jedinečný život, nie sa volať podľa otca, st. otca, matky a pod. To ak niekto chce, nech dá ako druhé meno. V Amerike majú skoro všetci dve mená. Mne sa to tiež páči, ale toho vypisovania pri papierovačkách... No, neláka ma to. Môj brat sa volá Slavomír, mne sa páči aj Miroslav, Dobroslav a všetci -slavovia. Sú to naše pekné slovanské mená. Rozhodne si vyber meno k priezvisku - aby ladilo. Môže mať rovnaký počet slabík - teda ak má priezvisko 3 slabiky, aj meno môže mať 3 slabiky. Je fajn, keď v ňom prevládajú samohlásky so svetlým timbrom - teda "e" a "i". Potom neznie tak pochmúrne, ako napr. Bruno. Istý čas sa mi veľmi páčilo aj meno Kryšpín. Myslela som, že je to české meno, nakoniec je to odvodené od sv. Crispusa. Na internete nájdeš charakteristiku každého mena, môžeš počas tehotenstva pozorovať, ako sa dieťatko v brušku prejavuje, možno kedy začne 1x kopať, hýbať sa, tak sa pozri do kalendára, kto má v ten deň meniny a inšpiruj sa🙂 Ja som sa inšpirovala tými ľuďmi, čo som počas alebo pred tehotenstvom stretla a oslovili ma. Pri 1. tehu to bol básnik Teodor Križka. A potom aj svätcami, počas 3. tehotenstva som počúvala v rádiu čítanie na pokračovanie o sv. Vincentovi de Paul a skutočne ma jeho príbeh oslovil, aký to bol dobrodinec a chcela som, aby aj naše dieťa malo časť jeho dobroty. A on je ozaj dobrý - ten náš Vincko. Už je prváčik, 6. októbra bude mať 7 rôčkov. Tak toľko. Prajem ti veľa dobrej inšpirácie!
My máme Daniel a Peter, pekné sú Juraj, Jonáš, Adrián, Lukáš, Roman, Linda, Vanda, Nina, Veronika, Viktória, Henrieta
a ešte som zabudla Diana a Emily 😁
Dušan, Mária

Ja mám napríklad Filipa, Hanku a Leu, tiež som nechcela nič zahraničné... Dlho sme pri každom premýšľali a hlasovali, vždy sa nám s manželom páčili rôzne mená, možno sa ti aj niektoré z týchto mien môže hodiť 😊 vybrať to správne meno dá niekedy zabrať, ale v podstate na každé si časom zvyknete 😉