Môžem dať dieťatku namiesto Elena meno Elenka?
Dovolia mi to na matrike?
poznám ženy ktoré majú meno Janka - miesto Jana...
ženy majú vek 50 +
asi je to možné
Môžeš, ale v záujme toho dieťaťa to nerob
Meno elena sa mi paci, ale tiez by ma porazilo, keby som mala v dokladoch Elenka. Deti nebudu detmi navzdy, naco je toto dobre.
A aky mas dovod?
Môžeš, slečna keď bude mat tak 15-16 určite s nadšením bude vysvetľovať že sa vola Elenka
@wade Veď je aj meno Lenka a nemyslím si, že by sa za neho dospelé ženy hanbili... 🙂
Uvedom si, aku cast zivota tvori detstvo, a podla toho sa pre dobro dietata zariad.
@belllinka Dlho sa mi páčilo meno Lenka, ale keďže sa mi páči aj meno Ela, tak Elenka 🥰
Lenka, Eliška a podobne su proste take, su tak dane tie mena tak ako je dane meno Elena. Okrem toho, ze v 30 sa bude citit ako blbec, ked sa bude predstavovat Elenka a polovica ludi si o nej bude mysliet, ze je nejaka rozmaznana fiflena, ked sa tituluje Elenka, tak sa priprav na opravu vacsiny dokumentov atd.pretoze vsade automaticky napisu Elena...mam znamu, co sa vola Michala a vecne jej musia opravovat vsetky papiere, tak ako mne, lebo som Adriána a vsade automaticky pisu bez dlzna...ale tak je to tvoje dieta, no ja osobne by som to neurobila...ak chces "jemnejsie" meno, vyber nejake ine, napr. aj Veronika...
Ved mozu mat deti v dokladoch aj Peťko, Kubko, Ďurko, Adamko. Hlavne, ze matky budu stastne, nevadi, ze "deti" po dovrseni 18tky pobezia na matriku, aby sa nehanbili.
Tak teda zostanem pri mene Lenka... 😃
Mne sa napriklad omnoho viac paci Lena ako Lenka a Elena/Helena su krasne, silne mena a vobec nepotrebujw tu zdrobneninu - teda aspon podla mojho gusta. Mne sa uz prevracaju oci aj ked rozpravaju o Ivanke Trump 🤷♀️
myslím že by nemal byť problém dať aj meno Elenka....ale tiež už vidím pubertiačku ako sa predstavuje Elenka....🙂ba čo viac na pohovore, volám sa Elenka.....
môže sa kľudne predstavovať aj Elena, keď sa ti to páči daj Elenka ♥️
Dobre, neukamenujte ma 😅😅 Mne sa to páčilo, ale po tom, čo tu píšete ma to prešlo... Máte pravdu.
Ja len, prečo nedať Elena a volat ju elenka až dokym sa jej to bude páčiť???
@mogaa ved ako Ivanka Trump, to mi je vzdy take smiesne, stara koza a stale je Ivanka
Tak preco nedas Ela? Ja nechapem, ze niekto da meno a nevola tak svoje dieta. Ale vola ho vlastne uplne inym menom.. ja mam kamosku co ma tiez Elenku a vola ju Ela. Ved to je uplne ine meno.
Ja som Janka vysvetľujem to celý život...kolegyňa je tiež Janka sme 50+...dcére chcela dať meno Janka a nedovolili.je Jana.ma 25 r....takže Elenka ti neprejde.
@darijja Dáme nakoniec dve mená--Lenka Ela... Obi dve tieto mená sa nám páčia rovnako. Ja som si to len spojila - Elenka, ale už som si to rozmyslela.
A ako ja viem, tak meno Ela vzniklo z mena Elena, čiže áno, Elena je Ela... Helenu zase veľakrát volajú Hela.
Stepanie Meyer si tiez spojila Esme a Rene v jednom romane o upiroch a splodila Renesmee ci ako, tak ak chces byt rovnaka... Ale ked chces mat uctu k menu, daj zakladny tvar Elena a volaj ju tak... Alebo daj tu Lenku... Alebo Elu... Ale pre boha... Nevymyslajme s tymi menami... Deti raz dospeju... Poznam Janky, Brankov, Michaly... Je to pre tych ludi trapenie a z ucty k rodicom to meno zmenit uradne..
@deti95060810 moja o 10 rokov starsia teta je Janka. A mamina mi chcela dat zapisat Janka, ale nedovolili. Tak som Jana. Asi zalezalo od tety na matrike.
Elena je tak krásne meno. Nekaz ho prosím nejakou zdrobneninou.
A dve mená? Eeeee
@amelie2017 nasim tiez nedovolili zapisat Janka, rok 83. Sesternica ma dceru Janku, rok 2020 🤷♀️. A uz rozmysla, ze asi mali dat predsa Janu, ze stale to vysvetlovat, ze je naozaj Janka a len ju tak pekne nevolaju, ale aj na rodnom liste to ma tak...
Tak teraz je okolo mna napríklad veľa Tereziek , tak neviem .

Určite sa poteší, keď bude o 30 rokov vystupovať na konferencii pred 500 ľuďmi. Ale inak odpoved na otázku - myslím že áno. Poznám pár takých prípadov.