Názor na mená Matilda, Klotilda a Brunhilda.
Čo si myslíte o tychto starodávnych, málo používaných menách? Poznátw niekoho takého?
@deniska2706 😅
za mňa určite nie. Hrozné mená....
Že mala som tri korytnačky a presne takto sa volali 🤷 nikdy by som také meno nedala deťom nič mi predsa neurobili 😂
Asi by som to zvazovala k priezvisku, ci sa to hodi. Samozrejme v Rakusku by som isla skor do takehoto mena ako niecoho slovenskeho. Tu subto pomerne bezne mena. Zrovna Mathilde je caste meno. Su to mena germanskeho povodu a tak nieceu v nasich koncinach caste. Mne by liezla na nervy zla intonacia toho mena, rozne zdrobneliny. Tie v nemcine nie su pouzivane
Hm, prve dve by som volala Tilly, posledne moc neviem to. Za mna minimalne prve urcite lepsie ako vsetky sofie, emky, elky, stelky a podobne 🤣🤣
Ked pocujem Klotilda tak mam pred ocami film pre pamatnikov 🙊
@deniska2706 No dufam, ze to nie je mojej sesternici dcera. Ona dala dcera meno Lukrecia. Nasa babka to nevedela prezit.
@karolinakr Matilda vobec nie je nezvycajne meno. Ja ich poznam dokonca niekolko. Od maleho dievcatka az po pubertacku. Tie dve dalsie mena su stare germanske a uz ani u nas v DE ich nik nedava. Este Hildegard atd sa vyskytne ale to je skor este v generacii nasich rodicov.
@lenka2710 taki ludia ziju plnohodnotny zivot a aj deti su vychovane v tom duchu. Pre hlupaka je kazdy hlupak. Nikdy som sa nikomu nesmiala za meno,vyzor,oblecenie jednoducho nikdy som sa nesmiala z inych,tak sme boli vychovany. A prosim ta pekne,decka sa smeju zo vsetkeho,ked nebude Klotilda,tak si najdu nieco ine na vysmech. Vobec by som sa nezatazovala,kto sa kedy kde bude smiat. Vysmieva sa len primitiv
@queen_mary no predsa Brunka ako moja babika,tak som volala babiky. Ani neviem,kde som tie mena v tom veku nabrala.
Matilda bola moja mačka 😁
@yanni no tak to neviem .Lukrécia, ktorú myslím ja má asi 25 rokov a je odniekiaľ od Levíc a ma dvojičky chlapcov a tí majú mená Trifon a Taras . Ale ona bola vždy taká nevšedná, k nej sa to hodí 😁 inak super baba
A ďalšia spolužiačka zo strednej sa volá Mercedes .
@deniska2706 aj ja poznam Lukreciu. ☺️ A na cintoríne dom si všimla meno Školastika. 🤷🏻♀️
Čo si myslím o týchto starodávnych menách? Myslím si, že by sme ich mali stretávať už len v starodávnych filmoch a poviedkach.....Ešte Matilda no čert ho vem, to sa používa. Ale Klotilda? Bronhilda? Neviem, vďakabohu ja také meno nosiť nemusím. A tiež si neviem predstaviť ako by som zareagovala keby sa mi niekto predstavil napr. v práci ako "teší ma, ja som Klotilda"
Sory, ale NIE...
Deti budu trpiet.
No nie si to pekne mena
Rozdychala by sa len Matilda,ale je XY krajsich mien. Silou mocou byt iny,na ukor dietata. Viem ako moja krstna nemala rada svoje meno Olga, no mne sa paci skor take jemne ,zenske napr. Kristina, Natalia, Eliska, Vanesa, Viktoria. ...
Brumhilda je super.. hlavne ak bude mat dcera jedneho dna 90-130 kil.. tak sa jej hodi.. bude ti vdacna.. a Klotilda?? asi tiez tak.. ale Matilda je podla mna ok.
@karolinakr Dúfam, že sa pýtaš len tak, pre zaujímavosť a nie preto, že by si tieto mená chcela dať svojim deťom. Pretože dať dieťaťu meno Klotilda, alebo Brunhilda, je naozaj za trest. A nemá to nič spoločné s osvietenosťou, alebo zabednenosťou, ako písala @marca12. Totiž dieťaťu môžeš vysvetľovať, koľko chceš, že tí, čo sa jej vysmievajú za meno, sú hlupáci a že si to nemá všímať. Dieťa to môže poznačiť na celý život. A nejde len o výsmech a o deti. Viem, o čom hovorím, pretože mám meno z podobného "súdka". A už som sem aj viackrát na túto tému písala, s cieľom zachrániť nejaké dieťa pred príšerným menom, ktoré mu jeho "osvietení" rodičia vymysleli. Volám sa Hedviga. Meno, bežne sa vyskytujúce v slovenskom kalendári. Ako dieťaťu sa mi za meno nikto nesmial. Ale faktom je, že moje meno vzbudzuje pozornosť a mnohí dospelí ľudia, ktorým sa predstavím, alebo si moje meno niekde prečítajú, majú potrebu moje meno všelijako komentovať. Úplne najčastejšie ma prirovnávajú k sove z Harryho Pottera. Každý má pocit, ako keby na to prišiel len on a tým, že mi to povie, tak ma pobaví, alebo ocením jeho všímavosť. Lenže mne už to povedalo tak zo 20 ľudí a fakt už mi to ide na nervy, keď to počujem v banke, v poisťovni, aj v telefóne od úplne cudzích ľudí. Uf, nejako som sa rozpísala, tak už končím, len by som chcela apelovať na všetkých budúcich rodičov, aby si dobre rozmysleli meno, aké svojmu dieťaťu dajú a aby si uvedomili, že to je niečo, s čím bude ich dieťa žiť celý život. Ďakujem za pozornosť. Vaša sova. 🦉😁

Klotilda😂 ja som ani nevedela ze to je skutocne meno, tak mi rodicia vzdy hovorili ked som nieco vyviedla, ze '' ty klotilda '' 😂😂