icon

Môžem dať dieťatku namiesto Elena meno Elenka?

28. sep 2022

Dovolia mi to na matrike?

Strana
z2
wade
28. sep 2022

Určite sa poteší, keď bude o 30 rokov vystupovať na konferencii pred 500 ľuďmi. Ale inak odpoved na otázku - myslím že áno. Poznám pár takých prípadov.

deti95060810
28. sep 2022

poznám ženy ktoré majú meno Janka - miesto Jana...
ženy majú vek 50 +
asi je to možné

janai1
28. sep 2022

Môžeš, ale v záujme toho dieťaťa to nerob

babovka2321
28. sep 2022

Meno elena sa mi paci, ale tiez by ma porazilo, keby som mala v dokladoch Elenka. Deti nebudu detmi navzdy, naco je toto dobre.

belllinka
28. sep 2022

A aky mas dovod?

pribinak
28. sep 2022

Môžeš, slečna keď bude mat tak 15-16 určite s nadšením bude vysvetľovať že sa vola Elenka

autor
28. sep 2022

@wade Veď je aj meno Lenka a nemyslím si, že by sa za neho dospelé ženy hanbili... 🙂

mandzula
28. sep 2022

Uvedom si, aku cast zivota tvori detstvo, a podla toho sa pre dobro dietata zariad.

autor
28. sep 2022

@belllinka Dlho sa mi páčilo meno Lenka, ale keďže sa mi páči aj meno Ela, tak Elenka 🥰

aaadkaaa
28. sep 2022

Lenka, Eliška a podobne su proste take, su tak dane tie mena tak ako je dane meno Elena. Okrem toho, ze v 30 sa bude citit ako blbec, ked sa bude predstavovat Elenka a polovica ludi si o nej bude mysliet, ze je nejaka rozmaznana fiflena, ked sa tituluje Elenka, tak sa priprav na opravu vacsiny dokumentov atd.pretoze vsade automaticky napisu Elena...mam znamu, co sa vola Michala a vecne jej musia opravovat vsetky papiere, tak ako mne, lebo som Adriána a vsade automaticky pisu bez dlzna...ale tak je to tvoje dieta, no ja osobne by som to neurobila...ak chces "jemnejsie" meno, vyber nejake ine, napr. aj Veronika...

ninka297
Odpoveď bola odstránená
babovka2321
28. sep 2022

Ved mozu mat deti v dokladoch aj Peťko, Kubko, Ďurko, Adamko. Hlavne, ze matky budu stastne, nevadi, ze "deti" po dovrseni 18tky pobezia na matriku, aby sa nehanbili.

autor
28. sep 2022

Tak teda zostanem pri mene Lenka... 😃

prasiatko30
28. sep 2022

Mne sa napriklad omnoho viac paci Lena ako Lenka a Elena/Helena su krasne, silne mena a vobec nepotrebujw tu zdrobneninu - teda aspon podla mojho gusta. Mne sa uz prevracaju oci aj ked rozpravaju o Ivanke Trump 🤷‍♀️

mogaa
28. sep 2022

myslím že by nemal byť problém dať aj meno Elenka....ale tiež už vidím pubertiačku ako sa predstavuje Elenka....🙂ba čo viac na pohovore, volám sa Elenka.....

mondolina
28. sep 2022

môže sa kľudne predstavovať aj Elena, keď sa ti to páči daj Elenka ♥️

autor
28. sep 2022

Dobre, neukamenujte ma 😅😅 Mne sa to páčilo, ale po tom, čo tu píšete ma to prešlo... Máte pravdu.

simona139469
28. sep 2022

Ja len, prečo nedať Elena a volat ju elenka až dokym sa jej to bude páčiť???

pondelok01
28. sep 2022

@mogaa ved ako Ivanka Trump, to mi je vzdy take smiesne, stara koza a stale je Ivanka

darijja
28. sep 2022

Tak preco nedas Ela? Ja nechapem, ze niekto da meno a nevola tak svoje dieta. Ale vola ho vlastne uplne inym menom.. ja mam kamosku co ma tiez Elenku a vola ju Ela. Ved to je uplne ine meno.

janinah
28. sep 2022

Ja som Janka vysvetľujem to celý život...kolegyňa je tiež Janka sme 50+...dcére chcela dať meno Janka a nedovolili.je Jana.ma 25 r....takže Elenka ti neprejde.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
28. sep 2022

@darijja Dáme nakoniec dve mená--Lenka Ela... Obi dve tieto mená sa nám páčia rovnako. Ja som si to len spojila - Elenka, ale už som si to rozmyslela.
A ako ja viem, tak meno Ela vzniklo z mena Elena, čiže áno, Elena je Ela... Helenu zase veľakrát volajú Hela.

kitycat
28. sep 2022

Stepanie Meyer si tiez spojila Esme a Rene v jednom romane o upiroch a splodila Renesmee ci ako, tak ak chces byt rovnaka... Ale ked chces mat uctu k menu, daj zakladny tvar Elena a volaj ju tak... Alebo daj tu Lenku... Alebo Elu... Ale pre boha... Nevymyslajme s tymi menami... Deti raz dospeju... Poznam Janky, Brankov, Michaly... Je to pre tych ludi trapenie a z ucty k rodicom to meno zmenit uradne..

amelie2017
28. sep 2022

@deti95060810 moja o 10 rokov starsia teta je Janka. A mamina mi chcela dat zapisat Janka, ale nedovolili. Tak som Jana. Asi zalezalo od tety na matrike.

koniarova
28. sep 2022

Elena je tak krásne meno. Nekaz ho prosím nejakou zdrobneninou.
A dve mená? Eeeee

maisynka
28. sep 2022

@darijja to jak youtuberka Lenka, da meno Elena a vola ju Ela a druhej meno Leona a vola ju Lea 🤣🤣

nevenka
28. sep 2022

@amelie2017 nasim tiez nedovolili zapisat Janka, rok 83. Sesternica ma dceru Janku, rok 2020 🤷‍♀️. A uz rozmysla, ze asi mali dat predsa Janu, ze stale to vysvetlovat, ze je naozaj Janka a len ju tak pekne nevolaju, ale aj na rodnom liste to ma tak...

kathak
28. sep 2022

Tak teraz je okolo mna napríklad veľa Tereziek , tak neviem .

xsuzannex
28. sep 2022

@kathak tiez mame terezku ale v rodnom liste ma normalne terezia..

Strana
z2