Meno pre dcéru: Tereza, Daniela, Lenka
Ahojte. Nevieme sa rozhodnúť. Ktoré by ste vybrali spomedzi:
Tereza (páči sa nám najviac ale nie je moc "tvrdé"?)
Daniela
Lenka?
Priezvisko slovenské klasické, hodí sa ku všetkým 3. Vďaka za názory, pomôže to.
Tereza ♥️
Za mňa Danielka.
dcéra ma spolužiačku Tereziu volajú ju Teri.
Lenka
Vo svojom okoli mam vsetky tri mena,osobne sa mi najviac paci Lenka😉
Daniela
My sme mali Lenku v uzkom vybere. Muz chcel aj Terezku, ale na mna znie tvrdo. Moja mama je Terezia a nemala rada, ked ju volali Terezia, ze ked tak Tereza, Terka. Lenka je ale vzdy pekne a jemne.
Danielka ♥️
Daniela 🙂 ale s tvrdým n v strede. To je tak krásne, keď ma tak oslovia moji zahraniční kolegovia, každý s ich domovským prízvukom, nakoľko toto meno existuje všade na svete. Je to krásne a vznešené meno, ak ho ľudia vyslovujú s úctou. Ako dieťa som nenávidela oslovenie "Dana" a ktorým sa bohužiaľ dievčatá s týmto menom stretávajú najčastejšie a je to hnusné a urážlivé. Dokonca poznám jednu dospelú, čo má v rodnom liste napísané meno Dana. Celé zle, Dana je nadávka. Danka je taká z núdze cnosť, lepšie ako nadávka Dana, ale stále to s pôvodným menom nemá moc spoločného. Ak nejaká skratka, tak iba Dany alebo Dani. A podľa mňa je chyba, že ľudia nenaučia svoje deti na oficiálnu verziu svojho mena, lebo hoci som si od 15 rokov pýtala, aby ma oslovovali celým menom, ešte stále sa niekedy strhnem, že mi ide niekto vynadať 🤣🤣🤣 a najviac ma zahreje pri srdiečku oslovenie Danielka, ale aj Danielle či Danielita. Lenka je také veľmi neutrálne meno podľa mňa, poznám viacero, hovoríme im Lenka, Leni, Lienočka. Tereza sa mi teda vôbec nepáči. To patrí do kategórie nadávok u mňa. Rovnako ako Dana, Hana, Jana, Mara, Dora/Dorota, tak aj Tereza. Terézia znie oveľa krajšie (aj vyzerá oveľa krajšie), ale oslovenia pre Teréziu sú zväčša Terezka (ok, nepohorsi, nenadchne), Terka (babka v kroji na Oravskej dedine), Teri (ok, môže byť) alebo Tessa (anglický nickname pre Teresu), čo je teraz hojne používané medzi mladými, asi najlepšie z výberu, ale neimponuje mi ani jedno.
Daniela
My máme Terezu. Už ma 7 rokov a meno fajn aj pri bábätku, aj keď poslúcha, aj keď je zlá 😀
Mne sa páčia všetky tri a aj v rodine ich máme. Ak si nevieš naozaj vybrať možno by dcérka nemusela mať meniny a narodeniny krátko po sebe.
Sestra maju terezu, nie tereziu. Volame ju tery., terezka. A uz hned na zaciatku nam zakazala volat ju terka 🤣
Ja som Terezia a vybrala by som Danielku
Najviac sa mi z týchto páči Daniela. Toto meno radím do kategórie takých ženských, vznešenejších mien...Lenka je tiež pekné meno. Jej tvrdšia podoba sa mi však nepáči... Terezu by som vylúčila hneď. Domácka podoba Rezi mi píli uši. Toto meno sa buď veľmi páči alebo vôbec nepáči, podobne ako napr. Dorota, Lujza alebo Rebeka....Ovšem, každému sa páči niečo iné...U mňa by jednoznačne bodovala Daniela - pekné aj pre dospelú dámu aj pre dievčatko.
Predsa Danielka 😁😁😁
@martinka13 a nestretli ste sa s nejakými negatívnymi komentármi na jej meno 🙂? Nerada by som...
@terina25 nie si spoko so svojím menom? A Tereza (bez i) sa ti tiež nepáči?
Ženy ďakujem moc pekne za komentáre všetkým ♥️
Ja by som dala TERÉZIA. To znie lepsie ako Tereza. Takto totiz volame nasu Terezku ( Teréziu) ked neposlucha a robi zlobu ;)
Nikdy. Dokonca, čo som aj prekvapená, ju nikdy neoslovili Terka. Mne osobne sa nepáčilo Terézia. Preto Tereza...
@silvike práveže mne sa Terézia s tým i nepáči. Ale celkovo pomaly upúšťam od tohto mena... Ale stále sa mi Terezka páči🙂
Tereza je super 😀
Tereza urcite nie. Ja som meno ,,zdedila,po mame. Doma som stale Terezka, inde Terka. Paci sa mi aj ked ma volaju Terinka ☺️
Lenka
My mame dvojtýždňovú Teréziu a v našom okolí je jedina 😍
Danielka
Ja mám Terezku. V pôrodnici som ju dala zapísať ako Tereza.A prišla ku mne jedna sestrička a hovorí, že prečo tak tvrdo? Tak nakoniec je malá Terezka aj v rodnom liste 🙂
iba ak , tak Tereza

Tereza je krásne.