icon

Meno pre dieťa

1mimka18
5. júl 2022

Ahojte je nejake pravidlo pri urceni druheho mena dieťatu? V septembri rodim a chceli by sme dva mena mame aj vybraté , prejde nam to alebo to ma nejaky zakon ake druhe meno moze byt a ake nie

zuzikak
5. júl 2022

Zakon resp. pravidlo ohladne druheho mena plati rovnaky ako pri prvom mene. Proste to musi byt meno, ktore sa pouziva uplne bezne ako meno pre cloveka kdekolvek na svete. Ziadne predmety, staty, ci vulgarizmy (viem, ze to by ste nedali ale tak sa popisuje aj pravidlo pri prvom mene). Je mozne, ze ak je to napr. (teraz strelim) japonske meno, ktore nasim usiam je nezname, treba mat potvrdenie, ze toto slovo sa naozaj pouziva ako oslovenie v tej danej krajine (je to meno)

1mimka18
autor
5. júl 2022

@zuzikak cize ak je to druhe meno v slovenskom kalendari mozem ho kludne nahlasit v porodnici a matrika mi vystavi rodny list a 2menami ano?

zuzanockamt
5. júl 2022

@1mimka18 Áno,bez problémov ti vystavia RL aj všetky doklady s dvoma menami. Stačí nadiktovať v pôrodnici.

1mimka18
autor
5. júl 2022

@zuzanockamt dakujem pekne 😊

struhanka
5. júl 2022

@1mimka18 Je to absolútne bez problémov, keď vyberiete dieťaťu dve mená, ktoré sú v slovenskom kalendári. Len ich nadiktujte ešte v pôrodnici. Matrika ich následne dieťaťu zapíše.

nwnw
5. júl 2022

@1mimka18 meno nemusi byt v SK kalendari. Druhe urcite nie. Staci, ze je to meno a nie je hanlive.

1mimka18
autor
5. júl 2022

@struhanka dakujem.