Meno pre chlapca. Ja chcem zahraničné, muž skôr slovenské
Ahojte. Prosím poraďte meno pre chlapca. Ja by som chcela zahraničné, muž skôr slovenské. Prešli sme už asi všetky a vôbec žiadna zhoda. Mne sa paci Liam, Noel ale muž ani počuť. Prosím nejaké tipy aj keď už sme asi všetko prešli. Ďakujem 😊
@chellina Elias je zidovske meno, ci sa ti to paci alebo nie.
Syn ma v skolke spoluziaka, ktory sa vola Vratko a znie to velmi pekne, ked ho oslovia. Slovenske meno a malo pouzivane.
@lucka186 Aby ste nedopadli ako my...môj muž VSETKY ale že VSETKY mnou navrhovane mena odmietal,my sme nevedeli meno ani v pôrodnici,ešte aj tam špekuloval...proste des.A doteraz nie som veľmi stotožnená s menom,ktoré sme si napokon vybrali,keby to meno neroztrubil po narodení malého celej rodine,určite by som ho išla meniť už na ďalší deň :/
@kittykat22 😆😆😆 ale ved rovnako silný hebrejsky pôvod majú aj napríklad Adam, Jakub, David....a sú to úplne klasické slovenské mena a nikto sa ich podla mňa na ihrisku na piesku nespýta či sú židia keďže každý 2 chlapček sa tak dnes vola... takže neviem nechapem, u nás je Eliáš prenesené z ruského často používaného Iľja, rovnako majú aj meniny v slovenskom kalendári. Mne by to vôbec nevadilo ak by bolo židovské ale rovnako je aj v svätom písme 😬....takže?
@lucka186 k tomu priezvisku by sa mi hodilo aj Marian. Je to take Slovenske ale v zahranici uz pouzivane. Najma v hokejovom svete 😂😂😂
@oblecenie99 kolko ma maly? snad si zvyknes. Alebo vymysli prezyvku. Maly sa vola Jakub a ked som ho zacala volat Kubato, tak sa to chytilo, ze vsetci z rodiny si to osvojili.
Muz ma pravdu,Liam,Noel Hudak,to je ako zly vtip😕 Tak mu dajte Nikolas,to by este slo. Osobne by som k rydzo slovenskemu priezvisku vyberala ryzdo slovenske meno. Chalan s tym bude zit cely zivot.
@anna_orchid Už bude mať šesť mesiacov.Ja som si už nejak zvykla,len ma mrzí,že mi to tak "pokazil",sranda je,že on sám nenavrhol ani jedno meno,teda jedno bolo na ktorom by sme sa aj zhodli,ale to meno malo hrozný vyznam,a bolo až moc netradičné,tak sme od neho upustili.
Prepac ale Liam Hudak znie strasne. Cudujem sa ze ti pristupil na Lucasa. Vo vasom pripade je uplne super kompromis meno, ktore je rovnake aj na Sk aj v “zahranici” cize skoro vsade. Dali uz velmi dobre typy ale tak napr. Daniel,Richard,Adam,David,Simon,Michal,Peter,Viktor, atd. je ich dost vela. Ja vseobecne povazujem tieto mena za najlepsiu volbu.
Necitala som vsetke nazory, ale za mna by som napisala: Skus universalne meno: David, Filip, Mario
ja neviem čo vedie tie matky takto zhovadiť meno vlastného dieťaťa, ktoré bude nosiť celý život. Ešte k takému priezvisku.
Martin je medzinarodne
@betulinka1 Marian je v Maďarsku ženské meno.
@chellina @kittykat22
O čom sa vy tu sporíte? Veď vyvolený/prvotný národ v Biblii boli Židia, takže biblické v tomto prípade znamená židovské a naopak... 😉
@lucka186 a čo tak Hugo, to je fajn, hmm?
@bmuller jasne mne len príde vtipne keď niekto tvrdí že ak dostane dieťa slovenske meno ktoré je aj z biblie tak sa ho bude okamzite každý hneď pýtať ci je žid cely život... 🤣 keďže to by sa museli pýtať takmer každého druheho dieťaťa na Slovensku a nestretla som sa s tým pretože práve veľké množstvo mien v našom kalendári je povodom biblicke/hebrejske/zidovske ako kto už chce nech si to nazve 🙈
Neplánujeme síce deti 😅 ale roky rokúce sa mi páči meno "Matthew". Tá sa ale dá skrátiť na "Matty". 🙂
@betulinka1 b zahraničí sa určite bežne nepoužíva slovenské chlapčenské meno Marian, pretože v anglicky hovoriacich krajinách sa to vyslovuje ako Merien čo je dievčenské meno Mary Ann alebo Marianne.
@queen_el tiež sa čudujem, že Lucas prešiel, pretože k tomu priezvisku by sa určite viac hodilo Lukáš. Neviem ako sa na Slovensku vyslovuje Liam v angličtine je to Liem s prízvukom na em, s Hudák strašná kombinácia.
Hlavne aby sa rodičia zhodli na mene a okolie si už zvykne - na úplne všetko, aj divne kombinácie, aj divnú výslovnosť, aj skomolenú výslovnosť.
Marko, Markus, Tobias, Mathias, Leo, Leonard, Teo, Adam, Artur....mien je vela, ja som najskor chcela medzinarodne a nakoniec som dala krasne slovenske - Matúš a neľutujem. Syn je rad a v cudzine sa predstavuje Matthew
@anna_orchid
AJ my mame doma Vratka, sme velmi radi, ze sme sa pre toto krasne, kratke a hlavne slovenske meno rozhodli. 🙂
Liam Hudák. Chudák. Mne sa hodí Juraj Hudák
@veronika4495 Veru kazde sa da upravit, ja mam najmladsieho Richarda a surodenci ho volaju Rištiček 🤣🤣
Matúš 😍
Ja mám pre teba víťaza. Adrian Hudák. Znie to fantasticky.

Damian, Adam, Richard, David.