icon

Nemáme vybraté meno pre dcérku

5. sep 2023

Takže, mám pár týždňov pred pôrodom a nemáme meno pre dcéru. No nikdy som si nemyslela že to bude taká “veda” a prídem si sem pre inšpiráciu. Hľadáme už sto krát v kalendári a žiadne nie je to to pravé, pri ktorom by sme si povedali “ áno to je ono”. Takže vás poprosím o pomoc s návrhom mena k priezvisku úplne typickému slovenskému s koncovkou “ova” , meno také kde sa neotočia ďalšie štyri dievky, čiže žiadna Ninka, Sofinka, Emka a podobne. A tiež by som nechcela aby sa dalo škaredo skomolit. Ja som rozmýšľala nad Agátkou, Izabelkou - ale tam by ju asi volali Iza v škole ? A ešte moooožno môj malý typ, v nižšie spomínanej diskusii by bola Valentínka , ale to tiež neviem či by ju nevolali Vaľa🫣? Ďakujem aj za vaše návrhy

Strana
z3
dadkadadus
13. sep 2023

Ella

janinka112
13. sep 2023

@tulipanicek to je pravda, moja dcéra nar.2014 je hádam jediná Janka na škole, v škôlke bola určite jediná a druhá dcéra nar.2021 je zatiaľ jediná Radka v škôlke🙂

bolarazjedna
13. sep 2023

@janinka112 ja poznám sestry Janku a Radku, ročníky 2016 a 2019 ☺️

wawel
13. sep 2023

Timea, Sandra, Bianka 😉

lucia245
13. sep 2023

Johanka, Lenka, Terezka, Dorotka, Marína, Zuna, Juliana, Zuzana - zuzanu som ešte u malého dievčatka nepočula a pritom rýdzo slovenske 🙂

luccija
13. sep 2023

Tamara, Lujza, Lívia, Olivia, Nataša, Zoja, v škôlke sme mali dve Xenie a Izabelka je tiez oblubene, alebo klasika Lucia, Simona

tulipanicek
13. sep 2023

@janinka112 Hej, nás všade zastavuju že po kom má meno 🙈 Btw ja som Radka 😂

16slimak04
14. sep 2023

@kitycat ano viem že Tereza je cešky variant mena ale aj u nás je v kalendári Terézia,Tereza (15.10.) a teším sa že budeme mať malú Terezku, keďže ich nie je veľa.🙂

napetra
14. sep 2023

Agátka je krásne meno a nie je také frekventované.
Dobrý výber.

dadkadadus
14. sep 2023

@tulipanicek napodobne a všetci vždy uneseny že malo je žien s menom Radka 🙂

aminka2325
18. nov 2023

Tiež som chcela Izabelu, no bála som sa Izy. Veľmi pekné sú napr. Karin, Stela, Nela, Amélia, Zara, Eliána, Larisa, Tamara, Dária, Dorota, Klaudia, Natália, Nikola, Nicola, Adela, Melisa, Elisa, Sára

Strana
z3