Meno pre dieťa Mirko. Nie Miroslav
Ahojte som zufala za tyzden mam termin a nemame vybrate meno 🤦♀️ Miroslav je chlap .. myslite ze ked dam Mirko bude odveci?
Mirko nie. Ono je to pekne pre babatko, ale vies si predstavit dospeleho chlapa Mirko? Ja nie.
Mirko je pekne a paci sa mi ze je to ine a napriek tomu podobne s otcom, ale na Slovensku je to povazovane za zdrobneninu... neviem ci sa mu to bude hodit ked uz bude dospely muz.
Poznala som jedného Mirka,chlap ako hora a už dedko...no,divné to bolo...Marko sa ti nepáči?
Mne sa paci Mateo .. ale zatial nikto nic 🤦♀️ dakujem teda tak Mirko nie 🙈
Dospelý muž s menom Mirko? No paráda. Určite bude nadšený
Mateo je tiez pekne... Co znamena ze zatial nikto nic... akoze rodina sa k tomu nevyjadruje?
mne sa Mirko paci...aj na dospeleho.
Ja si myslím,že by to šlo..my máme Katku, nie Katarinu
poznam dospeleho Mirka, nemam s tym problem, nie je to balkanska verzia? Mateo mi nereze ...
poznala som Mirka, mal asi 50. nikdy som sa nad tym nepozastavila a ani nikto iny. podla mna v pohode
Náš fyzikár na gympli sa volal krstným menom Mirko. Veľký bielovlasý šesťdesiatnik.
Mala by som na pamäti, že malý Mirko jedného dňa vyrastie a bude mu trápne sa niekde predstavovať.
Môj brat je Miroslav, normálne sme ho ako dieťa volali Mirko teraz už len Miro
Nevidim nic v neporiadku s Mirkom.
Ja osobne by som volila Mirko. A to z praktickeho dovodu: Miroslav sa cudzincom tazko speluje. Ak raz bude v zahranici studovat, ci pracovat, verzia Mirko mu usetri trampoty.
Mirko znie prilis detinsky. Ako dospely muz by som sa asi nechcela predstavovat ako Mirko, alebo to vypisovat do tlaciv
Mirko je normalne juhoslovanske meno, poznam viacerych dospelych Mirkov, len nie Slovakov 🙂
@andreatytler moj priatel sa nevyjadruje k tomu menu 🤷♀️ ine sa mi nepaci 🤷♀️
Podľa mňa v pohode meno. Mirko môže byť aj v dospelosti. Mne napríklad mená Sebastian a Benjamin nerezu pre muža v dospelosti.
mam v praci jedneho, c9 sa vola Mirco, je to slovinec, nepride mi to vobec cudne
@tyrkysova_kobyla mne tak znejú aj ženské mena, Janka, Lenka.... Neviem, mam kamarátky, ktoré sa takto volajú a volám ich Jana a Lena, a im samotným sa to tiež viac paci
Ja by som dala Miroslav... Ked bude dospely, tak ho mozu rozne volat. Mirko, Mirec, Mino, Miro.
Samotny Mirko je pekne pre chlapceka, a mozno ked bude chlap, tak sa bude aj tak predstavovat Miro. A Meteo... No zalezi na priezvisku. Ak mate slovenske, tak to by bolo divne. Ak mas muza inej narodnosti, tak je to ine.
A Povedzme Erik sa ti nepaci?
Nedavala by som rovnake meno ako ma otec. Matteo je fajn. Alebo Marko… ak ma byt na M.
@hrabovo s Janou suhlasim, ale Lenka je tusim oficialne (nie Lena). Presne preto sa tera snazim vybrat meno pre dieta, co znie dobre aj v zakladnom tvare 😀
@tyrkysova_kobyla myslim, ze Lena je grecke meno. Takze moze byt aj oficiálne.
Ach, tie mena... To je vacsiniu dilema. Aj ja som sa vytrapila.
@ailiba erik je priatelov bratranec s rovnakym priezvisko. .. takze nie
Mirko je v pohode aj pre dospeleho...aspon v zahranici urcite...

Podla mna radsej rovno Miroslav, naco zbytocne komplikovat?