icon

Názor na mená Matilda, Klotilda a Brunhilda.

karolinakr
9. apr 2020

Čo si myslíte o tychto starodávnych, málo používaných menách? Poznátw niekoho takého?

evaachesa
10. apr 2020

Klotilda a Brumhilda 😢 tak tymto by bolo to dieta poznacene na cely zivot...minimalne do 18tky kedy by si to meno islo zmenit 😳

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
acrobaleno
11. apr 2020

Rychle kolo. Co ta napadne pri tychto menach. Ja zacnem.
Matilda- oblubena knizna postava
Klotilda- kobyla vo westerne
Brunhilda- tucna vikingska blondyna s prilbou s rohami, co spieva ariu.
Vyber si.

polodrahokam
11. apr 2020

@h2 Hedviga je pekné meno.

larac85
11. apr 2020

@acrobaleno Brunhilda alebo Brynhildr bola islandská kráľovná z eposu o Nibelungoch..

ysseba
11. apr 2020

@ptmt1011 Áno a ja že čo mi stále tie mena pripomínajú... Bosorky a čarodejnice, to je ono 😀 No však predstav si... Malé, rozkošne dievčatko v sukničke a že "Brunhildaaa poď sem"

jonnie
11. apr 2020

nepoznam ziadnu taku osobne
..no pri mene Matilda ma napadla taka stara pesnicka Cernoch-Wimmer-Matylda... a este Jak utopit dr.Mracka...tam bola Matylda, co sa premenila na muku s usami.
Inak proti gustu... Tiez mam kopu znamych s ojedinelymi menami... ale nemam pocit, zeby sa niektori s nimi zžili.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ysseba
11. apr 2020

@ptmt1011 vieš čo? vieš kedy by som bola zadebnená? Keby som sa volala v dnešnej dobe Klotilda. Alebo Bronhilda. Radšej by som sa bola zadebnila doma s takým menom 😀
@marca12 Ty sama píšeš v prvom príspevku, že na mená Klotilda a Bronhilda nemáš odvahu, tak čo splietaš so zadebnenosťou?

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
michaelasadlak
11. apr 2020

@karolinakr Matilda je susedka a robía si z nej srandu že Matilda je krava 🙁🙃

joannita
11. apr 2020

@karolinakr nerob jej to 😒 bude ta nenavidiet za to. Nemyslim to zle, ale ty mysli na jej buducnost.

tncka
11. apr 2020

@karolinakr este matilda fajn,ale to dalej neee

marca12
12. apr 2020

@ysseba goool vsak pisem o zabednenosti,tak neviem,preco ste si to kazda zobrali na seba 😀 ano aj ja som zabednena,nie som typ cloveka,ktory by dal take mena detom,aj ked sa mi pacia. Ale je srandovne pozorovat ako sa ludia dokazu samonasrat a doplnit si na seba 😀

asia83
13. apr 2020

@karolinakr Ja neviem čo za módu je teraz to meno Matilda. Nudné, nepekné, ako pre starú ženu či kravu. Zdrobnenina? No sto ľudí sto chutí...

vroni
13. apr 2020

Mne sa Matilda paci, aj syn by bol býval Matilda, keby nebol syn. Tie dve ďalšie nie.

bluka2
13. apr 2020

Tiež poznám Matildu, normálne meno. Zvyšok sú také zastaralé podľa môjho názoru

asia83
14. apr 2020

@vroni Chvála Bohu, že bol syn.

asia83
14. apr 2020

@bluka2 Lebo Matilda je strašne moderné. Nepoznám žiadnu tridsaťročnú Matildu, zato deväťdesiatročnú áno.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
bluka2
14. apr 2020

@asia83 ja poznám 30tnicku Matildu

keralas
14. apr 2020

Ufff tvrde nemecke mena. Slovanske su viac zvucnejsie a prijemnejsie. Moja babka sa volala Matilda. Mala velmi tvrdu povahu. Tvrdy osud. Odvtedy je tento druh mien pre mna tabu.

admontis
14. apr 2020

Matilda je celkom pekné, no tie zvyšné nedávam. Keď sme pozerali mená my, popravde sme sa aj nasmiali s manželom. (pardon viem, že v každom období bolo a je niečo iné IN) Napríklad Školastika alebo Kunigunda? Neee :D

vroni
14. apr 2020

@asia83, aj moja mama to tvrdí 🤣 Ale ma v škôlke spolužiačku Matildu. Ale aj Filomenu (úplne vážne)

bluka2
14. apr 2020

@vroni v portugalsku je tolko filomen ako u nas katarin...

vroni
14. apr 2020

@bluka2, možno, ale v nemčine znie Filomena rovnako zvláštne ako v slovenčine 😱

nesvadbovo
14. apr 2020

Otvorila som si túto diskusiu a práve som sa dozvedela, že moja M. (Matilda) ma bude za svoje meno nenávidieť, alebo teda ja nenávidím ju, lebo som jej ho dala a uf, ani som ďalej radšej nečítala. Niekedy naozaj neviem, kde sa v ľuďoch berie taká zlosť. Voláme ju Tily, Tilduška, Duška, ale veľmi často skrátka Matilda. Je pravda, že tie ďalšie dve mená by som ja svojim dcéram nedala, ale tvrdiť preto, že niekto nenávidí svoje deti, lebo ich tak nazve.. Nuž, skutočne, dámy? Nezvyknem reagovať v diskusiách, ale dá sa to snáď aj slušne - mne sa nepáčia, zdajú sa mi tvrdé.. a tak, no.. Pekný deň vám želám a autorke šťastnú ruku pri výbere mena 🙏

joannita
14. apr 2020

@nesvadbovo mysleli sme to myslim vsetky na tie 2 dalsie mena. Mne sa nepaci ani Matilda, ale z tych 3 je este ok.
A verim ze takmer kazdy pochopil, ze o tej nenavisti to bolo myslene obrazne 🙏
Keby mne mama dala meno Klotilda alebo Brunhilda, tak ano, nenavidiet ju sice nebudem, ale zanechalo by to iste na mne stopy. Mozno trocha aj vo vztahu ku nej. Neviem to posudit kedze mam bezne meno

nesvadbovo
15. apr 2020

@joannita nenarážala som na nikoho konkrétneho, len ma skrátka zarazilo, ako sa dokáže "zvrhnúť" jednoduchá otázka na meno. Pritom nejde o mená typu Adolf, Corona, Covid a podobne, ktoré evokujú naozaj nepríjemné časy v histórii ľudstva. Tiež mám mená, ktoré sa mi nepáčia, pričom niektoré sa spájajú, napríklad, s negatívnou skúsenosťou s človekom, alebo skrátka mi "nerežú", ale dá sa to vyjadriť aj trochu miernejšie, to bolo celé..

ankare
15. apr 2020

Vôbec sa mi tie mena nepáčia.