Najkrajšie a najškaredšie meno pre dievča
Ake je pre vás najkrajšie a potom najškaredšie dievčenské meno? 😵
Veľmi individuálne. Mne sa najviac páči Kristínka (prvá dcérka) a druhej vybral meno syn - Sabínka. 😉 Pre dievčatko sa mi nepáči napr. Marta, ale u dospelej ženy to je už OK. 😀 Alebo taká Gertrúda. 😅
Podľa mňa neexistuje škaredé meno či už pre dievčatko,či pre chlapčeka.Ale premňa sú najkrajšie Eliška,Alžbetka,Veronika.
Kazde obdobie leti ine meno :0 ja mam muza s cz tak sme hlafali aby bolo meno aj tam kalendari tak sa nam pacili Nela a Lilianka.Velmi sa mi pacia aj Kristinka,Natalka,Viktoria,Alzbetka.
Najkrajšie Diana 🙂 a najškaredšie podľa mňa Božena 😖
najskaredsie dievcenske je tvoje a najkrajsie moje :D
@levica202 nie, pretoze sa vsetky nevolali Alzbeta 😀
Mne sa páčia mnohé mena 🙂 ..lebo hoci niektoré môžu zniet na prvé počutie otrasne, ked si človek zistí niečo viac o jeho význame a pôvode, tak v ňom uvidí niečo šarmantné. Napr. Genovéva. najskôr si hovorím, že ty kokos 😀 ale ked som zistila, že vyznam je "dcéra neba", hned mi poskočilo v rebríčku o niekoľko desiatok priečok vyššie. Mám rada mená s pekným významom a dcéra neba je super.
Treba vzdy pozerat aj na sirsi kontext 🙂
...
Mne osobne sa páčia najviac rímske a byzantínske mená, pre dievčatá aj pre chlapcov 🙂
napr. Zoe, Irena, Elena, Livia, Julia, Anastasia
Valentin, Konštantín, Julián, Valerian, Lucian
(a predsa nemam rada meno Vlasta. nie preto, že by bolo škaredé, ale zhnusila mi ho moja najneoblubenejšia učitelka všetkych čias, ktorá sa takto volala) 😀 A raz som teda ledva zdržala úsmev, ked sa k nam na recepcii prišiel ubytovať pán Kwak z kóreje 😀
mne sa paci Valentína ;)
Meno je tak trosku podla nosotela😀😀😀ja neznasam meno Martina a Katarina, lebo som vzdy poznala len priserne nositelky tohto mena, ale nie je najskatedsie. Mne sa paci Barbora, mam doma, Livia, Sylvia, ( s y) a potom mozno este Magdalena.
@levica202 ja sa zas každému predstavujem Aďa, to sa mi páči 🙂 veru, 100 ľudí 100 názorov
mne sa nepaci Glória..susedia tak pomenovali dcerku.
A paci sa mi Tamara 😉
Toto je divna tema...podla mna je prilis odvazne vyslovit najskaredsie meno, pretoze tym urazime samotnu nositelku a tych, ktori to meno vybrali a navyse, co sa paci mne, sa nemusi inym a naopak,,,ja vzdy vravim, ze nie meno robi cloveka,ale clovek si medzi ludmi robi meno sam svojim spravanim.
Pekne lana a lara.skarede greta berta
Hedviga. Poznám jednu a priezvisko odveci.
@vroni 😀 si mi pripomenula ked som sa so spoluziackami bavila o menach pre deti a nebola som nadsena tym ze by sa moje deti volali po nas.....spoluziacka hned akcne ze "ved nemas doma nejakeho Fera, nie?" Ehm, no mam 🙄 😀
Téma ako za 1 cent. Ale sme ľudia rôzni.
Ide o subjektívny názor, v mnohých prípadoch si meno spájame s človekom, ktorého neznášame, na ktorého máme zlé spomienky.
Príklad ako sa to dá spotvoriť a skrášliť meno : Anča vz. Anna
Nemyslim si, ze by to boli tie najskaredsie mena na svete - je mnoho horsich, ale z tych "modernejsich" slovenskych mien by som ani jedno z mien Tamara, Timea, Stela a Natalia svojej dcere nedala. Jednoducho sa mi nepacia. Pri najkrajsich menach zostanem tiez pri slovenskom kalendari, paci sa mi Adriana, Nina, Terezia, Ivana.
Moja dcerka je Dorotka,a vela ludi sa otaca,ze ake pekne meno..a naopak,uz som sa stretla s reakciou,ze ake skarede Dorota...pre mna najkrajsie...ako pre kazdu maminu meno jej dietata...
jeziskove huslicky.... 🙄
Moja dcera ma v triede mena Jessica, Kevin, 4 Sofie a jednu Sophie. Tieto mena dali mamicky s typicky slovenskymi priezviskami, vyvolava to skor usmev nad jednoduchostou matiek deti, nie obdiv ku krasnemu menu. Same o sebe skarade nie su, ale k slovenskym priezviskam sa absolutne nehodia. Ja zastavam nazor, ze meno dietata zavisi od IQ jeho rodicov.
No a naj su pre mna Michaela, Zoja, Anabela a aj Adriana je pekne znejuce.

Mne sa náhodou meno Alžbetka veľmi páči, keby sa tak nevolala susedka s rovnakým priezviskom ako máme my, tak dám to meno svojej dcérke. Nechápem, ako niekto môže povedať, že je to hrozné meno, podobne ako Eva, Eliška...
@tutu_1 Justin je staré klasické meno, môjho manžela dedko sa tak volal a nebol z Ameriky 🙂