Meno Silvester pre dieťa: Aké sú jeho výhody a nevýhody?
Ahojte som ešte síce len 13tt a ešte nevieme pohlavie no strašné vojny sú u nás doma za meno :D Mne sa odjakživa páči meno Silvester , je ti možno čudné ale už sme si tak zvykli dokonca aj muž už si nedobrovoľne zvykol ale on sám to meno neznáša ale keďže neprišiel so žiadnym iným ako Eliot ktoré sa nepáči mne tak sú tu už menšie hádky (nič vážne samozrejme)
Babka manželova zas si ide svoje a chce Bystríka, tak hľadám možno nejaké nápady :D niečo čo nie je úplne netradičné ale zas ani úplne tradičné 🙂 (Sebastián je už obsadený :D, Damiána má kamoška)
Daj obe . Eliot Silvester. Manzelova babka sa do tohto nemá čo Starať
@prettywoman1212 nahodou mne sa paci Silvo.a co taky Vavro,Aurel,Vendel???Bystrik je zaujimave ale to nie.s tym budu patalie s prezyvkami.
@prettywoman1212
Mne sa napr. z takych menej častých páči Ervín 🩷
No ešte aby babka rozhodovala o mene pre moje dieťa🙄alebo vôbec zvyšná rodina. Meno snáď vyberieme my - rodičia.
@prettywoman1212 no mohla by som okašlať názor babky 😃 tá si svoje decko už pomenovala.
Daj aké sa páči tebe a mužovi. Prípadne 2 mená
@prettywoman1212 prečo sa do toho mieša babka? Meno oznámte, nediskutujte.
no o mene rozhodujete vy rodiča, nie babka....ale treba si prejsť kalendár a vybrať meno ktoré sa bude páčiť obom.....ak sa manželovi Mikuláš vyslovene nepáči, tak ho synovi nedávaj...nájdite kompromis z mien ktoré vyberiete obaja...každý nech si vyberie 2-3 mená (ty a muž) a z nich vyberte kompromis - zo 6 mien viete vybrať meno ktoré bude prijateľné pre oboch....ale môj názor je, že je hlúposť vyberať meno podľa toho že je netradičné...spýtaj sa muža možno také tradičné ako Marek, Martin, Tomáš - to máš pekné mená...aj Michal je pekné meno....za mňa je napr.Damián otrasné meno a to od okamihu kedy som to meno počula prvý krát....
Ešte máš čas..my sme tiež dlho vyberali.. Padlo aj meno sebastain, ale hľadali sme ďalej. Nebola som s nim stotoznena.. A asi v polovici tehotenstva, možno aj neskor som to povedala ešte raz nahlas.. Sebastain a úplne mi to sadlo a aj mužovi sa to hneď zapáčilo a je to naozaj čistý sebinko a už styry roky si hovoríme ze sme lepšie vybrať nemohli 😅 ale hľadali sme dlho. Ale určite by som nenechala do toho hovorit babky 😏
A chlapova babka van to dieta vynosi ked sa montuje do vyberu mena? 🤦♀️
Ja keby som mala dalsieho chlapca,tak by sa volal Mateo. Urcite by som nedala meno ktore muz neznasa.
V porodnici bol s nami Valentinko 🥰 kazde meno je pekne hlavne ak sa paci rodicom.
Povedzte babke ze ta si meno pre dieta už vybrala. Teraz ste na rade vy. Chvalabohu za normálnu rodinu, že sa namontovali do toho.
Načo je dobré otvárať túto tému s ostatnou rodinou?
My sme vybrali doma s manželom a mená oznámili ako konečnú stanicu, pri poslednom dokonca až pri oznámení o narodení sa dozvedeli, keď bol rodný list v procese.
Ak sa máš riadiť tým čo povie babka, sestra, sesternica tak prajem veľa šťastia pri hľadaní takého kompromisu. Každý bude mať VŽDY iný názor. A volať dieťa celý život napriek nechuti Gorazd len za to že stará mať povedali, lebo jej starý otec sa tak volali....no ďakujem pekne a dovidenia.
Ak sa mužovi páči jedno a tebe druhé, dajte obe, ako už bolo spomenuté. Myslím, že to je celkom pekná fúzia. Silvester a Eliot sú obe dostatočne nezvyčajné (na dnešnú dobu), aby spolu ladili.
@prettywoman1212 vincent
Mne sa to meno nepaci a je to jedno z tych pri ktorych ked sa niekomu predstavi, tak povie : jeeee Silvester ? Ty si Silvester ? Tak na Silvestra pijeme ...
Atd, trapne keci
Kazdopadne rodicia ste Vy , reci inych jednym uchom dnu a druhym von. Len neviem ci Vase dieta bude v pohode so svojim menom , aj na to sa treba pozerat. Ale dnes uz kazdy druhy clovek s menom spokojny nieje, ani ja sama. Som sa mami nie raz pytala ci ma nechcela ked mi dala take meno 🤭
Inak Bystrik je tiez uz len vyhra ... nech si babka chce, chciet moze
Vratko, Vavro, Silvo, Bystrik (to sme Mali na zozname aj my). Mikulas (Mito), Elliot, Alf(Alfred, Alfonso)
Ja poznám Gregora, Krištofa a paci sa mi to
Hugo alebo Quido. Netradicne tradicne. Mne sa Mikulas nepaci, ale mam doma alternativu Nicolas. Poznam jedneho Silvestra - volaju ho Silvi. Zakladny tvar sa mi nepaci, ale Silvi je celkom fajn.
@prettywoman1212 Gregor, Eugen, Radovan, Milan, Benjamín, Benedikt, Branislav, Teodor, Artur
Poznám Silvestra, volajú ho Vesťo. Ja by som si to nevybrala síce, ale zas to nie je aspoň otrepané, ako niektoré mena.
@prettywoman1212 ked sa ti paci Silvester, kludne ho daj. Aj tak ho každý bude volať Silvo.
Mne Silvester pripadá veľmi dlhé meno a ani zdrobneliny od neho sa mi nepáčia.
Radšej by som dala meno Simon.
Mne sa Silvester páči , rovnako tak Bystrík alebo Fedor
@belllinka hm a co meno Eva? Zena s tymto menom sposobila, ze svet je takyto zly a nezijeme v raji. Ak nie si veriaca, ignoruj tento komentár.
A inak kamarátka z detstva ma brata Silvestra

@prettywoman1212 Mikuláš? Miki je pekna prezyvka. Je to normálne meno. A znie velmi pekne.