Názor na meno Abigail
Čo si myslíte o mene Abigail mojej mame sa to meno nepáči ze je to moc nezvyčajné mne sa paci ze je univerzálne v každej krajine a tiež ze je to biblické meno... chcem vedieť aj váš názor dali by ste ho dieťaťu?
@kate_cs chceli sme dat biblické meno lebo sme kresťania 🙂
Poznam sa SK dievcatko tohto mena, je to mile, krasne a sikovne dievca. Kedysi by mi to prislo zvlastne u cisto slovenskych rodicov, u zahranicnych vobec. Ale faktom je, ze kopa mladych tu dnes neostava a nase slovenske mena, ktore aj obsahuju nejaky makcen v zahranici potom tazko vysvetlujes. Kedze tu neplanujete ostat a vam sa toto meno paci, nevidim dovod, preco to meno dietatku nedat. Maj krasne tehotenstvo a zdrave babatko 🙂
vzdy si spomeniem na tuto z ncis
Pre mňa známe meno z kníh a filmov, často pouzivané, pripomina tie postavy.. Zalezi kde budete žiť, je to anglické nie?
Meno je to naozaj pekne. Aj mne sa páči ale my mame typicky slovenské priezvisko a znie to vtipne …
Abigail Kim mi znie uplne v pohode. Tak ale ja som zila aj v cudzine… taky Shaun Mendes ci Milan Pique Meberak tiez nie su rydzo domace mena a nikto sa nad tym nepozastavuje.
@deniseee ❤️
Podla mna su aj univerzalnejsie mena, medzinarodnejsie, ale podstatne je, aby ste s tym boli uzrozumeni vy dvaja
@zuzinka888 naozaj je to biblické meno, tiez som pred časom vytrescila oči keď mi to povedali a hneď googlila. 🤷♀️ každopádne mne sa nepáči, ale keď sa paci @autorka... Proti gustu....
Ahoj, mne sa meno páči, ale nemyslím si, že je úplne univerzálne. Tiež mam manžela cudzinca a teda som hľadala pre našu malú univerzálne meno, ktoré sa bude vyslovovať všade rovnako. Ja si pod univerzálnym menom predstavím skôr mená ako Martina, Emma, Amelia, Alva, Valéria, Klaudia, Karolina (aj keby začínali s C), Luna, Monika a pod. . Ale meno je to pekné a pokiaľ budete žiť v UK, tak je super, hlavne sa musí páčiť vám dvom 😉
Ja by som dala, aj keby tu ostanete, tak ju budú všetci volať Abi a to je fakt krásne.. ani mojej mame sa nepáčilo mateo, moja svokra šomrala že čo to je za meno matuzalem 🤦🏽♀️🤦🏽♀️a teraz je to ich vysnivany milovany maty ❤️ určite dať! Je krásne.
Nadherne.kebyze mam este jednu dceru,tiez som zvazovala Abigail
Abigaj Kim ved si daj,mne to ale skor pride ako meno ore nejaku vec,Kim je pekne priezvisko,isto by sa k nemu hodilo vela ,krajsich mien ako Abigaj,to je ako nazov pre baterky alebo mobil,znacku.
mne sa nepáči... na mňa moc nezvyčajné...
@gab Áno, a bola to hugenotka. Kalvíni radi dávali starozákonné mená.
@autorka Myslím, že mu ju dali mladučkú, aby "mu zohrievala staré kosti". Po jeho smrti si ju vzal Šalamún, ako jedno z potvrdení jeho nástupníctva. Mne sa celkom páči, viac síce pre zahraničie ako Slovensko, ale spojenie Abigail Kim je celé exotické, celkom mi pasuje. Rozhodne viac ako napr. Viera Kim, Jana Kim...
je to krásne meno, len k slovenskému priezvisku mi nejde, ale v zahraničí úplne kľudne a neriešila by som, či sa niekomu páči alebo nepáči. Veď to je tvoja vec, nikoho iného, nepotrebuješ aby ti to ľudia navôkol schvaľovali.
Podľa mňa krásne, netradičné meno. 👍
Za mna krasne meno,volat ju asi budete Abbie
Moja neterka sa tak vola. Sme s tym ok. Kazda sestina babika sa volala Abigail. A tak ked uz mala svoje dieta a zistila,ze to bude dievca vedeli sme ako sa bude volat. Clovek si zvykne a zas nie je az take skarede meno. Takze preco nie 🙂😉
Anna Kim by bola pekne 🙂
Skôr než k slovenským menám sme sa prikláňali aj ku korejskym ktoré sa ľahko vyslovujú aj v iných jazykov napríklad Ari co znamená krása Bora co znamená fialová farba kreativity alebo Nabi co znamená motýľ ale keďže ešte stále je tu možnosť ísť žiť do anglicka tak sme chceli univerzalnejsie meno
Kim Abigail znie pekne. Najdôležitejšie je i tak, čo sa páči Tebe a otcovi dieťaťa, ver mi, aj keby si vybrala "najdokonalejšie" meno v celom vesmíre, niekto z rodiny Ti to ofrfle. Kašli na nich, Vy ste rodičia, Vy dvaja cítite, ako sa malinká má volať
@lilope to by som nechcela keďže sú podobné môjmu menu ale ďakujem za navrh 😉
Mne sa to meno veľmi páči keď raz budem mat dievčatko tak určite budem rozmýšľať nad týmto menom, ale mám ich viac na mysli 😀 ale ani jedno nie je slovenské, skratka tie mi prídu už otrepané
Prosimta aj keby sa celemu Slovensku nepacilo a oci im klalo. Meno je krasne - znamena otcov milacik 🙂 Ak by sme mali este dievcatko, urcite by jedno z mien bolo Abigail, vybral ho moj muz, paci sa mu velmi 🙂

@srferreira no s veľkou pravdepodobnosťou by to bolo Kim Abigail Kórejčania píšu priezvisko ako prvé 🙂 trosku mame aj obavy ako to zoberie aj korejska strana rodiny lebo tam sú typické mena napríklad Shi-woo Ji-min Seo-Yoon Ji-Ah a podobne a tieto mená mi prídu ešte komplikovanejšie než abigail ale zas slovenské meno sa mi k tomu nehodí napríklad Kim Lenka Kim Mária Kim Anička alebo tak