icon

Nechali by ste, aby vaše dieťa vybralo meno pre súrodenca?

30. sep 2023

ahojte, nechali by ste aby vaše dieťa rozhodlo ako sa bude volať súrodenec? A napr aký kočík kúpite?
Teda aby dieťa vybralo z dvoch mien medzi ktorými sa rozhodujete a kočík farbu? Keďže o cca dva mesiace rodím hľadáme kočík ( áno viem že neskoro 😁😁😁🥴) a keď sa rodina na to spýtala že či máme vybraný hoc ako svokrovci núkali po ich prvorodenej vnučke ružový ( čakáme chlapca) tak sme im slušne povedali že vyberáme a malá rozhodne aká farba tak boli poznámky že akože prečo to má rozhodovať malé dieťa že to je NAŠE dieťa a MY to máme rozhodnúť

Strana
z2
rorino
30. sep 2023

Veď ide len o farbu kočíka,prečo by sa sestrička nemohla z toho tešiť,že dostala takú dôležitú úlohu pre bračeka vybrať kočík.A čo sa týka mena,ak sa rozhodujete medzi dvomi menami,tak bude šťastná,že ona môže vybrať,a vy sa nemusíte rozhodovať.Inak aj mne brať vybral meno,len nerátal s tým,že nebudem chlapec.😂

kiki68
30. sep 2023

Jasne, aj tak je to u nas decisionmaker, takze by som ho nechala rozhodnut. Hlavne ked ma nejake oblubene meno a chcel by ho dat a neni to katastrofa, tak preco nie. Je to cast rodiny a dolezita, prave on bude surodenec

januska12323
30. sep 2023

Ja si myslím, že je to vaša vec a svokrovci si môžu akurát tak dupkať nohou.

denuss
30. sep 2023

my sme si meno dietatka vzdy nechali s manzelom ako prekvapenie pre zvysok rodiny. pohlavie sme nevydrzali tajit, ale meno sme ani za nic neprezradili a bolo to super😊deti samozrejme mali napady na meno, ale neprijatelne😅a kocik, no keby sa neviem rozhodnut medzi farbami napriklad tak jasne, preco nie.. to su take detaily a dieta sa citi dolezito, ze pomohlo vybrat..

marca12
30. sep 2023

Je normalne chciet pocut aj nazor surodenca,ale rozhodujucu funkciu by ste mali mat vy. Ked ti povie,ze chce,aby sa sestricka volala Chimera,tak sa tak bude volat? Na druhej strane reakcia rodiny je taka typicka...starat sa a kritizovat kazdeho,na vsetko mat nazor. Nabuduce im odpovedaj diplomaticky,nemusia o vsetkom hned vediet.

ankare
30. sep 2023

@veronikaszabova mám Jakubka a Dominika 🥰

ankare
30. sep 2023

Ak by sa to zhodovalo s mojím vkusom a nazorom, pokojne by mohol starší súrodenec rozhodnúť o tom. 🙂

zeldia
30. sep 2023

Mne vybrala meno 5 ročná sestra, som s tým ok. A farba kočíka? Ak nieje rozdiel v cene podľa farby tak asi by som dieťaťu spravila radosť nech vyberie a nech sa tomu teší.

babyjune
Autor odpoveď zmazal
denisah6
Autor odpoveď zmazal
veronikaszabova
30. sep 2023

@ankare jeeee... pri tretom ak by to bol chlapec, by to uz bol Dominik, ale je to Letícia ❤️

ukulela
30. sep 2023

tak u nas starsi vybral pre mladsieho - a pekne.
co sa tyka farby kocika - by som sa svokrovcov opytala, ci vazne nukaju RUZOVY kocik pre chlapca. ci sa im to nezda uz trocha prilis dievcenske .... (moji chalani nosia bezne zlte/jemne tyrkysove/oranzove a podobne veci, ale teda ruzove nic. maly ma jedno marhulove tricko, ale nie ruzove ...

mane01
30. sep 2023

Nie, ale vsak si urobte, ako chcete…

rebrambora
30. sep 2023

Mne pride cela situacia zvelicena a komicka, ale kazdeho osobna vec.
Tak jednak dva mesiace do porodu nieje neskoro, ale jasne, ak ste so vsetkym co si napisala stotozneni hlavne vy doma, tak preco nie.
Mena sme si s muzom nechavali pre seba az kym neboli deti na svete, tak isto to bude aj teraz, lebo ved predsa len pozriem sa na dieta a ak mam viac mien na vyber, tak podla vyzoru a pocitu pasuje jedno stale viac.
Ak mi niekto chce nieco davat a mne sa to nepaci, popripade to nechcem, nemam ako dospely clovek za potrebu si vymyslat nejake kraviny, ale uprimne poviem - nie dakujem.
Cize jasne vsetko je v poriadku, ak ste s tym vy s muzom v pohode.

autor
30. sep 2023

@rebrambora ver mi že u nás je to komické odkedy sme oznámili že čakáme ešte prvé dieťa 😁😁😁

autor
30. sep 2023

@ukulela jasné, keby bol napr červený tak dobre ale ružový ale že brutál dievčenský 🫣🫣🫣

pukanec123
30. sep 2023

Nám napr starší syn vyberal meno pre brata 🥰 nechali sme ho, a tak sme ho aj pomenovali. Samozrejme keby mu vybral meno Pankrác alebo take nejaké podobne tak by sme mu ho nedali, ale vybral pekne. Začal ho tak volať v bruchu, a už mu to nejako prischlo🙂 tak isto aj kočík, aj veci. Prihliadala som na jeho názor, prišlo mi to veľmi pelne, že sa ako súrodenec zapájal 🙂

tamitamitami
30. sep 2023

Za mňa krásny spôsob ako dieťa pripraviť na príchod súrodenca.....takže za mňa áno, je to milé a keby mám druhé dieťa tiež by som dcéru chcela zapojiť do takýchto dôležitých rozhodnutí 😊

muchotrafka298
30. sep 2023

Ja som pred desiatkami rokov vybrala meno mojmu surodencovi. Je s nim OK a podla mna je tiez v pohode. Nebolo to nic vystredne.

anabel2341
30. sep 2023

@sapetka aja som vybrala mojej sestre meno Emma podľa mna je velmi krasne 🥰

autor
30. sep 2023

@pukanec123 presne aj pre toto to robíme aj my. Aby sa necítila odstrčená hneď na začiatku.

autor
1. okt 2023

@anabel2341 my sa nevieme rozhodnúť medzi Tomáš a Samuel 😁 keď sme sa jej pýtali že ako chce aby sa braček volal tak mi povedala že Bambuľka 🫣🤣

basska_b
1. okt 2023

No to je prave to, povie nejaky divny navrh podla momentalnej nalady, moja dcerka chcela Ondrík, lebo tak sa vola bábo od kamošky, tak asi mala zafixované, ze chlapcenske babatka su Ondrík...

mirka2418
1. okt 2023

@muchotrafka298 ja tiež už pred 49 rokmi 😂 vraj som povedala, že budem mať bračeka Petíka, tak je Peter ❤

adrianasmolko
1. okt 2023

ahoj
ja som mala vybrate 2 mena na istotu a medzi tymito 2 vybral syn mal 3 roky a vybral na👍

aminka2325
18. nov 2023

Ja som vybrala meno svojej sestre 😊

nyphadora
18. nov 2023

Meno vybrala dcera, mali sme dva a ona vybrala ktore 😂 ostatne nie, len keby som sa nevedela rozhodnut, ale asi s nou pojdeme do obvhodu nech nieco vyberie ( hracku alebo bodycko) pre babatko.

Strana
z2