Nemáme vybraté meno pre dcérku
Takže, mám pár týždňov pred pôrodom a nemáme meno pre dcéru. No nikdy som si nemyslela že to bude taká “veda” a prídem si sem pre inšpiráciu. Hľadáme už sto krát v kalendári a žiadne nie je to to pravé, pri ktorom by sme si povedali “ áno to je ono”. Takže vás poprosím o pomoc s návrhom mena k priezvisku úplne typickému slovenskému s koncovkou “ova” , meno také kde sa neotočia ďalšie štyri dievky, čiže žiadna Ninka, Sofinka, Emka a podobne. A tiež by som nechcela aby sa dalo škaredo skomolit. Ja som rozmýšľala nad Agátkou, Izabelkou - ale tam by ju asi volali Iza v škole ? A ešte moooožno môj malý typ, v nižšie spomínanej diskusii by bola Valentínka , ale to tiež neviem či by ju nevolali Vaľa🫣? Ďakujem aj za vaše návrhy
@tulipanicek to je pravda, moja dcéra nar.2014 je hádam jediná Janka na škole, v škôlke bola určite jediná a druhá dcéra nar.2021 je zatiaľ jediná Radka v škôlke🙂
@janinka112 ja poznám sestry Janku a Radku, ročníky 2016 a 2019 ☺️
Timea, Sandra, Bianka 😉
Johanka, Lenka, Terezka, Dorotka, Marína, Zuna, Juliana, Zuzana - zuzanu som ešte u malého dievčatka nepočula a pritom rýdzo slovenske 🙂
Tamara, Lujza, Lívia, Olivia, Nataša, Zoja, v škôlke sme mali dve Xenie a Izabelka je tiez oblubene, alebo klasika Lucia, Simona
@janinka112 Hej, nás všade zastavuju že po kom má meno 🙈 Btw ja som Radka 😂
@kitycat ano viem že Tereza je cešky variant mena ale aj u nás je v kalendári Terézia,Tereza (15.10.) a teším sa že budeme mať malú Terezku, keďže ich nie je veľa.🙂
Agátka je krásne meno a nie je také frekventované.
Dobrý výber.
@tulipanicek napodobne a všetci vždy uneseny že malo je žien s menom Radka 🙂
Tiež som chcela Izabelu, no bála som sa Izy. Veľmi pekné sú napr. Karin, Stela, Nela, Amélia, Zara, Eliána, Larisa, Tamara, Dária, Dorota, Klaudia, Natália, Nikola, Nicola, Adela, Melisa, Elisa, Sára

Ella