Meno pre dieťa bol zlý výber
Je to dost citliva tema, preto pisem anonymne. Mame cerstve miminko a mam taky psychicky problem. Cele tehotenstvo sme sa nevedeli dohodnut na mene. Stale sme si robili zarty s jednym menom a nakoniec sa stalo take, ze som musela rodit o 2 tyzdne skor kvoli komplikaciam. Isla som do porodnice s 2 menami, do poslednej chvile som mala jedno, ktore som si myslela, ze teda to dam. Nakoniec ma ovplyvnili asi hormony, asi aj rozhovor s PA a dala som nakoniec to druhe meno. Jeho skratena verzia, domacke, je rovnake ako meno manzela, a to ma teraz mrzi. Ze mam doma 2 chlapov s rovnakym a predsa inym menom. Chcela som manzela presvedcit, aby sme ho zmenili na jeho meno, nechce o tom ani pocut. Stale mam ale pocit, ze syncek sa ma volat inak, ma 2 tyzdne a ja si nemozem pomoct, neviem si na to zvyknut, ze sme meno nakoniec takto cudne "vybrali". Kvoli korone tam nemohol byt so mnou...Vycitam si, ze som mu mala este volat a skusit ho presvedcit v tej chvili, ako som mu oznamovala, ze ma synceka. Mozno si poviete, ze blbost, ze mam byt rada, ze je zdravy a na mene nezalezi. Ale stale mam taku vnutornu uzkost, ked na to myslim. Dve nase starsie deti maju mena s pribehom, totalne som s nimi stotoznena. A toto nase tretie drobatko to ma takto a je mi to luto. Navyse, to meno mi pripomina moju prvu velku lasku, ktora bola neopatovana a drzalo ma to strasne dlho, az kym som nestretla manzela. Pocas porodu ma to absolutne nenapadlo, az potom. Manzel sa potom poponahlal na matriku a bolo. A ked mu poviem, ze mi to pripomina "toho" chlapa, posle ma s tym niekam, ze to su take hluposti. No a najhorsie je, ze som to vlastne sama takto spravila a sama si za to mozem. Mohla som dat aj to pracovne sialene meno alebo uplne ine, nechapem, co sa mi porobilo. Chcem sa len spytat, ci ste nieco podobne mali, ze ste sa nevedeli stotoznit s menom, ktore ste dali dietatu a nakoniec ste si zvykli alebo co...ja sa bojim, ze k nemu nebudem mat taky vztah ako k tym starsim,...Keby sa volal po manzelovi, bola by som stastim bez seba, ale ked nechce o tom ani pocut. A inde vsade citam, ako strasne chcu chlapi, aby sa synovia volali po nich a vacsinou sa to zenam nepaci, lebo sa im nepaci to konkretne meno. A ja to mam naopak. Poradte, ako sa s tym mam vyrovnat, mali ste to niektora?
Chapem ta, ale ked ste take meno dali, tak to uz nechajte tak. Malo to takto byt 🙂 Je to pekne meno. Ine ako manzelovo, ale ako Matov ci Matkov ich mozes volat oboch. Asociacii s menami je neurekom. Ked sa budes neustale odvolavat len na svoju prvu lasku, vyzera to, ako keby si tuto cast zivota nemala este spracovanu.
Kazda ktora da dietatu meno po muzovi. Ja som nazoru ze to je pocta svokrovcom. Mojmu muzovi dala meno svokra. Lebo sa jej pacilo. Ak by som ho dala ja synovi nemala by som dobry pocit. Preto ma syn meno ktore vybral manzel.
Ja som cely cas v porodnici prerevala, ze co sme strasne urobili, ked sme malemu dali meno, ale dostal. Kukla somm ma syna, kukla som na meno a ze wtf? Ves ho tak nemozeme volat, uplne mi nesedelo. Este k tomu to bolo meno vybrate na xy pokus, ktore sa mi v zivote nepacilo a bol to len kompromis. A teraz? Myslim si, ze ma drobec to najkrajsie meno na svete a neviem si predstavit, zeby sa volal inac. No a aj prvy je pomenovany v poporodnej euforii (to je tak, ked nechcete vediet pohlavie 🤣) a presne tak, ako som hovorila, ze sa maly bude volat len cez moju mrtvolu - cize po muzovi a svokrovi.
Ale tak.... muzovmu bratrancovi menili meno, lebo jeho otca skoro porazilo, ked pocul meno. 😁
Trosku mimo....ale prave pre toto my doma siroko daleko nepouzivame zdrobneniny. Je to tvrdé, ale je to tak.... ani ja svojim detom nevravim makko. Vybrali sme im mena, ktore zneju krasne aj same o sebe. Dokonca sa mala hneva ,ze v skolke ju volaju zdrobneninou 😀 ani starki ich nevolaju makko, mna dali volat Veronika lebo to bolo makke same o sebe 😀🙈 matej je matej a martin je martin. Aspon pre mna 😉 drzim palce💪
My cakame teraz tretie. Syn stale hovori, ze to bude Matko. Tak som chcela meno Martin, len tak sa volal jeho sef, takze ee... ze ci nemoze byt Matej. To je tiez meno, ktore som si nevedela predstavit a spaja sa mi s divnym susedom 🙈 Takze napokon bude mozno Radovan a to uz vidim, ako vsetkych vykoti, kedze uz pri Jaroslavovi nikto nechapal, kde sme to neno vyhrabali.
Neviem, ale hoci chápem, že zrejme ešte hormóny z teba hovoria, zdá sa mi, že zbytočne si vyrába problém, kde nie je. Martin a Matej sú podobné mena, hlavne zdrobneniny z nich sú úplne rovnaké. Ja osobne ani neviem, či by inak volali Martina a Mateja, ako Maťo, Maťko. Čiže úplne zhodne to je. Nepoviem, keby to boli mena ako Izidor, alebo Gejza, či nejaké nezvyčajné, úplne iné. Ale tu? Ak skutočne tak hrozne ti to vadí, tak prehováraj muža, ale osobne si myslím, že naozaj nemáš z čoho byť nešťastna. 9
myslim ze sa trapis zbytocne 🙂 vybrala si krasne meno 👍
Ale ved Martin je super meno. Na jednej strane nema rovnake meno ako manzel, co je fajn, aspon oficialne sa budu odlisovat a neotvarat si navzajom postu😄, a na druhej strane ma meno po tatovi ako si chcela, lebo ved je to tiez Matko😊 podla mna super..
@zuzkanr1234 to je ešte dobré 😀 ja mám snúbenca Vladimíra, ktorý má krstného Vladimíra, ktorý ma syna Vladimíra a ten má malého syna Vladimíra 😀😀
Ale ja nehovorim o znasilneni preboha🙄toto je ina situacia porovnavas neporovnatelne.meno si dietatu dala sama nik ti noz na krku nedrzal.reagovala som na tvoj koment ze chudatko a nebudes mat k nemu vztah ako k ostatnym napisala si to nie?teraz mi pises ze ma lasky mnoho,tak neviem.
A nehnevaj sa aby som myslela na nejakeho geroja z mladosti ked sa pozriem na dieta tak to mi zas len dokazuje to ze to nemas upratane v hlave kedze manzela milujes tak urcite nebudem mysliet na niekoho co ma nechcel ked sa pozriem na dieta s jeho menom.nic v zlom nemyslim len pre mna je to uplne banalne co riesis
A ked sa uz nevies naozaj vyrovnat s menom tak ho daj premenovat i ked manzel nesuhlasi tak sa s tym budes musiet asi zmierit.
@zonjushe Dovolím si nesúhlasiť s tebou, že mená Ján, Jozef, Pavol . . . . . patria do histórie našich otcov a dokonca zaseknuté v 90tych rokoch. Potom aj mená Adam, Michal, Matúš, Matej, Ondrej, Martin . . . by mali patriť medzi tie nepopulárne mená minulých rokov, keďže u našich starých a prastarých rodičov boli úplne bežné. No a patria medzi najpopulárnejšie v súčasnosti. Je to iba o súčasnej móde. Väčšina detí má rovnaké mená , obmieňa sa pár chlapčenských a dievčenských mien. V tríede je potom 5 Samkov, 6 Maximov, 5 Sebastianov . . . . .
Ja nechapem ako niekto moze riesit taketo absolutne chujoviny a este si to vycitat po tom ako sa stal vlastny preslap a este predtym ocakavat natlak na zmenu od chlapa a potom zas si vycitkami ocejchovat pomenovane dieta skrz dakeho milenca z minulosti a pistat stym sucasneho chlapovi do usi ...lebo prde dve deti maju mena s pribehom 😂
@mery09 dnes je to casto obratene... rodic da netradicne meno s tym ze dieta bude original, a nakoniec je plna trieda Kristián, damian, Samuel, Sára, Laura, Sofia.
a ked da akoze "obycajne" meno
typu Anna, Zuzana, Maria, Katka, Jozef, Stefan, Ladislav... tak take meno je povacsine jedine na okoli, hlavne v generacii deti a mladeze.
Váš syn Martin má krásne meno 🙂😉🙃
@mery09 je to tak, mne raz kamoska volala, ze chce dat dcere meno Anna, ale ci to nebude take vsedne a otrepane... ja som ju ubezpecila, ze jej dcera bude mat momentalne medzi detmi velmi zriedkave meno a tak aj je... jedina Anna v triede, ja mam Katku /v mad. verzii Katalin/... a prakticky nikde ci v triede ci na kruzku, ci v rodine nema nikto medzi detmi Katku. ani pri zvysnych troch detoch ani jedno nema spoluziacku Katku, Anicku, Zuzku... same Lila, Lili, Liana, Laura, Sofii na mraky, Esterky, a Vanessky, to uz ked je Michaela alebo Danka, tak wau ake meno...
chlapci detto. povinna zostava kazdej triedy je Adam, Samuel, Kristian...
Nehovorim, vsetky su to krasne mena, len proste tie vlny popularity tu originalitu potom zotieraju.
@monkabohdalova jemine asi by ma uz slahlo 😀
@mery09 ale ja to chapem..narazam na “zaseknutie” v tom,ze davat meno po otcovi..to bola teda otrasna moda..a cudujem sa,ze aj v dnesnej dobe to este niektorych muzov drzi..a ze im to este aj zeny odobria..keby sa ich muzi nevolali Stefan,Laco..atd. ani by ich tie mena nenapadli..a strasne ma zaraza,ked je syn po otcovi ale dcera uz ma ultra moderne meno..preco potom neda zena po sebe,ked syn nosi muzovo meno..zahada..
@negymama Ja mám takú milú príhodu. Na Jozefa mali deti program v kine aj s rodičmi. Moderátor pred začiatkom predstavenia povedal, že dnes majú meniny Jozefovia, či má meniny niektoré dieťa v hľadisku. Prihlásil sa len jeden chlapček. Zablahoželal mu a všetci zatlieskali. Také prekvapenie to bolo pre všetkých.
Matej je Matej a Martin je Martin-Maťo,Maťko
Myslím že každé meno ne iné

Darmo ti tu budu zenu pisat, ake je meno martin nadherne, ked s nim ty nie si stotoznena.. tu nepomoze nic ine, len presvedcit manzela na zmenu alebo si na to meno zvyknut.. drzim palce