Meno Walter
Ahojte maminky predtým než sa tu spustí horúca diskusia mien a priezvisiek čo ku čomu pasuje a čo nie chcem povedať, že priateľ má typické nemecké priezvisko na začiatku priezviska dvojité w a preto mi napadlo že by to k sebe dosť ladilo. To je ale nepodstatné skôr ma zaujíma váš prvotný pocit z tohto mená keď sa povie a vysloví a nie či sa hodí ku priezvisku to len pre ľudí ktorí by nad tým špekulovali...vopred ďakujem za slušné názory aj keď negatívne.
Podľa mňa úplne v pohode meno. Na Slovensku sú nemecké priezviská bežné, tak máte šťastie, že môžete dať aj slovenské, aj nemecké (aj iné zahraničné) meno bez toho, aby to znelo divne. My máme tiež nemecké priezviská, aj muž, aj ja (napriek tomu, že tu o ňom stále píšem, ako o svojom mužovi, nie sme manželia a priezviská máme rôzne). Syn je Viliam. K priezvisku sa mu to veľmi hodí. Voláme ho rôzne, niekedy dokonca kvôli tomu priezvisku aj Willhelm 😂 , ale to len zo srandy, samozrejme. Kamaráti ho volali najprv Vilko, posledný rok-dva Vilo a najnovšie si všímam, že ho čoraz častejšie volajú Viliam, čomu som veľmi rada. On sa tiež tak predstavuje. Tak si myslím, že aj Váš Walter bude najprv Waltík, potom možno chvíľu Walt a napokon bude už stále Walter. 😊
@kittykat22 mne sa viac páči Lea normálne než zdrobnenina ale každý podľa svojho gusta😅
@h2 mne sa páči verzia mena Viliam aj Vili máme v rodine a je to milé dosť keby nemá bratranec meno Viliam podľa jeho otca jeho otec zas podľa nášho nebohého dedka a ešte aj toho bratranca syn je Vilko tak by som dala aj také meno ale už by toho bolo veľa a samozrejme nechcem sa opičiť ale sú to krásne a vznešené mená 😍
Malý ma v škôlke spolužiaka. Tvrdil mi, že sa volá "Vaťko"
Ženy ja som dva dni dumala ze co je to za meno...🤦♀️😂
Až potom na skrinke som si prečítala, ze Walter.
Ale - oni sú rodina, kde je Walter generacne zrejme prvý chlapec, takže asi preto.
Ale inak - v pohode. Ake dáte, také bude. Ľudia si zvyknú
Walter je super, s nemeckým priezviskom úplne perfektne. Mne sa to meno tiež páčilo, nakoniec máme Artura - bez h a s krátkym a, uzavreli sme to na nórsky kalendár (28.8) 😉😂, inak by mal chudák narodeniny a meniny dva dni po sebe a všetko dva týždne od vianoc. A myslela som si, že naj zdrobnenina bude Arturko , no švagriná má vyviedla z omylu a je to Artík 😂 mne sa to teda nepáči, len pár ľudí v rodine ho tak volá , nevadí. Ja mám svoje mojkacie mená ❤️
Ja som raz bola svedkom vymienania si nazoru medzi mamou a druzinarkou. Kvoli dievcatu menom Alexa. Typicka hokejistka, chalansky typ a druzinarka jej silou mocou musela hovorit Saška, lebo ze ona detom skaredo nebude hovorit.
Hoci samotna Alexa aj jej mama chceli, aby bola oslovovana Alexa.
Hrozné.
Poznám, dokonca má slovenské priezvisko a voláme ho Valter nijako inak
@ckatka že Vaťko 🤦🤦🤦takto keby mi niekto názve dieťa tak ho asi oblejem vodou 😅😅😅😅😅 to fakt nie
@0silvia0 ja som preto aby malej nevraveli Saša dala meno Alessa, tiez to je Alexandra ale v inom. A zatial to nikoho nenapadlo. Teda, az na malu ona sama seba vola Aša 😁
@oktobermimi ja tiez nechapem co maju vsetci s tou sasou🤷♀️ vy ste vybrali nadherne mena, originalne, netypicke, zaujimave🥰
Pre vás to bude Walter, ale všetky tetky, babky, susedy ho budú chcieť automaticky "zdrobniť", tak len aby ste sa na to pripravili 🙂
@0silvia0 jej pozeralas? Dakujem, ale my hlavne nrmame slovenske priezvysko takze tam to aj pasuje 😄
No...volajú ho tak všetky deti v skolke , (mala trieda, ešte nevedia poriadne rozprávať) a hlavne on sám seba tak volá lebo to nevie ešte povedat. Sa to nejak uchytilo. Tak je Vaťo, Vaťko 😂🤦♀️ ale sak, ich vec...
Zaujímavé meno, samozrejme ak sa vám s manželom páči, nie je o čom. Ale trosku by som uvažovala nad priezviskom ak je na W a končí tiež na er aby to neznelo ako nejaká rymovacka. Držím palce, hlavne nech je mimčo zdravé. ❤️
@klarolinne ďakujeme pekne❤️....tak mne sa práve to spojenie páči ale uvidí sa rozhodnuté ešte nie je
Tak potom nie je o čom ❤️
Dobry den, ahoj. Chcem sa spytat, dali ste nakoniec synovi to meno Walter ? Lebo ja ano (tiez mame nemecko priezvisko).

@basska_b ked ta citam, tak sa musim smiat. Kamaratka dala dcere meno Lea a poziadala okolie aby ju oslovovali Leuška. Lebo meno Lea je podla nej tvrdé. A mne vzdy unika Lea, pretoze sa mi meno aj v tejto forme zda roztomile. No samozrejme sa casto zabudam :D