Názor na mená Matilda, Klotilda a Brunhilda.
Čo si myslíte o tychto starodávnych, málo používaných menách? Poznátw niekoho takého?
@karolinakr Dvaja kolegovia maju doma dcery Matildy🙂
@karolinakr matilda je pekne
Matilda je meno, ktoré sa teraz dáva dosť často. Tie ostatné dve sú také, no akoby som to povedala, také ako pomsta dieťaťu,teda v dnešnej dobe.
@karolinakr poznám Matyldu, neznášala to meno, volali sme ju Maťa. A tie ostatné dve, súhlasím, že to je pomsta dieťaťu.predstav si, že sa tak voláš ty.pre bábiky fajn, pre dieťa sa to už len naučiť, ako sa volám krkolomné. Mne prídu ako staré nemecké mená, u nás asi prevzaté.za mňa nie, sorry😊
@karolinakr U dcery v skolke maju Matildu, volaju ju Tilly. Podla mna je to mile.
Ani jedno sa mi nepaci.pridu mi priam otrasne.a to mam rada slovenske mena ale toto je este z Velkej Moravy
@karolinakr nepoznám osobne, ale Matilda sa mi páči, uvažovala som aj ja o takom mene pre dcérku 🙂. Ale nepripadaju mi staroslivenske, skôr tak nemecky mi znejú
@lenuliatko84 to budú skôr nemecké, alebo rakúske mena
Ako z Harryho Pottera 🙂
Ešte je aj Kunigunda😁
@jaskolka mas pravdu,taketo skarede a tvrde mena museli vymysliet len nemci.v alpach som mala setku co sa volala Hiltrude a jej mama Hildegard.OMG
@karolinakr no pokiaľ by som si mala vybrať tak Matildu! A keďže svoje dieťa nesmierne milujem, nezniesla by som, aby sa mu vysmievali kvôli menu! Keď rodičia vyberajú meno, v prvom rade myslím na to dieťa a ako sa mu bude žiť v spoločnosti! Matilda je v pohode, ale tie zvyšné dve, prepáč, určite nie
Moja prateta bola Matilda a to meno sa mi paci. Volavali sme ju Tilda 🙂
Matilda je moja babička 🙂
Spolužiačka zo strednej sa volá Lukrécia
@karolinakr Čo som ťa inšpirovala? 😂 Ja som vtedy Klotildu a Brunhildu navrhovala čokoláde 😂😂😀
Mne sa paci Matilda a tiez Brunhilde, tiez napr Gertrude je mile, skratene Gerti, pripadne mojho muza babicka bola Edelfriede, skratene Elfie. My budeme nat chlapca, inak som zvazovala tu Edelfriede
mám známu, čo má dcéru Hildu (od Hildeborg asi) a je to v pohode meno, mne sa páčia aj také trošku tvrdšie mená, napr aj škandinávske, ja som mala vybrané meno pre tretiu dcérku Grétku (podľa knižky Grétka a Betka od Astrid Lindgren) 🙂, nakoniec sa z mojej Grétky vykľul chlapček, tak je Radko 🙂.
@karolinakr mne osobne sa najviac z tých troch páči Matilda 🙂
@karolinakr ved ich spoj a máš Maklohildu 🙂 a máš vybavené :D
Matilda uz davaju dost casto..poznam dve..
vsetky su strasne :D
Matilda je fajn, ako ja osobne by som nedala, ale je OK. Tie druhe určite nie. Mne sa páčia niektoré "starodávne" mená, ale odtiaľ-potiaľ :D Tiež sa tie trendy veľmi menia a nejaké meno, čo možno pred 10-20 rokmi bolo starodávne, je dnes úplne bežné. Taká Karolína, Veronika...čo mi teraz napadlo, tak pred 100-150 rokmi boli celkom časté a potom skôr nie, posledných 20 rokov zase...myslím si že aj tá Matilda bude čoskoro celkom bežné meno
Ja som poznala jednu Matildu, teda volali ju Matilde a bola to pekna, vzdy moderne oblecena a tip top upravena baba. Odvtedy si to meno spojujem s takym typom cloveka a nie nejakou starou babkou 🙂.

@karolinakr jeeeej tak sa volali vsetky moje babiky v detstve,milujem tie mena tu poslednu sme volali Brunka 😀 ak raz budem mat dceru,mozno bude Matilda,na Klotildy a Brunhildu nemam odvahu,ale su to krasne mena.