Názor na mená Matilda, Klotilda a Brunhilda.
Čo si myslíte o tychto starodávnych, málo používaných menách? Poznátw niekoho takého?
Keď som mame oznámila, ako sa bude volať dcéra, bola prekvapená. O 5 hodín mi volala, že keď si to opakuje, tak sa jej to páči. A znie to úplne normálne.
@karolinakr ak nie ste úplne stotožnená, skúste nájsť niečo podobné, niečo zvučnejšie... Napr. Bruna... Je to bežné meno v zahraničí a už často používané aj u nás a podla mňa neznie vôbec zle 😊 keď si to porovnám z Brunhildov...
Pre mna tie mena su tak hrozne ze to znie ako slovne sadomaso...rovnake ako ked ma niekto sex pocas Vikings a da pripadnemu omylu meno Lagertha :D
Matilda
@karolinakr meno Brunhilda by som nedala ani adoptovanemu dietatu🤣🙈
@karolinakr poznam Inocenciu a to sa teda na nej riadne vyjasili
Manželova babka je Matilda aj ja som chcela Matildu ale zároveň sa mi páčia mena ktoré sa dajú rôzne variovať a Matilda nespĺňala túto podmienku. Tak mame Gretu, ktorú občas volám Gretilda 😁
Mne sa pri mene Matilda hned vybavi tank z druhej svetovej vojny 😂. Ale kazdy to vnimame inak, ked sa ti pacia take mena, tak v pohode.Ja nepoznam nikoho s takymi menami. Ale pozerala som jednu rusku rozpravku a tam bola chobotnica Brunhilda 😂. No a o Klotilde radsej pomlcim. 😂
@nesvadbovo strašne ďakujem za tento názor 🙂môj chrobáčik bude tiež Matilda a mám pocit že už na to meno aj reaguje 😘 no dnes som absolvovala zubnú prehliadku a pani sestrička sa ma pýta že ako sa bude volať bábätko.... vravím že Matilda a ona na to že všetky zvieratká sa tak volajú že jej sa páči Linda tak som si zas ja neodpustila a povedala som že Linda jej našej susedy kôň.. (nesklamala som).. ale škoda že ľudia dávajú zvieratkám ľudské mena a znepríjemňujú-znechucuju mená iným... snáď ani mňa nebude za to meno nenávidieť... Každopádne ďakujem za názor do tejto diskusie a za inteligentné vysvetlenie 😘
@malina21 moderátorka písala, že tiež má Matildu a volá ju Tilda, Tilduška a to sa mi zdá krásne
@karolinakr Poznám Hildegardu. Volajú ju Hilda.
Tak moj dedko a potom aj ocino volali Klotildy stare sliepky, ktore prestali znasat vajicka a boli odsudenene na polievku🤣 no skuste si v duchu zakricat na Klotildu napr. vonku na pieskovisku 🙊 no proti gustu....
@kuriatko84 a prečo vy máte nick kuriatko? 😄
@kuriatko84 to boli len také navrhy
My sme chceli Matyldu ale keď som videla reklamu s kravou tak som povedala nie. Škoda také pekné mena vedia zneužiť... Matilda, Amelia -wc papier. ...
@malina21 nuž, tak pre pobavenie, naša mladšia sa volá Linda 😅 A muž chcel už pri Matilde toto meno, ale mne sa to nepozdávalo, lebo naše dva psíky, keď sme boli malé, boli Lindy. Čo Ti poviem 🙈 Pre meno sme sa reálne rozhodli asi týždeň pred pôrodom. Ja som chcela veľmi Ditu, ale meniny a narodeniny by vtedy mala asi dva týždne od seba, čo zavážilo. Ale inak som výber ani jedného neoľutovala, akurát to väčšinou dopadne na ihrisku či v obchode, keď ich obe oslovím tak, že každý zareaguje: Ach, Matilda, ty máš nádherné meno. A Linda, chúďatko, zostane opomenutá 😉
@nesvadbovo Linda, Linduska je podľa môjho názoru tiež krásne meno ❤️ v triede som mala Lindu a keď si na to dievčatko spomeniem musím sa usmievať - v dobrom... krásne okate sibalske dievcisko...
A nech si vraví na mená kto chce čo chce...pre nás su naše deti (alebo budúce deti) najväčšie poklady...❤️❤️
@karolinakr Moja babka sa vola Erika Hilda
@malina21 joj, nasa Linduska je totalne zlaticko. Ked je niekedy Tily u starych rodicov cez den, tak ani neviem, ze ju tu mam 😄

Záleží len od toho, koľkokrát to meno počuješ. Verte tomu, že spolužiakom by bolo absolútne jedno, či sa volá spolužiačka Klotilda, pretože s tým budú žiť každý deň a prekvapí ich to len na prvé počutie.
My máme dcéru pomenovanú starosvetským menom a za "to je ako pre babku" (čo mi, samozrejme, nikto nepovie) by som dávala facky. Pretože áno, je to meno, ktoré aktuálne majú ľudia okolo 80tky. Ale za 20 rokov to meno nebude mať takmer nikto a bežný človek teda určite nebude mať pocit, že je to meno pre starú babku. Lebo to meno jednoducho už nebude. A meno pre starú babku bude aj Ema a Nela za polstoročie. :D
Chápem každého výber mena, manžel chcel Hilda a podobne, tiež mi to znie tvrdo a nechcem také meno, ale budte si ISTÍ, že šikanovať budú rovnako Janka ako Klotildu. Dôvod si nájdu. A som presvedčená, že meno to zvyčajne nieje. Skôr priezvisko.