icon

Názor na mená Matilda, Klotilda a Brunhilda.

karolinakr
9. apr 2020

Čo si myslíte o tychto starodávnych, málo používaných menách? Poznátw niekoho takého?

Strana
z4
marca12
9. apr 2020

@karolinakr jeeeej tak sa volali vsetky moje babiky v detstve,milujem tie mena tu poslednu sme volali Brunka 😀 ak raz budem mat dceru,mozno bude Matilda,na Klotildy a Brunhildu nemam odvahu,ale su to krasne mena.

mimolimit
9. apr 2020

@karolinakr Dvaja kolegovia maju doma dcery Matildy🙂

miiriaam
9. apr 2020

@karolinakr matilda je pekne

markaterka
9. apr 2020

Matilda je meno, ktoré sa teraz dáva dosť často. Tie ostatné dve sú také, no akoby som to povedala, také ako pomsta dieťaťu,teda v dnešnej dobe.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
zontik
9. apr 2020

@karolinakr poznám Matyldu, neznášala to meno, volali sme ju Maťa. A tie ostatné dve, súhlasím, že to je pomsta dieťaťu.predstav si, že sa tak voláš ty.pre bábiky fajn, pre dieťa sa to už len naučiť, ako sa volám krkolomné. Mne prídu ako staré nemecké mená, u nás asi prevzaté.za mňa nie, sorry😊

suzitok
Autor odpoveď zmazal
petralex
9. apr 2020

@karolinakr U dcery v skolke maju Matildu, volaju ju Tilly. Podla mna je to mile.

lenuliatko84
9. apr 2020

Ani jedno sa mi nepaci.pridu mi priam otrasne.a to mam rada slovenske mena ale toto je este z Velkej Moravy

jaskolka
9. apr 2020

@karolinakr nepoznám osobne, ale Matilda sa mi páči, uvažovala som aj ja o takom mene pre dcérku 🙂. Ale nepripadaju mi staroslivenske, skôr tak nemecky mi znejú

jaskolka
9. apr 2020

@lenuliatko84 to budú skôr nemecké, alebo rakúske mena

martinka13
9. apr 2020

Ako z Harryho Pottera 🙂

zontik
9. apr 2020

Ešte je aj Kunigunda😁

lenuliatko84
9. apr 2020

@jaskolka mas pravdu,taketo skarede a tvrde mena museli vymysliet len nemci.v alpach som mala setku co sa volala Hiltrude a jej mama Hildegard.OMG

lenka2710
9. apr 2020

@karolinakr no pokiaľ by som si mala vybrať tak Matildu! A keďže svoje dieťa nesmierne milujem, nezniesla by som, aby sa mu vysmievali kvôli menu! Keď rodičia vyberajú meno, v prvom rade myslím na to dieťa a ako sa mu bude žiť v spoločnosti! Matilda je v pohode, ale tie zvyšné dve, prepáč, určite nie

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
miskaska
9. apr 2020

Moja prateta bola Matilda a to meno sa mi paci. Volavali sme ju Tilda 🙂

deniska2706
9. apr 2020

Matilda je moja babička 🙂

deniska2706
9. apr 2020

Spolužiačka zo strednej sa volá Lukrécia

23121974
9. apr 2020

@karolinakr Čo som ťa inšpirovala? 😂 Ja som vtedy Klotildu a Brunhildu navrhovala čokoláde 😂😂😀

kiki68
9. apr 2020

Mne sa paci Matilda a tiez Brunhilde, tiez napr Gertrude je mile, skratene Gerti, pripadne mojho muza babicka bola Edelfriede, skratene Elfie. My budeme nat chlapca, inak som zvazovala tu Edelfriede

bodka70
9. apr 2020

mám známu, čo má dcéru Hildu (od Hildeborg asi) a je to v pohode meno, mne sa páčia aj také trošku tvrdšie mená, napr aj škandinávske, ja som mala vybrané meno pre tretiu dcérku Grétku (podľa knižky Grétka a Betka od Astrid Lindgren) 🙂, nakoniec sa z mojej Grétky vykľul chlapček, tak je Radko 🙂.

fazulka21
9. apr 2020

@karolinakr mne osobne sa najviac z tých troch páči Matilda 🙂

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
modrymotyl8
9. apr 2020

@karolinakr ved ich spoj a máš Maklohildu 🙂 a máš vybavené :D

tinaki1275
9. apr 2020

Matilda uz davaju dost casto..poznam dve..

akinom0077
9. apr 2020

vsetky su strasne :D

queen_el
9. apr 2020

Matilda je fajn, ako ja osobne by som nedala, ale je OK. Tie druhe určite nie. Mne sa páčia niektoré "starodávne" mená, ale odtiaľ-potiaľ :D Tiež sa tie trendy veľmi menia a nejaké meno, čo možno pred 10-20 rokmi bolo starodávne, je dnes úplne bežné. Taká Karolína, Veronika...čo mi teraz napadlo, tak pred 100-150 rokmi boli celkom časté a potom skôr nie, posledných 20 rokov zase...myslím si že aj tá Matilda bude čoskoro celkom bežné meno

ndrag
9. apr 2020

Ja som poznala jednu Matildu, teda volali ju Matilde a bola to pekna, vzdy moderne oblecena a tip top upravena baba. Odvtedy si to meno spojujem s takym typom cloveka a nie nejakou starou babkou 🙂.

Strana
z4