Meno pre súrodenca
Prvú mame dcérku Karin a teraz k nám pribudne chlapček, manžel chce po sebe Jozefa...
No ja niesom s tým až tak stotožnená, čo poviete na meno Jozef ?
Ani sa mi nepáči, ani nejde ku Karin a menovci po otcoch, to je tiež už prežitok. Ale je to váš syn, takže musis byť hlavne ty s mužom spokojná 🙂
Podľa mna to meno je take staromodne, ja osobne by som dala nejake novsie co sa teraz davaju. Mne sa nepaci a urcite by som nedala take mojmu dietatu, ale to je samozrejme len moj nazor. Musite sa tom zhodnut obaja ake sa vam paci a spolocne vybrat.
Daj Jozefa.. Keď tak chce.. Dala by som tak.. Ani nepoznám nikoho v okolí kto ma syna Jozefa. Je to tradične meno a teraz už aj ojedinele podľa mňa. 😊
Za mna je Jozef strasne meno, ale to je moj sukromny pohlad na vec, asociacia "hlupy Jozko" ani neviem s akej rozpravky z detstva to bolo... Ak sa tebe nepaci, dajte mena dve... budu spokojny obaja ... Ku Karin sa hodi napriklad Patrik - Patrik Jozef neznie uplne zle, aj tak ho budete volat len Patrik... ja celkovo nie som fanda, aby sa otec a syn volali rovnako, co ti ja viem...
tak ak chce manžel Jozefa, tak by to malo byť prednejšie ako názory cudzích matiek na MK
Ja len toľko, že každé meno je krasne a aj toto.ale ak ty si s tým neni stotožnena tak nie,
Mne sa Jozef nepaci, ale paci sa mi Joži, dodo (nie ďoďo 😀 to som ani nevedela ze sa pouziva). Za mna urcite lepsie ako matias, andreas, lucas, a obdobne.. 🙂 a tiez by som skor dala na muza, ako na nas matky tu😀
Môj manžel je tiež Jozef, veľmi chcel prvorodenemu meno Jozef, lebo aj jeho otec je Jozef (síce 3.syn v poradí), aj starý otec bol Jozef. Ja som sa s tým snažila stotožniť celých 9 mesiacov, z lásky k manzelovi, ale stále som si to nevedela predstaviť. Jednak to meno by mi nenapadlo dat za bežných okolností, lebo sa mi extra nepáči. Jednak od malička ma iritovalo, keď som počula, že rodičia boli natoľko nekreatívny, že deti pomenovali po sebe, a jednak si neviem predstaviť, že zavolám Jožko a ani nebudú vedieť, či myslím otca ci syna....
Nakoniec sme dali meno, ktoré sa páčilo mne a toľko som to manželovi spomínala, že nakoniec súhlasil, začalo sa mu páčiť. Ale sme sa definitívne rozhodli asi 2 dní pred pôrodom.... A manžel teda ze nemusí byť prvý syn po ňom... Takže beriem to tak, že druhé dieťa dostane meno, aké bude chcieť manzel, či už to bude dievča ci chlapec, lebo prvé je podľa mojich predstáv.
Tak moja rada : neponáhľajte sa s výberom, do pôrodu mate čas, skús sa spriateliť s myšlienkou, že keby bol Jožko, Jozef... A vyberte si aj druhú alternatívu a potom sa rozhodnete... Možno sa vám podarí nájsť meno, ktoré sa vám obom páči. Pripadne dat 2 mená, to sme ale my nechceli, aj tak budete ho volať iba tým jedným menom.
Znama ma Jozefa,mne to meno k nemu raz nejde. Jozef je podla mna strasne meno pre dieta aj pre dospeleho a este oslovenie Jozo och nie,Jozefa nikdy
@anjelicek26 to bol hlúpy jano
@bolarazjedna ďakujem, presne pouvažujeme obaja
Kamarat ma presne takto. Starsia Karin a mladsieho dali po nom Jozef, Dodo ho volaju. A aj moja kamoska dala Jozefa, a teda nie ze po muzovi, len tak. Takze komu jako libo
@macekovam Tak tych rozpravok Bude mozno viac😅😂Moja Mama citala o hlupom Jozkovi😂
@anjelicek26 tak by som povedala ze to bolo nieco osobne, ked pouzila meno jozko. Lebo to sa v literature naozaj ze neobjavuje 🙂
@anjelicek26 myslím ze bol hlúpy Jano, nie Jožko
A Jozef je krásne meno, keď ho budú volať Jozef
@anjelicek26 Možno myslíš básničky Kristy Bendovej o Jožkovi Pletkovi.
@autorka Mne meno sa meno Jozef nezdá až také otrasné a staromódne. Učím na ZŚ a zopár Jožkov tu máme. Pre mňa je to meno ako každé iné.
Ku Karin sa Jozef nehodí, z toho dôvodu by som nedala, ale tak už vy musíte vedieť.
Známa ma Karin a Marko-celkom fajn kombinácia. Mne by sa hodilo aj Mário, Dárius, Patrik, Viktor, prípadne Kamil
Tak daj dve ako Sajfa Šimon Koloman a ževraj Koloman je po dedkovi
Dala by som nejaké úplne iné meno, ale pridala by som aj Jozef ako druhé. 💖
V pohode. 🙂
Moj kolega je piaty Jozef v rode, ale frajerka mu dala cervenu 🤣 po otcovi davat je za mna take nesikovne... to budu hovorit vsetci ze maly a velky, alebo mlady a stary...
Ja si myslím, že mená súrodencov nemusia ladiť. Veď každý z nich je indivíduum a prečo by malo meno pre mladšie dieťa určovať to, ako ste pomenovali to staršie dieťa? Jozef je fajn meno. Ja som mala spolužiaka a nikdy nikto sme mu nepovedali Dodo. Bol to jednoducho Jožko, Jožo a Jozef.
Môj syn sa volá po manželovi- Peter a nikdy nebol problém, že sa volajú rovnako. Nikdy ani nemusíme pridávať “maly/veľký” “starý/mladý” Veď to je vždy jasne podľa situácie, že keď zakričím na záhrade “Peťo, nejedz ten piesok!” Že asi nekricim na muža. Toto riešia len ľudia, čo to nezažili v praxi podľa mňa a majú predsudky.
Karin a Jozef je podľa mňa v pohode 💕🍀 Zober si lepšie ako Jozef a Abygail 🤣🤣 Ak sa vám páči daj, veľmi pekne nepoužívané meno 🌟 Ja budem mať (asi) Aničku 😊 a prvý je Tomáš

Páči sa mi, keď ho budete volať Jožko alebo Jožo. Nepáči sa mi veľmi Ďoďo.